Rideleir-hestene 2020

 

Rideleirhester 2020

 

 

LINUS knabstruper

Linus er en 150 cm høy vallak som egentlig er Lene sin privathest. På sommeren går han som leirhest . Han er en snill gentleman med mye fremdrift. Må ha en erfaren rytter med rolige hjelpere.  Kan til tider være litt krevende å ri, men kan mye og er veldig fin for de med erfaring. Ganske rolig på banen, men litt hyper på tur.

På stallen kan han være enten verdens søteste kosebamse eller en skikkelig padde. Linus er allsidig og flink . Han er medlem av “klanen” på Tajet.

   ALVA gotlandsruss

Alva er ca 124 cm . Hun er en supersøt og snill liten spilloppmaker som vil være med der det skjer og elsker oppmerksomhet. Snill å ri.  Elsker å bade.  Går godt overens med alle hestene -og liker mennesker nesten enda bedre enn andre hester.  Hun er fin å ri på banen  -og er veldig glad i å gå på tur. God fremdrift i denne jenta. Fin for både nybegynnere og mer øvede. Alva er datter til Curry og halvsøster til Abbe, Hajdi og Frøjel. 

 

 

 MUNDUR islandshest
En nydelig gutt i både sinn og skinn 🙂 Velger sine ryttere med omhu og er dermed den eneste av Tajet-hestene som man må bytte hest om man ikke har kjemi med han. Dvs herlig å ri hvis det klaffer, men sier tydelig ifra om det ikke gjør det. Mundur er en forsiktig hest men med mye fremdrift uten å være vanskelig .Snill og søt og kan masse.

Ute i inngjerdinga er han en av de barnslige -og dessuten på god vei som medlem av klanen. Liten islandshest – ca 130 cm.

 

TAJA fjording/døl

Født på tajet -som det 1.føllet her i nyere tid. Taja er selve klippen i gjengen vår- alltid snill og blid og en fredsmekler uten like. Hun er lett å ri og kan ris av alle. Flink på både tur og bane. Trenger en rytter som kan ri med setet for å vise hva hun virkelig kan.  Selvskreven medlem av klanen. 146 cm.

 

 

 

LUNA tinker

En utrolig flott og herlig hest. Kan mye og er fin å ri både på tur og bane. Kan til tider teste ut litt med å dra i tøylene/riste litt på hodet, men går supert når du får henne til å konsentrere seg.

Luna er en typisk “tante” som kan være oppdragende på både folk og dyr og hun er snillere jo mindre du er. Liker kos & stell. 

Har flotte tinker-bevegelser med høye kneløft. Hun er ca 140 cm, men virker større fordi hun er så kraftig.

 

 

 CURRY gotlandsruss

Kan nok skilte med å være “snillest på Tajet”. En ordentlig god-ponni. Forsiktig og snill som liker snille forsiktige mennesker. Kan mye på banen og er grei på tur. Veldig rolig så alle kan ri henne, men har også fart for de som vil litt mer. ca 123 cm.

Holder seg mest med de andre gotlandsrussene. Curry er mamma til Alva og Hajdi .

  MAGNUS knabstruper

Denne prikkegutten kunne vært sirkushest. han elsker å opptre og finne på pøbelstreker -og hater å stå stille eller at ingenting skjer.

Flink i sprang, morsom å være sammen med og rask på tur.  Veldig fin å ri for litt bestemte ryttere.  En veldig populær ponni.

ca 122 cm.

HAJDI gotlandsruss

Rolig og grei jente som liker kos. Snill som sin mamma -og ikke så forsiktig som henne. Elsker å bade -tar seg gjerne et bad i badekaret eller spruter med vannslangen. Enkel å ri og kan ris av de fleste. God fremdrift både på tur og bane. Selv om hun er en av de tykkeste her , er hun også en av de raskeste 🙂 

ca 125 cm.

.

 

  CO fjording

Også en av klanmedlemmene. En følsom og stabil hest som kan mye og er lett å ri. Koselig personlighet, sterk og allsidig.  Han og Taja er bestevenner og stort sett alltid sammen.

En hest som alle liker og som passer både nybegynnere og øvede. Co er også voltigehesten vår.

ca 146 cm.

 

 GULL-VIVA gotlandsruss

En morsom hest å ri. Hopper gjerne og er sprek og lettbeint.

Liker ikke så godt fremmede voksne. Kan ris av de fleste.

En skikkelig hestevenn når du blir kjent med henne.  128 cm.

 

 

 

 

 HNAKKI  islandshest

 

HNAKKI er islandsvallak og Lene sin privat-hest. Han brukes som regel som tethest på turene. Han er snill og blid. Ganske fyrrig rødtopp til tider, men begynner å bli voksen. 136 cm.
 ABBE  sportsponni

Abbe er ca 143 cm. Han er en veldig sosial og snill hest. Abbe er fin og rolig å ri både på tur og bane. Han liker å kose og å være med der ting skjer.

Han ser ut til å ha arvet sprangegenskapene etter mamma Grace 🙂 Abbe er halvbror til Alva og Frøjel.

 

 

  ODIN  fjording

Odin er veldig populær. Han er snill og blid bestandig. Odin er veldig fin å ri, trygg og god med passe fremdrift. Han elsker å gå på tur, går fint på banen -og  god til å hoppe. Han er også innkjørt.

Odin er 138 cm og er gråblakk i fargen.

 

  MORG  ISLANDSHEST

Morg er en flott islandshest som elsker å bli brukt og være med på ting .  Morg er veldig fin å ri og det finnes ikke noe vondt i han, men for å få størst utbytte av ridningen passer han nok best med en litt erfaren og litt bestemt rytter.  Han er en sterk og tøff type, men veldig grei fordet. God fremdrift i denne karen. Ca 140 cm.

 

 TWIST  welsh/ islandshest

 

Twist  er ca 110 cm og en veldig populær hest her. Han er lett å ri og kan mye. Ikke sjeldent denne karen stikker av med seirene i sprangkonkurransene.  Han er fin å ri for både nybegynnere og de erfarne, men kan iblant være litt sur å stelle.  Det er alltid mange som vil ri han.  Twist har bodd på Tajet i veldig mange år nå.

 

 

NIKITA  Sportsponni

Nikita er en svensk sportsponni på ca 144 cm. Han er snill og god. Kan ikke så mye på banen enda, men prøver alltid.

Nikita (som er en vallak) er en snill og stødig type som liker kos og oppmerksomhet.

Han kommer fra samme gård på Gotland som Gull-Viva og Curry.

 

 

FRØJEL GOTLANDSRUSS

Frøjel er avkom etter Oddny og Assar som begge bodde på Tajet før.  Han er en solid og søt russ-gutt som fremdeles er litt ung i hodet.  Krever derfor fremdeles en øvet rytter. Frøjel elsker å bli brukt og å få være med på ting!   høyde 127 cm.

 

 LORD  Shetlandsponni

Denne sjarmøren er en flott bruksponni, ca 110 cm og en kraftig Shetland så kan fint ris av små tenåringer også. Lord bare digger å være med på alt som er gøy – hoppe i skogen, galoppere på jordet eller svømme i elva. Som småponnier flest kan han være en liten luring, men er snill og god og en ponni de fleste kan ri.

 

  LOLA  fjordhest

Lola er en veldig søt hoppe som elsker oppmerksomhet. Hun er veldig snill å stelle og håndtere. Ridemessig krever hun en litt mer erfaren rytter fordi hun iblant synes hun fortjener å bestemme mest selv..  Men når hun går bra så har hun flotte bevegelser og kan mye.  Lola fikk føll sommer 19 (Oskar)og venter nytt føll  -så får litt fri i sommer!  142 cm.

 

  HYLLING  islandshest

Hylling er en veldig populær rideskolehest her på Tajet. Ikke så rart heller – hun er en hest alle kan ri.  Alltid snill og søt med behagelige gangarter og passe med fremdrift slik at liten og stor føler mestring på hennes rygg. Hylling er 138 cm.

 

  KEILIR islandshest

Keilir er jo også navnet på en vulkan på Island – og denne lille karen passer godt til navnet sitt. Mye futt i liten kropp.  Til vanlig er han en av Lenes privathester, men han blir også brukt på kurs og leir. Han trives best med rolige ryttere med stabil sits, han blir lett løpete hvis rytteren bare styrer med tøyler.

Keilir er snill å stelle. Han er 130 cm.

 

  SKÖRUNGUR  islandshest 

Skörungur med sin sorte pels og lange tykke man er en svært vakker og stolt hest.  Han er litt skeptisk av natur, men så fort man lærer han å kjenne blir man veldig glad i han.  Han er rolig og grei å ri , men fortsatt med nok fremdrift til at han ikke blir kjedelig.  På tur er han i sitt ess.  Høyde 137 cm.

 

 FUNI  islandshest 

Funi  (uttales føni -og betyr flamme) . Han stortrives i flokken , er en av de barnslige gutta som du ofte ser leker ganske voldsomt 🙂  Funi kan ikke så mye på bane enda, men han lærer stadig mer. Han er fin å ri og grei å håndtere.  På tur koser han seg veldig og vil gjerne gå ganske fort.

Denne gutten er veldig populær  med sitt flotte utseende og herlige personlighet.  Funi er også til salgs.

 

 

 

LUCY    welshponni

welshponni på 125 cm.  Lucy er blid og søt og snill både å stelle og ri.  Hun er bestevenninne med Linnea, men liker seg også godt med ponni-damene. Lucy er privathesten til Lotta, men siden Lotta ikke rir så mye, så brukes hun også i rideskolen hvor hun har blitt veldig populær. Hun er grei på bane, rask på tur og flink til å hoppe.

LINNEA  er fjordhest-hoppe på ca 148 cm. Hun er snill og rolig med et stødig temperament. Kan være litt sur på andre hester, men elsker å bli børstet.  Hun venter føll sommer 20.

 

PRINSEN     døl

 

 Prinsen  er dølahest på ca 143 cm. Han er privathesten til Nils-Anders, men brukes også som rideskolehest.  Prinsen er en fin turhest som koser seg på tur sammen med andre. Han er også fin å ri på banen for de med erfaring.  Prinsen har tidligere vært en litt misforstått hest som ikke har visst helt hvordan man skal oppføre seg. Han er en snill og god gutt -og ikke minst veldig pen!

 

 LETTIR  islandshest 

Lettir er med sine 145 cm den største av islandshestene våre.  Han har et fornuftig hode, er snill og grei. Ute er han leken og raser rundt med unghester og de andre gutta.  Han er under utdanning nå og lover godt til å bli en god ridehest. Lettir er også en av salgshestene.

 

 GWYNT  sportsponni 

Gwynt er født på Tajet. Moren var Donna og faren Harry.  Gwynt er en vakker gutt som fremdeles er litt umoden og barnslig. Han har såvidt startet innridning -og skal være med litt på sommerleiren for første gang i år.

Han er ca 146 cm og en skikkelig kosegutt 🙂

 

 GLADI  islandshest 

Gladi er nykomlingen på Tajet, hun kom hit i desember. Men man skulle tru hun hadde vært her bestandig. Hun er en herlig hest- sikker på seg selv, snill å stell og fin å ri. På banen kan hun ikke så supermye, men hun er positiv og fin. og på tur er hun selve drømmehesten som går frem over alt med god fremdrift.  Gladi er ca 140 cm.

 

 VILJA  islandshest 

Vilja er halvsøster til Lettir og kommer fra Vaset fjellgård akkurat som han. De er avlet i generasjoner for stabilt temperament og behagelige gangarter.  Vilja er søt og snill, liker oppmerksomhet og å bli stelt . Hun er i vinter blitt en god ridehest og er snill å ri.  Vilja er ca 138 cm.

 

 

Dette var gjengen som er her nå.  Som dere ser er noen også til salgs. Og så kan det også hende det kommer noen nye før sommeren.

 

 

 

Stallen STENGT pga korona-viruset

I likhet med alle landets rideskoler stengte vi for all aktivitet og besøk fra 13.03.20 og frem til etter påske i første omgang.  Vi kommer tilbake med mer info om når vi åpner igjen.

i mellomtiden håper jeg dere vil følge oss på facebookgruppen Stall Tajet / hunden for deg . Dersom DU ikke har facebook, kanskje noen andre i familien har det slik at du kan kikke litt innimellom.

 

info fra Facebook :

 

Stallen er nå stengt for alle andre enn de som bor og jobber her. Skolehestene som har gått mye i vinter skal nå få en god lang ferie, mens de andre skal holdes litt igang. Iallefall inntil videre. Vi forholder oss til regler og anbefalinger fra høyere hold. I Italia er all riding blitt forbudt i disse tider..

Jeg vet at mange av dere kommer til å savne stallen og hestene i denne tiden. Jeg kommer til å holde dere oppdatert her på facebooksiden, så følg oss gjerne  Jeg prøver å legge ut noe hver dag. Det kan være bilde, små historier eller konkurranser.

i mellomtiden håper jeg dere ALLE følger rådene om å holde dere HJEMME, unngå andre mennesker enn familie i den grad det lar seg gjøre og ha god håndhygiene. Hvis alle bidrar til å hindre spredning er vi snart tilbake i stallen igjen  Vi sees !