Rideleir 2019

 RIDELEIR er sommerens høydepunkt for veldig mange barn og unge. Hest fra morgen til kveld – og det å være sammen med likesinnede hestegale- ja bedre kan det ikke bli.

I Norge er det en rekke arrangører av rideleire – fra gårdsferier, turridning i fjellet og ulike treningsleire – og mange kombinasjoner av dette.  Her ved Stall Tajet har vi arrangert rideleir fra 1996, så vi har etter hvert  fått god erfaring i hvordan vi skal tilrettelegge for å gi DEG en best mulig opplevelse.  Hos oss er det ingen treningsleir, men en opplevelse-uke som skal gi deg gode minner og fine erfaringer.

HVOR HOLDER VI TIL :  Stall Tajet ligger på Nakkerud i Ringerike kommune. Dette er sentralt på Østlandet – 1 time fra Oslo, Drammen og Kongsberg.  Tajet er et småbruk, vi har landlig og idyllisk beliggenhet med det store skogområdet Holleia som nærmeste nabo. Elva Hennåa med bademuligheter renner nedenfor gården.

Dersom du kommer med buss eller tog , kan vi hente deg i VIKERSUND.

OPPLEGG & PRIS :  Rideleiren går fra søndag ettermiddag til fredag kveld. Det er ridning 2- 3 ganger pr dag (også på ankomst og avreisedagen!)

OVERSIKT RIDELEIRUKER 2019 :

UKE 1 23.JUNI- 28.JUNI fjortisuke
UKE 2 30.JUNI- 5.JULI
UKE 3 7.- 12.JULI
UKE 4 28.JULI- 2. AUG
UKE 5 4.- 9.AUG fjortisuke
UKE 6 11.- 16 . AUG
prisen blir den samme som i fjor 3900,-
NB uke 6 er også DAGRIDELEIR (man – fre kr 2000,-)
VELKOMMEN!

 

OVERNATTING OG MAT :  rideleiravgiften dekker selvfølgelig også kost og losji. I 2014 pusset vi opp -med ny stall,  nye soverom, oppholdsrom/spisesal og sanitæranlegg.  Dere sover på 2- 6 mannsrom (venner får så klart bo sammen). Ellers legges det opp til at alle er mye sammen -ute og på oppholdsrommet utenom de faste aktivitetene- rideleir skal være sosialt  🙂

Det er 3 måltider pr dag ( 1 varm måltid som for eksempel pastaretter, grillmat, taco, bakt potet osv og 2 brødmåltider med stort utvalg pålegg). Blir man sulten utenom måltid, smører man seg en brødskive.

NB! Siden vi ikke har eget kjøkkenpersonell , så har vi dessverre ingen muligheter til å tilrettelegge mat i fht allergier el.

Vi tar heller ingen ansvar for medisinering av noen art.

LEDERE : Det er jeg ,Lene som er daglig leder av rideleiren og står for mesteparten av undervisningen, ansvaret og matlagingen.  Jeg er født 1974 og utdannet pedagogisk barnepleier. Jeg har også flere hesterelaterte kurs . Siden 1995 har jeg drevet Stall Tajet. I tillegg jobbber jeg som vikar i skole og barnehage.

Med meg på leiren har jeg supre medhjelpere. Disse er håndplukkede jenter – godt kjent på Tajet og flinke med dyr og mennesker. De er i alderen 15- 28 år.

Vi ledere er til stede -og tilgjengelig hele døgnet.  Vi vil alltid prøve å gjøre vårt ytterste for at du skal trives og få en super uke her.

HESTENE  :     Vi har ca 25 hester av mange ulike raser. ( gotlandsruss, sportsponni, shetlandsponni, tinker, fjording,islandshest knabstruper + forskjellige krysninger .) Vi har ingen veldig store hester, men de er fra 75 cm – 155 cm. Vi er veldig glade i hestene våre -og stolte av dem, og det er veldig viktig for oss at hestene har det bra.  De er alle snille og greie, men forskjellige personligheter som passer ulike typer mennesker.  Alle er blide, spreke og morsomme. Du får en fast hest som er din for uka- men får også prøve å ri flere hester.

 

SAMSPILLET MED HESTEN : Dette er noe vi legger stor vekt på. Det er ikke bare vi mennesker som skal ha det morsomt på leir- hestene skal også ha gode opplevelser. Alle deltagerne får lære om horsemanship og øver på dette samspillet med hesten sin.  Tonen mellom individer skal alltid være preget av respekt og tillit  -krangel , skrik og kjefting hører ikke hjemme på leir. Dette er en rød tråd vi forsøker å holde når det gjelder alle -både dyr og mennesker.

 Kanskje får du deg en 4-bent bestevenn. Og er samspillet på plass , er det ikke noe i veien for en middagslur sammen i sola 🙂

RIDNING  :  Vi rir 2- 3 ganger hver dag. Målet er at du skal prøve deg på litt andre ting enn helt tradisjonelle ridetimer. Vi prøver oss på gymkana, mountedgames, sprang, dressur, terrenghopping, barbakridning, ridning i westernsal,  voltige -og selvfølgelig tur.

Vi har også teori flere ganger i løpet av uka  (bla quiz, natursti og teorifilmer)

ANDRE AKTIVITETER :  Disse kan variere litt fra uke til uke , men noen ting kan være : pilkastkonkurranse, mimelek, finne-ting-lek, vannballongkrig, høydehopp (for mennesker), unghesttrening/tommekjøring, pussekonkurranse, sprangkonkurranse, sangleker, badetur  osv

I tillegg er det hver uke overnattingstur til setra. Da tar vi med oss noen av hestene og sover over der. Der blir det grilling, bading, hesterasekonkurranse, spøkelseshistorier (eller vitser), barbakridning og MYE MORO.

 Setra vår heter SKIMYRA og ligger ca 5 km fra Tajet.  Turen din blir ofte høydepunktet på uka. Her er en avslappet og herlig atmosfære -skikkelig på skauen med bare lyden av fuglesang og sauebjeller.  Hestene går rundt hytteveggen -og koser seg like mye som oss.  Deltagerne ligger på gulvet inne på hytta -og det blir ofte skravlet til sene kveld..  Det er ikke strøm eller vann i hytta. Utedo på setersvollen -og elva som renner rett nedenfor er fin å ta en dukkert i.

 måltidene inntas på terrassen dersom været tillater det.

  i elva som renner rett nedenfor hytta, er det flott å bade med hestene. En stor opplevelse for mange 🙂

 

For uten setra-turen er også avslutningskveld (med deltagerne som underholder) torsdagkveld og oppvisning for foreldre fredag noe som er likt for alle ukene.

 

FJORTISUKENE : Dette er populære uker som ofte blir fort fullsatte. Mange tenåringer synes det er fint å være på leir uten de yngste. Fjortisukene er bare for tenåringer -og her kreves det at du har GOD rideerfaring. Du må ikke nødvendigvis kunne veldig mye dressur eller hoppe høye hindre, men du MÅ kunne mestre spreke hester på tur i full galopp .

Opplegget på fjortisukene er som de andre ukene – i tillegg har vi egen stevnedag, rir en lenger løype frem til setra og har spøkelsesritt  (rir ut på tur midt på natta etter å ha sett en skummel film…)

ISLANDSHEST- UKE : nyhet 2018  Dette er en uke for øvede mellom 10- 25 år (er du eldre enn dette kan du  komme på dagrideleir).  Du bør ri islandshest til vanlig -eller ha stor interesse av å lære mer om islandshesten. På formiddagen får du undervisning i ridning av islandshest, på ettermiddagen er det tur eller andre rideaktiviteter. Du kan ha med din egen hest -eller ri en av våre islendinger. Instruktør er Trine Enger.

PRIS OG PÅMELDING : Påmelding godtas kun skriftlig – med foreldres samtykke- enten pr mail eller post. Bindende påmelding!

Stall Tajet v/ Lene Borgersen Kolkinnvn 66 3533 Tyristrand [email protected]

påmeldingen skal inneholde : navn , postadresse, mailadr. tlf nr, alder, rideerfaring og navn/tlf til foresatte. + selvfølgelig hvilken uke du ønsker.

Pris på rideleiren er kr 3900,-  Depositum er kr 1000,- betales først- og restbeløp 2900,- noen uker før leiren.

Tillegg for egen hest : hvis du har med høy   500,-   hvis du kjøper høy her 800,-

 

Velkommen ! Da håper jeg vi sees til sommeren 🙂

 

 

NB!  Jeg blir veldig glad for alle som blir med og deler denne bloggen. Alle som deler er med på trekningen om 2-dagers gratis leir!  Del på blogg, facebook el -og skriv på en kommentar her eller fb at du har delt. Dersom du deler flere steder så skriv det på kommentaren -så øker du sjansen til å vinne.

Og dersom du selv ikke vil på rideleir, så kan du jo gi bort 2-dagers leiren i gave til noen dersom du skulle være så heldig å vinne 🙂   NB  premien må benyttes sommer 2019

 

STALL TAJET  V/ Lene Borgersen

kolkinnvn.66 , Nakkerud  3533 Tyristrand    tlf 97598087  [email protected]

www.stalltajet.no

Året 2018

Ja da var nok et år over og vi er 2 uker inn i det nye.

Her på Stall Tajet har 2018 vært et fint og travelt år- det er jo slik vi liker det! Mange spennende arrangementer , med flotte folk som lyser opp dagene og gjør at all jobben blir mye lettere. Det å drive et hestesenter er MYE jobb, tar mye tid og er mange oppturer og nedturer. Lite forutsigbarhet, mange grønne skoger, men lite gull 🙂  Men jeg har uten tvil verdens beste jobb – og er superheldig som har herlige hester, flinke medarbeidere og verdens beste elever!

Året begynte med et koselig nyttårsritt , med ridetur i skogen og samling på stallstua.

Noen uker ute i det nye året sa vi trist farvel til våre kjære, og aldri glemte 4 beinte kollegaer Donna, Dee Jay og Fie.

Det er jo naturens gang. Uansett hvor trist det er. Minnene har vi jo.

Og nye bekjentskaper kommer.  3 nye hester kom i februar – Skörungur, Tindra og Funi.   Fjordingshoppa vår Lola ble bedekt i sommer – så i år får vi føll!  🙂

Arrangementer året som gikk:

 •  – vinterleir, påskeleir, sommerleir og høstleir + helgeleir for stallgjengen
 • – vipleir/ weekend for voksne
 • –  ridekurs for barn, ungdom og voksne
 • – temakurs ( tølt, western, mg, sprang, terrenghopping)
 • – islandshestkurs
 • – vintertreff
 • – stil & sits kurs + stevne
 • – rideknapp 1,2 og 3 , kurs og prøve
 • – rideturer
 • – Hundekurs  (barn& hund + agilitytrening)
 • – sprangkonkurranser
 • – aktivitetsdager
 • – bursdagsfeiringer
 • – 20 års dag feiring av jubilantene Linus, Taja, Co
 • -sommeravslutning
 • – dugnader
 • – bruktutstyr /salg dag
 • – filmkveld
 • -Halloweenfest
 • – Julegrøt
 • i tillegg har vi hatt elever i utplassering og arbeidsuker,  tyske bygg-elever som har bodd her 2 uker, ny lærling (Sarah ) begynte i sommer .  Gro Beate besto sin fagprøve med glans og Lene besto hestefageksamen.
 • Årets medarbeidertur ( Iselin, GB og Lene ) gikk til Danmark hvor vi rei på en av europas fineste strender.
 • Noen av hestene har hatt forryttere i løpet av året.  Og Iselin bestemte seg for at hun hadde tid til 2 hester- og har nå Skörungur på for.
 • Nils- Anders har som alltid vært arbeidssom , så endel nytt har det blitt i år også , bla nye gjerder, oppheng til hindre og flishenger 🙂

så feiret vi nyttår – med 29 hester i flokken (bare Chess er borte på for – hos Tove som i fjor) .

Nå skriver vi 2019 og ridekursene er i full gang.  Påmeldinger til sommerens leir strømmer inn nå om dagen – jeg gleder meg veldig til å treffe dere alle igjen og også bli kjent med noen nye!   men før det blir sommer, er det MYE som skal skje på Tajet , bla  vinterweekend, påskeleir, sprangkurs, mg-timer, rideturer, rideknappen og mye annet moro!  VI SEES 🙂

Og om dere vet om noen som skal ha seg hest, så er

QUEEN og TINDRA til salgs.

 • og noen nye hester kommer muligens før sommeren…

 

 

 

Slott og storbyferie i Polen -reiseblogg

  Her kommer en forsinket reiseblogg fra Polen-turen vi hadde i midten av oktober.

Dette var en flott tur sammen med mine gode reisevenninner Toril, Lena og Bente.

De 2 siste årene har vi vært på Mallorca, dette året hadde vi lyst til å prøve noe nytt. Og valget falt på Polen.

Vi kjørte fly til Gdansk og hadde leiebil derfra.  Toril kom jo fra Bergen, så vi møttes på flyplassen og det var stor gjensynsglede siden det var 1 år siden vi så henne sist! Turen begynte bra med forviklinger og surr (takket være meg uten å utdype for mye…), men det var jo greit få igang lattermusklene allerede her..

Bilturen var litt over 2 timer og det var kveld og mørkt før vi ankom den lille byen Slupsk. Her skulle vi bo på et fantastisk stort herregårds-hotell  Dolina Charlotty.  Rommet vårt var ikke inne på selve hotellet, eventyrere som vi er ville vi bo i en tretopphytte ute i slottsskogen.  På særdeles dårlig polskengelsk fikk vi en slags veiforklaring og begav oss ut i skogen. Mørke, omkranset av trær,  masse dyrelyder , en luskende rev,  en “offerplass”, utskjærte dyrefigurer og en smijernsport som smekket i lås etter oss..  En stund lurte vi på om vi var sluppet av midt i en steven spielberg innspilling.. Litt skummelt.  Men heldigvis fant vi hytta vår som var veldig fin! Og morgenen etter var det ikke så skummelt likvel.  Dyrelydene  vi hørte hadde sin naturlige forklaring siden vi visst bodde midt i en zoologisk hage!  2 sinte sorte svaner og en gjeng koselige flodsvin var våre nærmeste naboer, midt i blinken for oss!

selvfølgelig drar vi ikke på tur uten at det er HESTER der.  Stallen på anlegget var ikke langt fra hytta vår og her skulle vi ri 2 dager.

 Stallen var stor -og veldig koselig. Det var ca 20 hester her. Og de hadde det veldig fint. Gikk ute på store beiter mesteparten av døgnet. Her var det alt fra ponnier til store kraftige kjørehester.

Etter vi hadde kikket litt rundt, fikk vi utdelt hestene våre – store flotte wielkopolski-hester (en polsk varmblodridehest-rase).  Og begge dager hadde vi fine turer i gamle staselige løvskoger, over jorder , kålåkere og juletre-plantefelt.  Hestene var veldig greie (heldigvis , siden de var så store) .

Etter rideturen den første dagen, ville vi ha enda mer dyreliv , så noen timer på Zoo passet oss helt utmerket.  Og selvfølgelig var vi veldig fornøyd med å se at dyrene her hadde store plasser og mange artsfrender.  Bare noen sauer og geiter synes vi litt synd på fordi de hadde ganske liten inngjerding. – helt til vi fant ut de bare var her “på jobb”. Så når parken stengte ble de sluppet løs -og gikk fint i flokk hjem til stallen og beitene hvor de bodde 🙂

Barnslige som vi er hadde vi også STOR moro av å være i speilhuset…

Foruten stallen, ridning og zoo hadde vi også litt luksusliv – man er jo ikke på slottshotell i Polen uten det. Så  SPA, bobler og god mat ble det også tid til. Pluss en tur på hotellets utested/bowlinghall som vi forøvrig hadde helt for oss selv!  (noen av fordelen med å være utenfor-sesongturister)

Etter 3 dager på denne nydelige plassen “in the middle of nowhere” , skulle vi tilbringe siste døgnet i storbyen Gdansk.  Der rakk vi både å være turister, shoppe og spise god mat.

og på vei til Gdansk fant vi oss selvfølgelig en hesteutstyrsbutikk – så da ble det litt shopping her og!

 Gdansk var en veldig fin by! Flotte bygninger, koselig stemning og ikke minst rimelig shopping.  Vi spiste på indisk restaurant og bodde i en skikkelig flott topp-leilighet (som kostet omtrent ingenting), så vi var egentlig litt lei oss for at vi skulle hjem etter bare 1 natt.

Men turen gikk mot slutten . Polen svarte veldig til forventningene -og mere til, så det frister til gjentakelse (om ikke neste år, så en annen gang!). Og reisefølget var som alltid utmerket, selv om vi ikke ser hverandre så mye , så er stemningen helt på topp fra først til sist på disse turene. Jeg gleder meg allerede til neste tur!! Enten vi havner på telttur på Holleia, gårdsferie med bare kaldt vann i dusjen på Gotland -eller spa og vin i Italia – like moro kommer vi til å ha det!

Ridekurs

vi starter opp vårsemesteret 8.januar. Kurset går helt frem til sommeren.

Pris er kr 160,- pr time. Dere får giro på mail.

Vi har noen ledige plasser på ridekurs- ta kontakt!

Dersom du ønsker ri 2 dager i uka får du 20 prosent på kurs nr 2.

Vi har også ledige hester for dere som vil prøve dere som FORRYTTER. Dette koster 700,- i mnd for 2 dager i uka.

Ta kontakt hvis du har lyst begynne på ridekurs, være forrytter eller stallhjelper! VELKOMMEN til Stall Tajet!

 

RIDELEIR sommer 2019

 

Har du tenkt deg på rideleir til sommeren?

Da bør du ikke vente for lenge med å melde deg på – for noen uker blir fort fullsatte.

Her er oversikten over ukene :

UKE 1 :  23.- 28. Juni  – fjortisuke

UKE 2 : 30. Juni- 5. Juli

UKE 3 : 7.- 12. Juli

UKE 4 : 28. Juli- 2. August

UKE 5 : 4.- 9. August  – fjortisuke

UKE 6 : 11.- 16. August

 • uke 6 er det også mulighet for å komme på DAGRIDELEIR  mandag – fredag kl 8-16  kr. 2000,-
 • Pris for rideleir med overnatting er 3900,-
 • velkommen !

Bindende påmelding med navn, postadresse, mailadresse, tlf + alder , erfaring og godkjenning fra foresatt sendes til [email protected]

 

Vi har også vinterleir (helg) og påskeleir (4 dagers)