Ridekurs høst 2014

 

RIDEKURS ?HØSTSEMESTER stall Tajet

 

Ridekursene starter opp igjen i uke 35

 

Kursene går over 15 ganger og koster kr 1800,-

 

( vi har nesten ½ pris i forhold til andre i distriktet ?sammenlikn gjerne priser) J

 

Påmeldingen er bindende. Sendes på mail til [email protected] eller sms 97598087


 

 

 

Oversikt kurs/dager :

 

TIRSDAG

 

17.00- 17.45  NYBEGYNNER 1 ? for dere som rir med leier/akkurat har begynt prøve litt uten leier.

 

17.45- 18.30 ØVET- 1 ? for dere som rir godt uten leier i skritt og trav på tur og bane ?og er klare for å begynne med galopp , eller har begynt med galopp.

 

18.30 ? 19.15 viderekommende- 1  ungdom ? for dere som har drevet med galopp og sprang noen år.

 

 

 

ONSDAG

 

20.00- 20.45  annenhver uke : ungdom/voksen viderekommende- 2   – drop in (bestilling pr gang) 200,- pr time

 

 

 

 

 

TORSDAG

 

17.00 ? 17.45 NYBEG 2 ? for dere som rir uten leier på bane , men fremdeles trenger noen til å gå i nærheten av dere på tur.

 

17.45- 18.30 ØVET 1 /øvet-2

 

18.30- 19. 15  nybeg 2

 

19.15 ? 20.00  voksen nybegynner/litt øvet

 

 

 

Velkommen på kurs!

 

Mvh Lene Borgersen

 

www.stalltajet.no

 

 

 

HUSK AT DET OGSÅ ER MULIGHETER FOR Å BOOKE RIDETURER PÅ HOLLEIA. HØSTEN ER EN FLOTT TID FOR DETTE !  kr 200,- pr pers

 

STALL TAJET

v / Lene Borgersen

kolkinnvn. 66  Nakkerud

3533 Tyristrand

tlf 97598087   [email protected]

 

www.stalltajet.no

 

RIDELEIR I HØSTFERIEN

 VI ARRANGERER OGSÅ RIDELEIR I HØSTFERIEN – BÅDE UKE 40 OG 41

Leiren starter på søndag ettermiddag og varer til torsdag kveld.  fre 6- 20 år -alle er velkomne! (inndeling i grupper etter erfaring)

Dette er noe av det du får oppleve :

riding på tur og bane, gymkana, mountedgames og voltige, dagstur til setra med terrenghopping , grilling og hestequiz, barbakridning, leker , natursti og sprangkonkurranse. Dere øvede får prøve ponnigalopp på jordet.

Velkommen til en morsom høstuke på Tajet!  Vi håper å se DEG her. Påmelding snarest.  Deltageravgift kr 2800,-  

 

Det er også mulighet for dagrideleir. kl 08.00- 17.00 hver dag. kr 500,- pr dag inkl 2 måltider . Fra 5 år.

Snart rideleir igjen

Da er min 3-uker lange ferie snart over. Jeg har rukket å være en overnattingstur på Haglebu, har vært på rideleir i Sigdal, badet masse i Tyrifjorden, flyttet hester litt til og fra beite, noen turister har vært innom å ridd, Stine har hatt besøk av Jenny (de passet hester mens jeg var på leir), vært på en hotellovernatting -og ellers ryddet, måket møkk, fikset gjerder og stelt med hester 🙂

Men nå er det snart klart for rideleir igjen

UKE 5 er åpen for alle aldre-  den begynner søn 3.aug og går til fre 8.aug.  DET ER FREMDELES 2 LEDIGE PLASSER DENNE UKA!

Uke 6 er fjorisuke, altså for tenåringer med god erfaring. DET ER 2 LEDIGE PLASSER PÅ DENNE!

 

INFO TIL LEIRDELTAGERE :

oppmøte søndag er mellom klokka 16.30 og 17.00 . Vi har dessverre ikke muligheter til å ta imot noen tidligere.  Si fra dersom du skal hentes på buss/tog – så kan vi hente deg i VIKERSUND.

Avreise fredag er ca kl 18   – oppvisning kl 17.00  og avreise etter dette.

på disse linkene finner du mer info om rideleiren :

 

rideleirhestene  :  http://stalltajet.blogg.no/1394398316_rideleirhestene_2014.html

     bading på rideleiren :                         http://stalltajet.blogg.no/1403009736_bading_p_rideleiren.html

 

pakkeliste + veiforklaring :  http://stalltajet.blogg.no/1402565585_rideleirinfo_juni.html  

 

 minner om at vi dessverre ikke har mulighet til å tilrettelegge menyer eller ta ansvar for medisinering av noe slag.

 

Vi gleder oss veldig til å se DEG på leir! Velkommen 🙂

Lene og Co på rideleir

  Ferie fra rideleir på Stall Tajet betyr ikke hestefri for meg. Og i år hadde jeg gledet meg ekstra -for nå skulle jeg nemlig på rideleir selv 🙂

Bilen ble pakket – det er jammen mye man skal ha med seg på leir ,ikke minst da man skal ha med seg hest. Til slutt trur jeg jeg husket alt. Og så ble hesten lastet på henger. Og hesten denne gang var Co. Jeg hadde for ganske lenge siden bestemt meg for at det var han som skulle få være med på leir. Linus har jo forkalkningene sine-og selv om han fungerer ganske greit til tross for dette, følte jeg det litt urettferdig å dra han med på dette intensivkurset nå som han nesten ikke er ridd på banen i det siste. Og Hnakki er og blir turhesten min.  Begge gutta kunne selvfølgelig hatt godt av å være med, men likevel visste jeg at jeg ville få mest utbytte av å ha med Co.  Fine , snille fjordingfanten som jeg kjøpte da han var 4 måneder gammel – tenk det er alt 16 år siden..  Siden han er så populær og allsidig i rideskolen er det egentlig veldig sjelden jeg rir han selv, så nå gledet jeg meg til å tilbringe de neste dagene med han.

Co var ikke så veldig villig til å gå på henger, men med god hjelp fra Nils-Anders, Jenny og Stine fikk vi han da inn -og vendte nesen mot målet -Stall Haugen i Sigdal.

På Stall Haugen var jeg mye som barn -og har masse gode minner derfra. Var vel 4- 5 år første gang jeg var der.  Og deltok på  rideleir og kurs der fra jeg var 9 år.  På plakaten over ser dere noen av hestene fra “den gang” : Jahil, Eagle, Cessa, Bernice, Rock Reef, Bouquet, Chaplin, Rosita     (vi mimret mye over de gamle hestene – disse på plakaten + bla Ljoska, Veslemøy, Gamona, Kamay m.fl. )

Det er ikke lengre daglig drift ved Stall Haugen . Faktisk står det ingen hester der lengre. Men Siv sine foreldre bor der (Siv bor selv i Sandnes) og Siv flytter inn med barn og dyr hver sommer.

 

på dette bildet rir jeg Rosita (lipizzaner/fjording) på rideleir ved Stall Haugen i 1987.  (Shagyahingsten Bouquet i bakgrunn)  Dette var 3.rideleiren jeg var på her.

 

Siden leiren i år var en mimreleir var det for spesielt innbydte -det vil si de som hadde ridd på Stall Haugen ” i gamle dager” . Dessverre var det bare 3 som kunne (midt i fellesferien er det vel en del som reiser kanskje), men til gjengjeld hadde vi 3 + instruktør Siv tre utrolig koselige dager.

Mandag var første dagen. Co ble satt på boks og fant seg fort godt til rette. Vi tobente fikk kald brus, kanelboller og litt tid til å skravle før første ridetime.

Første ridetime var dressurtime . Det var morsomt og nyttig å ri for Siv igjen – noen år siden sist  (sist jeg var på kurs her hadde jeg med Mister. Har også ridd for henne med Linus, Lillemor, Beauty og Geysir) .  Som alltid må man JOBBE -og ingen snarveier eller juksing er tillatt her nei. Sits, hjørnepasseringer og galoppfatninger var noe av det vi jobbet med denne timen.

Etter timen var vi så varme at både hester og ryttere tok seg et bad i hageslangen 🙂

Deretter smakte det veldig godt med pizza og pastasalat  før det var klart for litt teori  (hvor vi bla gjennomgikk den tyske utdanningsskalaen.)

På ettermiddagen var det nok en dressurtime – med noen innlagte bommer også. Vi fortsatte med galoppvoltene, jobbet minskning av storvolter og en del sideførende øvelser denne timen. Slitsomt og morsomt!  Det som er det beste med timene til Siv er at de aldri bli kjedelige. Her er det ikke snakk om å ri rundt og rundt på storvolter hele timen – eller å ri rundt uten mål og mening. Det veksles på øvelser slik at verken hest eller rytter rekker å bli lei. En rød tråd i det hele er det alltid, slik at øvelsene henger sammen. Siden Co og jeg slet litt med venstregaloppen måtte jeg bare flire litt når jeg hørte at vi skulle ri skjenkelvikninger i galopp i løpet av kurset…

 

 

Etter ridetimen skulle Siv inn på beitet til hestene sine -og da passet jeg på å bli med. For her i Kløyva bodde jeg selv for 20 år siden 🙂

veldig rart å være her igjen. Bodde her i 2 år. Trist å se det står tomt og bare forfaller mer og mer…

Hestene til Siv  – welshen Blackie og fullblodsen Happy

Huset hvor jeg bodde de første årene i mitt “voksenliv”

 

Etter vi kom tilbake fra Kløyva spiste vi grillpølser og skravlet og mimret enda mer.

Tirsdag var det nesten enda varmere… Vi snakker minst 32 grader i skyggen alle tre dagene… hvor varmt det var i solsteika på sandbanen når vi rei tør jeg ikke tenke på- men vi var helt klissvåte alle timene – satt faktisk og rei i en vanndam oppi salen…. Trudde ikke jeg skulle orket å jobbe , men rart med det når man bare kommer i gang og blir inspirert.

Aster og Co var glad for å komme ut på banen en times tid før ridetimen. De er begge utegangshester til vanlig -og synes nok det ble mye innetid  (selv om det var godt stå inne i skyggen etter timene)

De andre deltagerne var Tonje på trakheneren Aster og Karianne med oldenburgeren Fine Line  (fia)

Karianne tar seg en pust i bakken etter ridetimen

 

Tirsdag hadde vi dressurtime på formiddagen. Jobbet videre med versader, traver, galoppfatninger . Og faktisk sideførende i galopp 🙂 Veldig fornøyd med hesten min!

Midt på dagen var det lunsj (pizza og salat)  og teori ( vekthjelpere/sete) og på ettermiddagen var det sprangtime.

oppvarming sprangtime  – dressursalene er byttet ut med sprangsaler og vi (eller i alle fall jeg) gruer oss til å hoppe “kjempehindrene”

Kom meg helberget gjennom timen – glad for at hindrene ikke var så høye .

På kvelden var det grilling av mye forskjellig -og igjen masse skravling.  Boel kom innom med fotoapparatet sitt fra Bygdeposten og knipset noen bilder av oss -og mimret om gamledagen hun også 🙂

Rart å være i stallen her igjen. Vi husket godt da stallen var ny. SÅ moderne vi synes den var med skyvedører og gitter 🙂

Co lånte den gamle boksen til Bouquet -den staselige shagyahingsten som bodde her før.  Co likte seg godt her, men var ikke fullt så fornøyd over å bli vasket 2 ganger om dagen.

Aster lånte Jahil sin gamle boks- og var heller ikke helt ulik han av utseende 🙂

Cavalieren Maria sov seg gjennom kurset

Barndomsminner

Tassi var også daff i varmen

Tonje var grillmester

Siv, Boel og Karianne

Karianne og Fia

Så var det onsdag og vi var klare for nye utfordringer på den opphetede banen. Første time var kombinert sprang og dressur -hvor vi blant annet skulle hoppe et hinder for så ri skjenkelvikning mellom to hindre og så hoppe det siste 🙂

kanskje fikk vi svettet ut litt fett både Co og jeg disse dagene 🙂

Denne dagen droppet vi teori -og isteden ble det godterispising  (hadde spist kyllingsalat først da) og mer skravling. Og egentlig var vi litt usikre på om vi orket å ri en time til… Ridelærer var også sliten -sikkert både av varmen og all skravlinga 🙂  men etter litt potetgull, ostepop, sjokolade og saltsild kviknet vi til og salet opp våre stolte gangere atter en gang.

Og angret ikke, for selv om jeg var sliten var det absolut denne timen som ble best. Det er vel egentlig derfor man rir – for å oppleve slike (korte) øyeblikk da alt liksom stemmer. Kroppen min klarte å motta signaler fra hodet -utføre ting og få til et sammarbeid hode-kropp og hest 🙂   Og hesten ja han gikk som en drøm. Så egentlig ville jeg bare ri og ri og ri.  Men etter noen ganske vellykkede versader og traverer OG ikke minst et åttetall i kontragalopp med bytte på midten – som faktisk liknet på øvelsen den skulle være – ja da sa vi oss veldig fornøyde med det og skrittet av på tur. Moro!

Fornøyde elever og lærer.

 

Så da var det bare å pakke sammen sakene våre og laste Co på hengeren igjen (kortere tid denne gangen – god hjelp av Tonje)  og takke for oss.

– Også håper jeg på gjentakelse neste sommer ! Gleder meg alt 🙂

Oppsummering og resten av bildene fra uke 3

Anna demonstrerer hestehåndtering

fra oppvisningen

galoppløp på jordet

terrenghopp på setra

oppvisning igjen

Katrina var høydehoppmester

er man tørst så er man tørst 🙂

UKE 3 – VIP-UKE

* DELTAGERE : Helle, Malin, Katrina, Gro Beate, Anna, Marte

* LEDERE : Anna, Cornelia og Lene

* VÆR : masse regn i begynnelsen av uka, supert varmt sommervær i slutten av uka

* MIDDAG : man : pasta carbonara og pasta bolognese, tirs : lasagne (lunsj), grillmat (kveld) ons : grillpølser (lunsj) , tomatsuppe (kveld), tors : taco, fre : hjemmelagd pizza

* VINNERE : SPRANG : Malin/Curry, galoppløp : Katrina/Hajdi, fineste ekvipasje : Gro Beate/Skuggi, horsemanship: Malin/Curry , pussekonkurranse : Marte /Gull-Viva

* OPPVISNING : kostyme-hopp

 

En flott uke ble dette. Med bare 6 deltagere ble de veldig godt kjent -og vi ledere hadde ekstra god tid til de.

hestene hentes på beitet i Karlsrud for siste gang denne uka

 

 Harry og Donna følger med

 

Resten av bildene fra Gotland

Her er resten av bildene fra årets tur. Dette var 7.gangen vi var på heste-ferie her 🙂

Klare til avreise – Maren, stine og jeg er i Åmot og venter på resten av reisefølget (DVs Lena og Bente)  onsdag kveld

etter en “god natt søvn” på ferjeleiet i Nynäshavn

hybelen til sigdølingene var baki bilen 🙂

Forventningsfulle ferjeturister – noen trøttere enn andre 😉

Roma kongsgård

sånn allè vil jeg ha hjemme og!

Ved Stall Dalhem -som dessverre nå er kjøpt av noen “ikke-hestefolk”

Ved hestebutikken Dahrve er vi gode kunder 🙂

Det ble mange timer i bilen fra vi reiste onsdag og til vi var hjemme igjen tirsdag 🙂  Men humøret var det ikke noe å si på, så tiden gikk fort

VISBY

i Pippis godtebutikk må vi alltid innom

I Visby ligger også Europas største isbar

Siden filmene om Pippi Langstrømpe er innspilt på denne øya, så kan man flere steder møte kjente figurer.

Stor var lykken da vi fikk oss en kveldstur på Lille Gubbens rygg

Dette var alle bloggene fra årets tur – en særdeles vellykket ferie. Vi gleder oss allerede til neste år! 🙂

BB : Gotland – På store brune

Da de fleste av oss synes alt over 150 er ganske stort, føler vi oss ikke akkurat som verdens mestere da vi kommer på ryggen til store halvblods. Men moro er det likevel 🙂

 

SUDERBYS  :

(“stedet for  ambisiøse ryttere ” )…   Her hadde vi 1 dressurtime i ridehuset.  Et trivelig sted og en bra time, så vi kommer nok tilbake hit engang.

Bente / Estragon, Stine/ Filia, Maren/ Monique, jeg/ Bizzy og Lena/ Smash

 inne i skolestallen

og den nybygde privatstallen

stallens sorte perle – en kåret PRE hingst

 

GANNARVE  :

Her rei vi en fin 2-timers tur langs kysten på gårdens egenavlede halvblodser .  Dette ble en fin tur med mye trav og galopp i et nydelig terreng. Frister absolut til gjentakelse en gang!

Stine/ Poem, Lena/Blossom, Bente/Bilbo, Maren/Jackpot og jeg /Masja

og litt russhistorie var det også innenfor disse stallveggene 🙂  Her er det drevet både rideleir og oppdrett i mangfoldige år.

Islandshestridning på Gotland

På hesteøya Gotland finnes det mer enn gotlandsruss. Selv om jeg nok synes russet er den flotteste rasen av alle, ligger jo islandshesten mitt hjerte nær 🙂 Og på Gotland er det fler steder som tilbyr ridning på den nordiske turboen. Tidligere har vi vært på Hallvide, Vamlingbo og Fårø -og i år prøvde vi 2 nye steder. Vi var veldig fornøyde med begge stedene, så dette er absolut steder som står på planen for fremtidlige turer også.

KAUPARVE :

Bente /Dagfari, jeg/Gimpstein, Maren/ Næfrakolla, Lena/Stimpill og Stine /Perta

 

 

HALTARVE :

Maren/ Fala, Stine/ Vinska, jeg/ Hremmsa, Bente/ Lodi og Lena/ Meya

BB : Ridning på fjordinger på Gotland

Nordmenn på Gotland må jo ri på øyas nordbaggare forstås 🙂

Her gjør vi oss klare for western-ridetime ved Knuts fjordhästar.  Vi hadde 2 westerntimer i år. Inspirerende morsomme timer på dyktige hester som virkelig er gode representanter for rasen.

Maren / Anar, Stine/ Ringo, Lena/ Rauke, Bente/ Rambo og jeg/ Frei

Nye avlshingsten på Knuts  –  Fricco

staselig kar. blir spennende se avkommene etter han neste år

Leif har alltid litt og fortelle om de flotte hestene sine

 

Neste fjordhest-sted var SINDARVE. Der har vi også vært mange ganger før. Flotte gule her også!

i salrommet (og stallen ellers) råder orden

Hestene gjøres klar for en dressurtime i ridehuset.  Lena med Bloss og Bente med Fender

Stine og Kummin

Magika & meg

Også på Sindarve har de ny avlshingst. Denne heter Lordi og var en fin herremann.

fika i tre-gården til Blenda etter timen  (veldig koselig)

BB : Gotland – Gervide gård

 Bente med “kjæresten ” fra i fjor

 

Her kommer bilder fra årets Gotland-tur.  – (midt i rideleirbloggene….  men fortvil ikke dere som heller vil ha bilder og mer info om Tajet-leir – det kommer mer snart)

 

Reiseblogg fra årets Gotland-tur finner du her  http://stalltajet.blogg.no/1402216591_gotland_2014.html 

og den første bildebloggen (fra Lojstahed) finner du her  : http://stalltajet.blogg.no/1402864062_bb__hestene_p_lojsta_.html 

 

I denne bildebloggen finner du bilder fra Gervide Gård. Det er der vi bor hver gang vi er på Gotland. I tillegg har vi kjøpt Curry, Marta, Gull-Viva, Assar og Nikita derfra.

gamle russ-bilder fra russmuseet på gervide

 Tore kjører travløp  (for noen år siden..)

 middag på gårdskroa Tørken

Eva underviser i hestetenner

og Åke kjenner igjen sin yndlingshest Baron som han rei da han gikk på ridekurs ved gervide som ung  😉

i en av de mange hagene.  Jackson og Lotus får kos

og lille shire-mor Geisha

 Knabstruperen Aria

 russhoppa Kajsa-Li  er i slekt med både Gull-Viva og Hajdi

 

 

 Maren og Dunder

 Stine finner “riktige” brune russ

 Altur

 Åke og Corint

endelig på tur i skogene ved gervide igjen!  🙂

 Lena på Corint og Bente på Åke

Stine og Maren med Åska og Dunder   (= lyn og torden)

Altur er en pen og veldig grei islandshest som vi ofte rir når vi er her

fine krysningsføllet til Mathilda

tacokveld i huset vårt

og litt godteri etter det…

 fine tapeten på rommet mitt! 

 shettisene i hagen vår

Åringene.  9 flotte årings-flekker. Alle er etter en pinto halvblodshingst. De fleste med russ- mamma.

 den hvite har nok welsh-mamma tipper jeg

flotte er de alle sammen

ikke lett å velge seg ut en i denne fine gjengen…

 en russ- “onkel” passet på ungene

 Her er vi på omvisning i Prestegården (et kjempehus!)

 vennen vår minigrisen Rosa

luskus med egen bil hele veien til Gotland i år !

Hos åringsflokken igjen..

 fin!

 valget mitt falt på Nikita. Ikke fordi han var den fineste, men det var noe ved han jeg falt for med engang. Også liker jeg

veldig godt mammaen hans Julia.

  Lamahingsten får med seg alt som foregår på gården

tid for ridetur igjen 🙂

siden lena sin hest var halt fikk hun en ekstra løpetur på leit etter annen hest- og da må man jo ta litt selfies underveis 🙂

 

Maren og Vögg

Maren /Vögg, Bente/Altur og jeg / Geira

Stine / Zana

Lena/ Angus

 

Huset “vårt” på Gervide  – Sjonhem Skole

og siden vi bor på en skole er det gamle undervisningsplakater her 🙂

 

 

Dette var alle bildene fra Gervide, men det er fremdeles masse Gotlands-bilder på vent, så følg med 🙂