Rideleirhestene 2014

Rideleirhestene

 

Rideleirhestene

 CHESS  knabstruper

Chess er en liten prikkete sjarmør som ruver 98 cm over bakken. De siste årene har han gått mest med små nybegynnere så han har blitt litt lat. Men med en mer erfaren rytter er han en morsom liten ponni med fart og humør. Han brukes til de yngste på leiren -og litt på kveldsaktivitetene. ( Chess er på skauen nå og skal ha fri på begynnelsen av sommeren.)

 

LINUS knabstruper

Linus er en 150 cm høy vallak som egentlig er Lene sin privathest. På sommeren går han som leirhest . Han er en snill gentleman med mye fremdrift. Må ha en erfaren rytter med rolige hjelpere.

På stallen kan han være enten verdens søteste kosebamse eller en skikkelig padde. Linus er allsidig og flink . Han er medlem av “klanen” på Tajet.

ALVA gotlandsruss

Alva er ca 124 cm . Hun er en supersøt og snill liten spilloppmaker som vil være med der det skjer og elsker oppmerksomhet. Snill å ri.  Elsker å bade.  Går godt overens med alle hestene -og liker mennesker nesten enda bedre enn andre hester.  Hun er mest turridd – så i sommer ønsker hun seg en flink rytter som kan lære henne litt mer (og ha mye moro sammen)

 

MUNDUR islandshest

En nydelig gutt i både sinn og skinn 🙂 Velger sine ryttere med omhu og er dermed den eneste av Tajet-hestene som man må bytte hest om man ikke har kjemi med han. Dvs herlig å ri hvis det klaffer, men sier tydelig ifra om det ikke gjør det. Mundur er en forsiktig hest men med mye fremdrift når man rir. Snill og søt og kan masse.

Ute i inngjerdinga er han en av de barnslige -og dessuten på god vei som medlem av klanen. Liten islandshest – ca 132 cm.

TAJA fjording/døl

Født på tajet -som det 1.føllet her i nyere tid. Taja er selve klippen i gjengen vår- alltid snill og blid og en fredsmekler uten like. Hun er lett å ri og kan ris av alle. Flink på både tur og bane. Trenger en rytter som kan ri med setet for å vise hva hun virkelig kan.  Selvskreven medlem av klanen. 146 cm.

 

 

LUNA tinker

En utrolig flott og herlig hest. Lettridd og fin som kan mye.

Luna er en typisk “tante” som kan være oppdragende på både folk og dyr og hun er snillere jo mindre du er.

Har flotte tinker-bevegelser med høye kneløft. ca 145 cm. I sommer har  Luna vært til bedekning, men er hjemme igjen nå.

 DEE JAY sportsponni (privathest -men brukes litt på kveldsaktiviteter ol. )

Stine sin gullklump. 147 cm. Tidligere spranghest som pga en skade ble redd hinder, men nå er under hinder-tilvending igjen. Brukes ellers mye på tur. krever erfaren rytter . mye fremdrift i denne karen.

CURRY gotlandsruss

Kan nok skilte med å være “snillest på Tajet”. En ordentlig god-ponni. Forsiktig og snill som liker snille forsiktige mennesker. Kan mye på banen og er grei på tur. Veldig rolig så alle kan ri henne, men har også fart for de som vil litt mer. ca 123 cm.

Holder seg mest med de andre gotlandsrussene. Curry er mamma til Alva og Hajdi.

EMIL fjording

Kongen på Tajet. Emil er en av våre mest allsidige hester. Snill og rolig (og tilogmed litt lat) på sommeren – spreking som ser spøkelser på vinterstid..

Kan mye i både sprang, dressur og western. snill på tur (selv om han elsker gå oppå alle busker..) og vår beste voltigehest. ca 143 cm.

Klanens yppersteprest.

MAGNUS knabstruper

Denne prikkegutten kunne vært sirkushest. han elsker å opptre og finne på pøbelstreker -og hater å stå stille eller at ingenting skjer.

Flink i sprang, morsom å være sammen med og rask på tur.  Veldig fin å ri for litt bestemte ryttere.

ca 122 cm.

HAJDI gotlandsruss

Rolig og grei jente som liker kos. Snill som sin mamma -og ikke så forsiktig som henne. Elsker å bade -tar seg gjerne et bad i badekaret eller spruter med vannslangen. Kan ris av de fleste.

ca 125 cm.

DONNA araber
Heter egentlig Primadonna -og passer godt til det navnet. En typisk araber -snill og følsom. Passe best til erfarne følsomme ryttere.

Donna kan mye og er veldig fin å ri. Herlig personlighet som elsker å bli klødd. ca 147 cm.

 

  CO fjording

Også en av klanmedlemmene. En følsom og stabil hest som kan mye og er lett å ri. Koselig personlighet, sterk og allsidig.

En hest som alle liker og som passer både nybegynnere og øvede.

ca 146 cm.

 GULL-VIVA gotlandsruss

En morsom hest å ri. Hopper gjerne og er sprek og lettbeint.

Liker ikke så godt fremmede voksne.

En skikkelig hestevenn når du blir kjent med henne.

 



 FIE newforest/araber

Fie er en av de eldre hestene våre, men sprek som få likevel. Hun er ca 150 cm og en flott og allsidig hest som kan mye. Hun har i sine yngre dager vært konkurransehest i dressur og MG (kan stryte av en Dansk mester-tittel i dressur og vært på landslaget i MG) Fie passer best for de erfarne rytterne siden hun er veldig følsom og med mye fremdrift. Hun er en koselig og lettvind hest å ha med å gjøre. Hun er bestevenn med Dee Jay.

 

 HNAKKI  islandshest

 HNAKKI er islandsvallak og Lene sin privat-hest. Han brukes som regel som tethest på turene. Han er snill og blid. Ganske fyrrig rødtopp til tider, men begynner å bli voksen.



 ABBE  gotlandsruss/sportsponni
Abbe er ca 145 cm. Han er en veldig sosial og snill hest. Abbe er under innridning nå, og skal forhåpentligvis brukes noe i sommer.
 JEPPE  shetlandsponni
Jeppe er en supersøt liten ponni på ca 105 cm. Han er lettridd, snill og rolig. Grei på stallen, elsker bli dullet med.  I flokken er han en tøffing som trur han er stor konge 🙂
  ODIN  fjording
Odin er ny på Tajet, men allerede ganske populær. Han er snill og blid . Han er mest turridd, men det begynner å løsne på banen også. Det blir spennende å ha med Odin “på laget” i sommer.  Odin er en ganske liten fjording av den lettere typen, og han er ganske spesiell med sin fine grå farge.

 SKUGGI islandshest

Skuggi har bodd på Tajet før, så mange av dere husker han nok fra tidligere leire. I sommer har vi vært så heldige å få lånt han.  Skuggi er en stor og lettbygd islandshest. Han er snill og morsom å ri. Skuggi trives best med erfarne ryttere som er rolige og følsomme.

 MAI- BRONA  dølahest
Mai- Brona er en stødig hest med bena godt plantet på jorda. Hun er lettridd med passe fremdrift og er snill og god. Hun passer for både liten og stor. Får du denne dama på leir er jeg sikker på du kommer til å bli veldig glad i henne.
 MORG  islandshest
Morg er en flott islandshest som elsker å bli brukt og være med på ting. Han er litt sjefete i flokken, men også sosial og populær.  Morg er veldig fin å ri og det finnes ikke noe vondt i han, men for å få størst utbytte av ridningen passer han nok best med en litt erfaren og litt bestemt rytter. Dette er hans første år på rideleir -og jeg trur han kommer til å bli godt likt.

 

2 thoughts on “Rideleirhestene 2014

  1. Gleder meg veldig til leir nå! Bare 3 dager igjen:) håper jeg får Morg, han er bare sååååå søt og veldig morsom å ri:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *