bilder fra påskeleir del 2

mime-leiken er alltid moro. Kreative deltagere mandag-kveld

 

 FASHIONKONKURRANSE  – Curry med Malin, Zoe og Marte

 Malin og Hajdi

 Kristine og Mundur

  Jenny og Frøjel

 Malin og Jeppe

 Sandra og Fie

 Stine og Dee Jay

 

så var det klart for sprangkonkurransen :

 Lotta og Oliver

 Malin /Co

 Malin/ Emil

 Sandra / Co

 Malin/ Curry

 Marte/ Mundur

 Zoe / Gull-Viva

 Stine/ Dee Jay

 Jenny / Hajdi

 heiagjengen 🙂

 Kristine / Mundur

 

Tusen takk til alle deltagerne som var så flinke og greie og gjorde disse dagene helt topp 🙂  En ekstra takk til Jenny og Stine som var både deltagere og medhjelpere -og til Cornelia som kom og hjalp til her på mandagen 🙂

 Heldige med været var vi også disse dagene. Og hestene lå langflate i sola.

 

 

Husk å melde deg på sommerleir dersom du ikke alt har gjort det !

 

 

 

påskeleir

Ja da var påskeleiren over. 3 flotte dager med en blid og aktiv gjeng -og fint vårvær 🙂

Vi rakk veldig mye disse 3 dagene 🙂

Søndag hadde vi gymkana , unghesttrening, tomkjøring, ridetime og “hvem klarer børste av mest vinterpels på en halvtime- konkurranse” 🙂  På kvelden spiste vi pølser, så på tv og skravlet.

Mandag var det klart for påskeskattejakt, deretter ridetur i 2 grupper og  western trail- løype.  På kvelden bakte vi minipizzaer, hadde mimelek og spiste godteri.

Tirsdag var det fashionkonkurranse, sprangkonkurranse, barbakridning (og poengsanking) og hestequiz.  Pasta til middag.

En vellykket leir med en flott gjeng 🙂

 

bilder :

på samle-vinterpels konkurransen hadde det ene laget Hnakki og Beauty

Og det andre laget hadde Abbe og Donna

 nye stallen er tatt i bruk 🙂

 ridetime

 kveldsmat

 Påskeskattejakt

 en av ledertrådene

 fornøyde jenter med dagens fangst

 ridning i westernsal

 kosekveld

 

resten av bildene kommer i egen blogg etter hvert 🙂

Sommerleir Stall Tajet

 RIDELEIR er sommerens høydepunkt for veldig mange barn og unge. Hest fra morgen til kveld – og det å være sammen med likesinnede hestegale- ja bedre kan det ikke bli.

I Norge er det en rekke arrangører av rideleire – fra gårdsferier, turridning i fjellet og ulike treningsleire – og mange kombinasjoner av dette.  Her ved Stall Tajet har vi arrangert rideleir fra 1996, så vi har etter hvert  fått god erfaring i hvordan vi skal tilrettelegge for å gi DEG en best mulig opplevelse.  Hos oss er det ingen treningsleir, men en opplevelse-uke som skal gi deg gode minner og fine erfaringer.

HVOR HOLDER VI TIL :  Stall Tajet ligger på Nakkerud i Ringerike kommune. Dette er sentralt på Østlandet – 1 time fra Oslo, Drammen og Kongsberg.  Tajet er et småbruk, vi har landlig og idyllisk beliggenhet med det store skogområdet Holleia som nærmeste nabo. Elva Hennåa med bademuligheter renner nedenfor gården.

Dersom du kommer med buss eller tog , kan vi hente deg i VIKERSUND.

OPPLEGG & PRIS :  Rideleiren går fra søndag ettermiddag til fredag kveld. Det er ridning 2- 3 ganger pr dag (også på ankomst og avreisedagen!)

OVERSIKT RIDELEIRUKER 2014 :

 

Uke 1 : 22.- 27.juni kr 3800,- fjortisuke (fjortisukene er kun for dere mellom 13- 19 år med svært god erfaring. Dvs dere må mestre hesten i full galopp på tur sammen med andre.)

Uke 2 : 29.juni- 4.juli kr 3800,- åpen for alle mellom 6- 19 år. Alle nivåer.

Uke 3 : 6.- 11.juli VIP UKE . Denne uka er spesielt for dere som har vært på leir her før. (men også åpen for andre) Du må være mellom 11 og 18 år og ha god erfaring. Opplegget er som fjortisuke ++

Pris kr 3500,- .  Dersom du har vært på Tajet mer enn 5 ganger før (på leir) koster leiren kun 3200,- (og dersom du melder deg på denne uka + en annen uke i sommer koster vip -leiren bare kr 2800,-!)

Uke 4 : 27.juli- 1.august. Åpen for alle mellom 6- 19 år. Pris kr 3500,- (litt rimeligere fordi det er i fellesferien) ,  denne uka er også åpen om man bare vil være på leir noen få dager (man kan velge selv  be om pristilbud)

Uke 5 : 3.- 8.august. åpen for alle mellom 6- 19 år.

Uke 6 : 10.- 15.aug. fjortisuke (godt øvede tenåringer)

NB! Uke 1, 2, 5 og 6 har kun noen plasser igjen.  Uke 3 og 4 har mange plasser.

OVERNATTING OG MAT :  rideleiravgiften dekker selvfølgelig også kost og losji. I år har vi helt nye soverom, oppholdsrom/spisesal og sanitæranlegg.  Dere sover på 2- 6 mannsrom (venninner får så klart bo sammen). Ellers legges det opp til at alle er mye sammen -ute og på oppholdsrommet utenom de faste aktivitetene- rideleir skal være sosialt  🙂  

Det er 3 måltider pr dag ( 1 varm måltid som for eksempel pastaretter, grillmat, taco, bakt potet osv og 2 brødmåltider med stort utvalg pålegg). Blir man sulten utenom måltid, smører man seg en brødskive.

NB! Siden vi ikke har eget kjøkkenpersonell , så har vi dessverre ingen muligheter til å tilrettelegge mat i fht allergier el.

Vi tar heller ingen ansvar for medisinering av noen art.

LEDERE : Det er jeg ,Lene som er daglig leder av rideleiren og står for mesteparten av undervisningen, ansvaret og matlagingen.  Jeg er født 1974 og utdannet pedagogisk barnepleier. Jeg har også flere hesterelaterte kurs . Siden 1995 har jeg drevet Stall Tajet. I tillegg jobbber jeg som vikar i skole og barnehage.

Med meg på leiren har jeg supre medhjelpere. Disse er håndplukkede jenter – godt kjent på Tajet og flinke med dyr og mennesker. De er i alderen 15- 25 år.

Vi ledere er til stede -og tilgjengelig hele døgnet.  Vi vil alltid prøve å gjøre vårt ytterste for at du skal trives og få en super uke her.

HESTENE  :     Vi har ca 25 hester av mange ulike raser. ( gotlandsruss, sportsponni, shetlandsponni, tinker, araber, fjording,islandshest knabstruper + forskjellige krysninger .) Vi har ingen veldig store hester, men de er fra 75 cm – 155 cm. Vi er veldig glade i hestene våre -og stolte av dem, og det er veldig viktig for oss at hestene har det bra.  De er alle snille og greie, men forskjellige personligheter som passer ulike typer mennesker.  Alle er blide, spreke og morsomme. Du får en fast hest som er din for uka- men får også prøve å ri flere hester.

SAMSPILLET MED HESTEN : Dette er noe vi legger stor vekt på. Det er ikke bare vi mennesker som skal ha det morsomt på leir- hestene skal også ha gode opplevelser. Alle deltagerne får lære om horsemanship og øver på dette samspillet med hesten sin.  Tonen mellom individer skal alltid være preget av respekt og tillit  -krangel , skrik og kjefting hører ikke hjemme på leir. Dette er en rød tråd vi forsøker å holde når det gjelder alle -både dyr og mennesker.

 Kanskje får du deg en 4-bent bestevenn. Og er samspillet på plass , er det ikke noe i veien for en middagslur sammen i sola 🙂

RIDNING  :  Vi rir 2- 3 ganger hver dag. Målet er at du skal prøve deg på litt andre ting enn helt tradisjonelle ridetimer. Vi prøver oss på gymkana, mountedgames, sprang, dressur, terrenghopping, barbakridning, ridning i westernsal,  voltige -og selvfølgelig tur.

Vi har også teori flere ganger i løpet av uka  (bla quiz, natursti og teorifilmer)

ANDRE AKTIVITETER :  Disse kan variere litt fra uke til uke , men noen ting kan være : pilkastkonkurranse, mimelek, finne-ting-lek, vannballongkrig, høydehopp (for mennesker), unghesttrening/tommekjøring, pussekonkurranse, sprangkonkurranse, sangleker, badetur  osv

I tillegg er det hver uke overnattingstur til setra. Da tar vi med oss noen av hestene og sover over der. Der blir det grilling, bading, hesterasekonkurranse, spøkelseshistorier (eller vitser), barbakridning og MYE MORO. 

 Setra vår heter SKIMYRA og ligger ca 5 km fra Tajet.  Turen din blir ofte høydepunktet på uka. Her er en avslappet og herlig atmosfære -skikkelig på skauen med bare lyden av fuglesang og sauebjeller.  Hestene går rundt hytteveggen -og koser seg like mye som oss.  Deltagerne ligger på gulvet inne på hytta -og det blir ofte skravlet til sene kveld..  Det er ikke strøm eller vann i hytta. Utedo på setersvollen -og elva som renner rett nedenfor er fin å ta en dukkert i.

 måltidene inntas på terrassen dersom været tillater det.

  i elva som renner rett nedenfor hytta, er det flott å bade med hestene. En stor opplevelse for mange 🙂

 

For uten setra-turen er også avslutningskveld (med deltagerne som underholder) torsdagkveld og oppvisning for foreldre fredag noe som er likt for alle ukene.

 

FJORTISUKENE : Dette er populære uker som ofte blir fort fullsatte. Mange tenåringer synes det er fint å være på leir uten de yngste. Fjortisukene er bare for tenåringer -og her kreves det at du har GOD rideerfaring. Du må ikke nødvendigvis kunne veldig mye dressur eller hoppe høye hindre, men du MÅ kunne mestre spreke hester på tur i full galopp .

Opplegget på fjortisukene er som de andre ukene – i tillegg har vi egen stevnedag, rir en lenger løype frem til setra og har spøkelsesritt  (rir ut på tur midt på natta etter å ha sett en skummel film…)

PRIS OG PÅMELDING : Påmelding godtas kun skriftlig – med foreldres samtykke- enten pr mail eller post. Bindende påmelding!

Stall Tajet v/ Lene Borgersen Kolkinnvn 66 3533 Tyristrand [email protected]

påmeldingen skal inneholde : navn , postadresse, mailadr. tlf nr, alder, rideerfaring og navn/tlf til foresatte. + selvfølgelig hvilken uke du ønsker.

Depositum er kr 1000,- på alle ukene. Prisen ellers varierer noe – se oversikt over  (ordinær pris er 3800,- dette inkl kost, losji, ridning og andre aktiviteter fra søn- fre)

 

Velkommen ! Da håper jeg vi sees til sommeren 🙂  Jeg gleder meg til å ta i bruk den nye stallen og de andre fasilitetene som er helt nye -men lover fremdeles at det skal være gode gamle Tajet , jeg vet jo hvor viktig det er til dere som kommer tilbake år etter år! 

 

 

NB!  Jeg blir veldig glad for alle som blir med og deler denne bloggen. Alle som deler er med på trekningen om 2-dagers gratis leir!  Del på blogg, facebook el -og skriv på en kommentar her eller fb at du har delt. Dersom du deler flere steder så skriv det på kommentaren -så øker du sjansen til å vinne.

Og dersom du selv ikke vil på rideleir, så kan du jo gi bort 2-dagers leiren i gave til noen dersom du skulle være så heldig å vinne 🙂

 

STALL TAJET  V/ Lene Borgersen

kolkinnvn.66 , Nakkerud  3533 Tyristrand    tlf 97598087  [email protected]

www.stalltajet.no

Hilsener fra “borte-hester”

 Her ser dere ANNAR. Han har nå bodd 2 år hos Emma og Linda. Som sikkert de fleste av dere husker, så var Annar PENNY-HESTEN -og Emma var den heldige som vant denne flotte hesten.  Det var veldig mange som ønsket å vinne han- men vi hadde helt klare oppfatninger av HVORDAN type hjem Annar skulle ha. Og vi klarte å finne det perfekte hjem  -og som dere ser på bildet så koser han seg veldig der.

 I begynnelsen leide Emma og Linda stallplass til Annar på nabogården, men etter hvert ordnet de istand på sin egen gård slik at de fikk mulighet til å ha han hjemme. De kjøpte da en fjordingvallak til slik at Annar skulle få selskap- og mor og datter kunne ri sammen 🙂

 Frost og Annar med Emma og Linda

Siden jeg er venn med Linda på facebook følger jeg stadig oppdateringer – veldig koselig. De er flinke til å bruke hestene, trur de stort sett er på tur hver eneste dag -og ofte på langturer 🙂  Emma har også sin egen blogg på penny-nettsiden, så man kan følge de der også.

 

 TWIST  er borte på for i vinter. Tidligere har han vært lånt bort til rideskole – så nå trur jeg han synes det er utrolig godt å være bortskjemt enmannshest hos Kristine på Vestre Spone.

 Kristine har ridd her på Tajet (og vært stalljente) flere år- hun er en veldig søt og flink jente, så vet hun steller godt med Twist.  Begge to er veldig glad i sprang -og nylig hoppet de 1 meter !  Twist kommer tilbake til rideleiren.

Kristine leier stallplass hos Wenche – der får han gå på utegang med mange andre lekne gutter -så han har det som plommen i egget.  Der går han bla sammen med russ-hingsten Assar som vi eide før.

 Jeg (og Maren Agnete) importerte denne vakre russ-hingsten fra Gotland. Dessverre hadde vi ikke lenger muligheter til å ha hingst da vi begge ble gravide- og synes han var for fin til å kastrere.. Derfor var det en veldig god ordning at han havnet hos Wenche -mens vi fikk Mundur i bytte.  Assar er nå godkjent ponnitraver, han brukes også som ridehest -og han er en ekstremt snill hingst!  Nå i April ble han vist på hingstekåring på Norsk hestesenter, Starum.  Dessverre viste han halthet på et ben og gikk dermed ikke igjennom.  Han er i ettertid blitt røntget og ikke funnet noe galt, så da får vi krysse fingre for at det bare var noe forbigående og at han går igjennom neste år.  Han fikk full-score på lynne i alle fall 🙂

 Her er et nytt bilde av ODDNY -som dere ser begynner hun å bli ganske rund om magen. Føllet ventes i løpet av mai. Blir veldig spennende se. Oddny ble solgt tilbake til sin forrige eier i Sverige i fjor. Hun står nå på stutteri Croneld.

 

ALVA er borte på for hos Linn i Hønefoss. Der har hun selskap med en shetlandsponni, går på stort område og ser ut til å ha det veldig bra. Hun blir ridd flere dager i uka. Dessverre har jeg ingen bilder av henne (bare på tlf min), men har fått oppdateringer at de er veldig fornøyd med henne 🙂

 

 Jeg fikk nylig oppdatering fra de som kjøpte TIMON også. Og de er SÅ fornøyd! Ingenting kunne vært bedre- han var en ponni som jeg var veldig glad i -og vond å selge..  På bildet ser dere han med hans nye eier som heter Emma.  De to er blitt skikkelig bestevenner-  Timon kommer løpende og kneggende når hun roper på han 🙂  Og de leker sammen ute i inngjerdingen.  Timon har selskap av 3 islandshester.

 

og her er et bilde av ROSITA.  Hun bor fremdeles hos Nathalie som kjøpte henne av meg. Hun står oppstallet på et hestesenter og er blitt skikkelig  “ridesenterhest” som ris mye i ridehuset. Jeg har sett videoer av de to -og det ser veldig bra ut!  Rosita kjeder seg nok litt der iblant -hun er jo litt leken “utehest” , men fra høsten flytter både hun og eier til Tomb videregående -og det blir nok bra 🙂  Også håper vi å få besøk av de to på rideleir her engang!

 

Ikke alle salg og foravtaler er like rosenrøde…. Leonie er til salgs igjen. Dette var kjempetrist 🙁  Jeg solgte henne veldig billig til noe jeg håpet var et varig hjem. men slik gikk det visst ikke.

Til alle som har kjøpt eller lånt hest fra Tajet : jeg blir alltid glad for bilder og oppdateringer!

PÅSKELEIR

 

 

 

Påskeleir søn 13.- tirs 15. april

 

VELKOMMEN PÅ PÅSKELEIR

 

Nå nærmer påskeleiren seg med stormskritt. Dere som er påmeldt får betalingsgiro i løpet av helgen.

 

Ankomst er søndag kl 15.00 . 

 

Søndag blir det gymkana, fashionkonkurranse og baneridning.

 

Mandag blir det påskeskattejakt, tur, ridning i westernsal og kosekveld.

 

Tirsdag blir det barbakridning, sprangkonkurranse og quiz. Avreise er kl 18.00

 

 

 

Dette skal dere ha med på leiren :

 

Rideutstyr/hjelm/støvler med hæl + sikkerhetsvest hvis dere har,  lange gummistøvler (eller ridestøvler i gummi), gode uteklær (husk det kan bli kaldt selv om det er april- og vi er mye ute), joggedress eller pysjamas du kan ha på inne om kvelden. Håndkle & toalettsaker.

 

Liggeunderlag, pute og sovepose. Litt godteri ?som skal deles med alle på kosekvelden.

 

 

 

Annen info : Dere skal bo inne hos meg.  Den nye stallen skal tas i bruk , så dere blir blant de første til å innvie denne . Det er ingen kiosk under påskeleiren, men vi har en del brukt rideutstyr til salgs + noe nytt (handsker, ridestrømper, stevnejakker + )

 

Da sees vi neste søndag ?jeg gleder meg J

 

Mvh Lene

 

 

 

 ps. Det er fremdeles et par ledige plasser , så tips gjerne en venn om påskeleiren!