Rare tider

Vi er jo nå inne i en situasjon som ingen i Norge kunne forutsi.  Skoler er stengt. Det anbefales å holde seg hjemme. Det er ikke lov å være grupperinger større enn 5. Man må holde minst 1 meters avstand til andre enn de i egen husstand. Vi vasker og spriter hender utallige ganger om dagen. .  Listen er lang.

12.mars stengte regjeringen døra for en hel rekke bedrifter. På dagen mistet folk inntekt, arbeidsmuligheter og fremtidsutsiktene for tusentalls mennesker var nær sagt usikker..

Rideskolen her ble også stengt.  Stallen har siden da bare vært åpen for oss i husstanden + de som jobber her og har ansvar for at hestenes velferd blir ivaretatt.

Vi skulle akkurat til å sende ut giroer på ridekursene.. Vi har ikke hatt inntekt siden i januar.  Utgiftene er akkurat de samme selv uten inntekter.  31 hester trenger sitt…    høy, kraftfor, flis, veterinær og hovslager.  Strøm, vann, vedlikehold, skatt, moms, forsikringer…    Det kan ta nattesøvnen fra noen og enhver.

Oppi det hele er man jo – som flesteparten av Norges befolkning – bekymret for smitte. Kanskje ikke for egen del, men man ønsker jo iallefall ikke være med på smittespredning og kanskje forårsake at noen som ikke tåler det blir smittet… Derfor er denne dugnaden selvfølgelig viktig!

Vi håper og trur at stall Tajet skal klare seg over denne kneika.  Vi har verdens beste følgere på facebookgruppen vår Stall tajet /hunden for deg. De kom med gode forslag til å få inn noen kroner – og hele 33 personer har blitt med og støttet vårt  prosjekt  ” FJERNADOPTER EN HEST ”   🙂  Noe jeg er veldig takknemmelig for!!

 

Vi må selge noen hester. Noen hadde vi tenkt til å selge uansett, men vi er tvunget til å selge fler. kanskje noen av de vi aller helst vil beholde 🙁   Men akkurat her må jeg bare prøve legge følelser til side og tenke økonomisk.  Jeg vil aller minst måtte avlive noen som følge av dette- og det trur jeg vi slipper hvis vi bare kan selge noen av de som er “lettsolgte”  (men ikke lettest selge noe heller i denne tiden) .

Kanskje noen av dere vil kjøpe dere hest? Og leie stallplass her?

I går åpnet de for noe idretts-treninger igjen. Vi vet enda ikke helt hvordan dette slår ut for oss. men slik det ser ut kan det kanskje være et håp om å begynne ridekursene igjen for øvet-2 og viderekommende elevene med grupper på max 4 elever.  Dette er usikkert og jeg understreker at LIV og HELSE kommer før alt (også stallens fremtid!) så vi kommer helt klart til å vurdere nøye at det er trygt før vi åpner igjen.

Det er 2,5 måned igjen til sommerferien. Jeg skjønner at folk kvier seg for å melde seg på RIDELEIR . men det går an melde seg på – og jeg sender ikke ut noen giro før det er klart at det kan gjennomføres!  Og dere som alt har betalt depositum kommer til enten få det tilbake eller få tilbud om en erstatningsaktivitet dersom det ikke blir leir.

men vi trur det blir mulig å gjennomføre leir som planlagt. Og hvis ikke blir det iallefall helt sikkert dagleir, aktivitetsdager, kurs og turer – så dere får ridd i sommer!

så håper jeg bare at alle bidrar til å støtte opp om aktivitetene våre fremover.  Ta vare på dere selv i denne tiden -så sees vi forhåpenligvis snart.

klem fra Lene & hestene på Tajet