på hesteryggen med bølger og palmesus

I fjor november var vi på Mallorca og rei . Dette fristet så til gjentakelse at vi tok turen også i år. Og det var like uvirkelig vellykket i år som i fjor. Vi hygget oss fra første minutt. 

Så mens vinteren kom her hjemme (det gjorde den også i fjor mens vi var der) , holdt vi varmen på ryggen av spanske skimler med salt vind i ansiktet 🙂 

PALMA 

vi var fremme på Mallorca midt på dagen lørdag – og hadde god tid denne dagen til å være tradisjonelle turister (noe vi vanligvis er veldig lite..) -og storbyen Palma har noe for enhver smak, så det ble både besøk på katedralen , shopping og restaurantbesøk.  Vi bodde på et hostel midt inne i byen – og på kvelden var det flott å sitte på takterrassen og nyte utsikten over Palma by night . 

Neste morgen sto vi tidlig opp. Hadde avtalt frokost der vi bodde, men spanjoler har en litt lettvind holdning til klokkeslett – brød blir levert når bakeren har stått opp-  og bussen går når bussåføren har tid….   så etter div forsøk fikk vi oss til slutt en croissant i handa og løp til bussen. 

RANCHO LA ROMANA

Her var vi og rei 2 ganger i fjor – og likte oss veldig godt her. Det var veldig fint komme tilbake. 

Vi rei en fin tur oppi åsene med eieren av stedet – Jose.  Ganske mye fart på svingete og tildels steinete stier. Og fin utsikt over Calvia-bukta.  Flinke og behagelige hester, så vi hadde det veldig bra. Sola sto høyt på himmelen -og det ble raskt varmt med jakkene som virket som en god plan fra morgenen.

fornøyde med turen – og livet generelt trippet vi bort på restauranten som ligger vegg i vegg med stallen. 

Der koste vi oss i flere timer – med lunsj og bursdagsfeiring for Bente (som egentlig ikke hadde bursdag… ) 

Etterhvert ble det på tide å ta bussen tilbake til Palma. Vi var ganske fornøyde med oss selv som hadde klart finne rett buss-stopp og dermed komme frem dit vi skulle begge veier 🙂   Tilbake i byen var det bare å ta med koffertene og finne en ny buss – denne gang nordover på øya til Can Picafort.  Også denne gangen glimtet vi til med supre busskunnskaper (evt flaks), så klarte å komme av bussen rett ved hotellet vårt. 

Her hadde vi virkelig oppgradert litt i forhold til bostandarden vi pleier ha på hesteturene våre – hotellet var skikkelig flott.  Etter å ha gjort oss litt kjent med hotellet og nærmiljøet spiste vi middag , satt litt i baren og så på pensjonistene som danset før vi tok tidlig kvelden. 

Mandag skulle vi også tidlig opp -denne dagen skulle vi rekke masse.  Etter frokost tok vi taxi til det første stedet vi skulle ri. 

RANCHO GRANDE 

her var vi også i fjor. En veldig stor gård med opp mot 100 hester.  Vi skulle ri 2- timers tur til stranda. Siden det blåste noe helt forferdelig denne dagen fikk vi beskjed om at de pga sikkerhet måtte vurdere om vi kunne ri til stranda (det kom an på hvordan det gikk med oss underveis) .  Det var en skoleklasse som skulle ri på banen her denne dagen. Og i tillegg til oss to som skulle ri på tur. Heldigvis fikk vi vår egen tur- siden de to andre hadde lite erfaring. Og fornøyde ble vi over å få guiden vår fra sist vi var her. Han var både flink med mennesker og hester – i tillegg til å være litt av en cowboy som likte fart 🙂 

Litt morsomt var det at blant 100 hester fikk både Toril og Lena de samme hestene som i forrige året – det sier jo litt om at de er flinke til å matche hest og rytter!  Fine skimle PRE r begge to.  Jeg fikk en varmblods – ikke like pen å se på kanskje, men en veldig søt hest på alle måter, så jeg kom godt overens med henne 🙂 

underlaget på Grande er helt fantastisk- myk sand overalt, så det innbyr til raske lange galopper. Så selv om vinden skulle satt kjepper i hjulene for strandridning, hadde fortsatt turen blitt bra.  Men på stranden kom vi – og det satte så klart prikken over i en og plaske i bølgene og galoppere gjennom saltvannet.  Beinhardt underlag, is og snø var fjerne tanker akkurat da.. 

Smilene våre ble stadig bredere -og fornøyde og glade returnerte vi hotellet noen timer senere. 

Vi rakk en snartur ned til sentrum for å slafse i oss en pizza calzone før vi dro for å ri igjen.

RANCHO CAN PICAFORT 

Her hadde vi ikke vært før- og var ganske spente. Først var det litt usikkerhet rundt om vi kunne få ri . pga det sterke vindværet var det nok veldig i tvil. Men nordmenn lar seg da ikke stoppe av vær – så vi fikk overtalt de til at en ridetur var en god ide uansett 😉 

Vi ble plukket opp på hotellet av stall-eieren Lorenzo som gjorde et godt inntrykk. Vel fremme ved stallen, sto det oppsalt 3 nydelige PRE skimler til oss. Disse var større enn de andre vi har ridd her på Mallorca, men vi fikk god hjelp til å komme oss i salen.. 

Den som rei med oss på turen var en mann fra Østerrike – han hadde jobbet her noen uker hvert år siden han var ung -og var pratsom og hyggelig. Han trengte nok ikke spørre så mange ganger om det gikk bra med oss på turen – for mer fornøyde kunder trur jeg de sjeldent har.  Dette var gourmet – vi koste oss hvert minutt på de herlige hestene. Og til stranda kom vi her og.  Masse galopp -og en herlig tur!  Hit vil vi også tilbake. 

Vi er alltid flinke til å utnytte tiden når vi er på hesteferie – så vi rakk ganske mye mer denne dagen også-  

…  det første var en tur med kjolene våre (som Lena og jeg hadde kjøpt til oss på en av våre høyst seriøse harry-turer til sverige…) , først i butikken og så ved bassenget og stranda.  Jada vi ble lagt merke til , for det er vinter i mallorca nå og lokalbefolkningen gikk med boblejakker… 

Etterpå var det en tur i det supre spa-anlegget på hotellet før vi spiste middag . På kvelden sang vi norske sanger på en lokal pub..  

Tirsdag bare slappet vi av litt før vi måtte pakke og ta taxi til flyplassen. så var turen over for i år.

Med sol og sommer (ikke så varmt , men som en vanlig norsk sommer…), herlige hester, masse opplevelser -og det perfekte reisefølge  (Toril, Lena og Bente) svarte turen absolut til forventningene.  Ikke kostet det skjorta heller- selv om vi unnet oss litt luksus i år.