Rideleir- info

Bare litt over 1 mnd til rideleir-start!! kommer til å gå så fort. Vi gleder oss veldig 🙂

Du vil nå motta giro for restbeløpet innen kort tid. Husk betale innen frist.  Depositumet på kr 1000,- skal være betalt på forhånd.

MERK at alle må medbringe kvitteringer ved ankomst.

 

I forrige innlegg her på bloggen kunne du lese om våre rideleir-medhjelpere i sommer. Jeg er veldig stolt av den gjengen – alle er blide greie jenter med mye erfaring -og ikke minst de er godt kjent her på Tajet.

og her kan du lese om rideleir-hestene  http://blogsoft.no/index.bd?fa=article.edit&ar_id=47069651

 

Vi har ledige plasser på følgende uker i sommer :

 

21.- 24. juni   en litt kortere uke,   kr 2800,-

3.- 8.juli  –  kr 3900,-

31.juli- 5.aug.  kr 3900,-

7.- 12.august  -fjortisuke   kr 3900,- 

 

mer rideleir -info kommer nå fremover , så følg med.

 

-også følger du oss vel i TV-serien RAZEHORSE ??

Tv- serien sendes på TV2 sportskanelen tirsdager kl 22.10  

Den ligger også på Tv 2 Sumo  (ny episode legges ut hver fredag kl 16.00) + blir sendt på Tv Øst og Rikts Toto-kanalen.

 

Rideleirledere 2016

Hei alle sammen. Vi gleder oss til å møte deg på leir her i sommer! Kanskje kjenner du oss fra før -eller kanskje er dette din første gang på Tajet. Uansett så lover vi å gjøre vårt beste for at du skal trives her hos oss 🙂

Jeg heter Lene og eieren av Stall Tajet. Her har jeg drevet rideskole siden 1995 (og rideleir siden 1996). Jeg er 42 år og begynte å ri da jeg var 10 år. Min første hest fikk jeg da jeg var 14. Nå har jeg veldig mange hester -og jeg er veldig glad i dem alle sammen. Mine privathester er knabstruperen Linus og islandshesten Hnakki.  Jeg er utdannet som pedagogisk barnepleier og ved siden av Stall Tajet jobber jeg også noe både i skole og barnehage.

Jeg har 3 barn  (Martin, Stine og Lotta)

 

 Nils- Anders er mannen min. Selv om han ikke er like hestegal som meg, så treffer dere han nok på rideleiren. Han er altmulig-mannen på gården – som står for vedlikehold, gjerding, høyproduksjon, kjører for til hestene, fjerner møkk i inngjerdingen +++   Heldig for meg at han er arbeidsnarkoman…  

sammen har vi datteren vår Lotta som er 6 år nå (og ofte er å finne i stallen) .

 

 

Her er den flotte gjengen som skal assistere meg i sommer :

Trine  25 år. Har drevet med hest i ca 18 år og har hatt egne hester de siste 11 årene. Jeg jobber som respesjonist til vanlig og er på Stall Tajet som ridelærer 1 dag i uka. (Rei selv på Tajet som barn/ungdom)  De siste 9 årene har jeg holdt på med islandshest, både kurs og konkurranser. Nå har jeg 5 hester hjemme, men Lárus er nok kanskje fortsatt yndlingen her. Jeg bor 2 km fra Tajet.

 

Hei mitt navn er Stine og jeg er 18 år. Jeg er datteren til Lene, og har bodd på Tajet hele livet, er dermed godt kjent med alle hestene og leiropplegget her. Jeg er eier av Dee Jay ( Tysk rideponny) og Harry (Welsh cob) som nå er under tilridning. Til høsten begynner jeg med 3året på videregående, ved siden av skolen jobber jeg noe og tilbringer resten av tiden i stallen. Denne sommeren skal jeg være leder den 4. leiruken sammen med Maren, jeg er nok å se både som deltaker og medhjelper på noen av de andre ukene også. Veldig klar for leir nå, og gleder meg til å bli kjent med dere alle!

 

Jeg heter Mari Stenersen og er 15 år. Til høsten starter jeg på videregående. Jeg startet på ridekurs på Tajet da jeg var 9 og går der fortsatt. Jeg er eier av en islandshest med navnet Sørli. I år så har jeg og familien hatt Magnus og Chess på for i tillegg, noen som har vært veldig koselig. Dette blir tredje året  jeg er leder på Tajet. Jeg skal være leder uke 2 og 7.

 

Jeg heter Cornelia og er 25 år. Har drevet med hest i 20 år og har hatt egen hest (Bingo) i 11 år. Har vært på Tajet-leir nesten hvert år siden jeg var 11. (og vært leder i mange år nå)

Hei! Jeg heter Karin Glesne, er 16 år og bor på Krøderen. Jeg begynner på andre året på videregående og har drevet med hest i 5/6 år nå. Rir på kurs på Tajet.  Skal være leder på uke 7 sammen med Mari, og gleder meg til å se igjen kjente, og møte nye folk i sommer.

 

Jeg heter Vilde, og er snart 16 år. Jeg starter på videregående til høsten, forhåpentligvis helse og oppvekst med studiespesialisering i Hønefoss. Jeg startet med ridekurs på stall Tajet i 2006, og siden det har jeg vært på stallen  flere ganger i året. Til vanlig jobber jeg på stall Pandora, en rehabiliteringsstall for skadede hester 😊 Jeg er stolt eier av en veldig flott sportsponni, som heter Merlot Flight (Mikke) 😊 I år blir tredje året jeg skal være leder, og skal være leder uke 2 og uke 3.

 

Jeg heter Malin og er 13 år Jeg har ridd på tajet siden 2013 og har drevet med hest fra jeg var liten. Rir hos lene på ridekurset på tirsdager (+ er stalljente da). og jeg har egne hester hjemme (på nabogården til Tajet) . Min egen hest heter Møre Pia og er en brun kaldblodstraver .

 

Jeg heter Heidi er 13 år og har ridd  fast på tajet siden 2014 (+ tidligere da jeg var yngre også) . Jeg  er hestepasser/ rir inn Lilly , er forrytter for Magnus og rir på timer på torsdager . Jeg er stalljente og er på Tajet flere ganger i uka.  Dette er mitt første år som leder.

 

Mitt navn er Kristine Helskog, jeg er ei jente på 15 år som har drevet med hest i 8 år. Jeg begynte på stall Tajet i 2011, og har vært der hvert år siden! Jeg har en helforponni med navn Nemi og hun har jeg hatt litt over 1 år. Tidligere har jeg hatt både Dante og Twist fra Tajet på helfor. Jeg skal være leder uke 3 og det blir mitt 3. år som leirleder

 

Miriam Dramstad. 23 år gammel. Begynte å ri på Stall Tajet høsten 2004. Tar for tiden veterinær studiet i utlandet. Forhest – tsjekkisk varmblods – Oliver Kinsky. Har vært leder på Tajet flere år.

 

 

jeg heter Iselin, er 23 år og har drevet med hest i 16 år. Jobber med hester og unger. Jeg har egen hest som heter miranda. Har ikke akkurat en favoritt hest, liker å jobbe med litt forskjellig typer hester.  Jobber på Tajet 4 dager i uka -og har Miranda oppstallet der.

 

 

Jeg heter Gro Beate. Begynte å ri da jeg var ca 6 år. Er 21 år. Vært på rideleir på stall tajet mange ganger, første gangen var i 2008. Går nå hest og hovslagerlinjen på Rosthaug, ferdig til sommeren og skal da ut i lære. Yndlingshesten min er Abbe.  Jeg har praksisplass på Tajet 1 dag i uka.

 

Jeg heter Maren og er 19 år. Har ridd på Tajet siden jeg var 7 år, og går fortsatt på kurs. Til høsten skal jeg starte på høgskole, mest sannsynlig i Harstad. Det siste året har jeg hatt Mundur på halvfor, å trives veldig godt med det. I år skal jeg være leder på uke 4 sammen med Stine.
 

Kjendishester på besøk

Mye har skjedd den siste uka..  Plutselig har vi blitt “travstall”, tatt imot en bønsj tv-hester og selv sett trynet vårt på skjermen…

Det hele begynte med en forespørsel,  litt ut av det blå, fra Lasse Evensen (produsent av RAZEHORSE /Tv 2) om vi kunne ta imot de 8 travhestene i serien. Kort varsel var det også…  Vi (Nils- Anders og jeg) diskuterte litt frem og tilbake før vi snakket med naboene Ronald og Anne Iren ( Haug travstall) -også hadde vi plutselig sagt ja til prosjektet.. eller vi visste vel ikke helt hva vi hadde sagt ja til  (i alle fall sa jeg ja til å ta imot hester, tanken var egentlig ikke å stikke frem fjeset på tv… ), plutselig var vi veldig engasjert. Spennende og moro er det da.  Nils- Anders og Ronald satte opp paddocker, det ble klargjort i staller og hentet flis og for på rekordfart -og så var hestene på plass.

De første 5 episodene av Razehorse ble innspilt i Begnadalen. Nå skal de neste episodene spilles inn her på Tajet før gjengen om noen uker flytter inn på egen stall  (selv om de liker seg så godt her at de helst vil bygge stall på jordet vårt…)

Tilbake til hestegjengen. Her er de :

NONA HALL  varmblodshoppe e. Banker Hall  u. Nona Hanover

STEVE COOK  varmblodsvallak  e. Bundle of Muscle  u. Anastacia Tuna

LILY MEISTER  varmblodshoppe  e. Herr Jægermeister  u. Shakira

Tangen Maks  kaldblodsvallak  e. Bork Odin  u. Tangen Eli

Svarte Berta  kaldblodshoppe  e. Krage Boen  u. Juni Junta

CHAMPAGNE  varmblodshoppe 

 

SAN JUAN  varmblodsvallak  e. Coktail Jet  u. Ganganta

SESAMO OM  varmblodsvallak  e. Prime Prospect  u. Briciola Om

 

 

RAZEHORSE kan du følge på facebook og www.razehorse.no

programmet sendes på Tv 2 sportskanalen tirsdagskvelder + ligger på Tv 2 Sumo.

 

Her er noen små klipp :

 

https://www.youtube.com/watch?v=4bk6dn3NLks 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ImohpHJ1Fvg

 

https://www.facebook.com/Razehorse-1545770135737636/?fref=ts

 

Rent praktisk for oss på Stall Tajet betyr dette at det blir filmet masse her. Bra reklame , men selvfølgelig også litt å ta hensyn til.

– men litt heldige er jo dere elevene som får møte disse kjendishestene 🙂

I sommer skal de også lage en rideleir-repotasje herfra.  kanskje kommer DU og på tv…   🙂

Dugnad og ridestevne

Da har det vært to fine og travle dager her på Tajet. Onsdag var det dugnad og torsdag sprang-stevne.

De eldste av stalljentene fikk tilbud om en liten minileir -og 6 stykker sov over fra onsdag til torsdag.

Vi var superheldige med være begge dagene.

jeg fikk dessverre ikke tatt noen bilder selv på sprangstevnet (siden jeg var dommer), så disse er tatt av Eirin og Heidi

DUGNAD  – en flittig gjeng i gang. Vi fikk plukket stein på banene, søppel i inngjerdingene, malt hele ridebanegjerdet og ryddet på loftet 🙂

ispause    (litt senere var det bollepause – og til slutt pølser til kveldsmat)

Beautiful pair lays in bed on white

tusen takk til alle som hjalp til – både på dugnad og på stevnet !

og ekstra takk til stalljentegjengen

Og til dere stalljenter som synes det var litt urettferdig at bare de eldste fikk lov overnatte – husk du blir større du også 😉  Og denne gangen hadde jeg bare anledning til å ha de som “klarte seg selv” over natten . 

 

 

Sommerleir

Vi har fremdeles noen ledige plasser på årets sommerleir. Men ikke vent for lenge med å melde deg på – noen uker er allerede fullsatte.

Disse ukene har ledige plasser :

uke 1 :  21.- 24.juni   – denne leiren er åpen for alle barn & unge

uke 3 : 3.- 8.juli  – denne leiren er åpen for alle barn & unge

uke 6 : 31.juli- 5.august – også for alle barn & unge

uke 7 : 7.- 12. august – fjortisuke, denne er bare for tenåringer med mye erfaring  (du må mestre hesten godt i galopp på tur)

Rideleiren koster kr 3900,-   (uke 1 som er litt kortere koster 2800,-)  Dette er mange penger, men husk at det inkluderer 6 dager med aktiviteter, 5 overnattinger, 15- 20 måltider, minst 15 rideøkter og mange andre aktiviteter.  Stall Tajet er fremdeles blant de rimeligste rideleirene i Norge til tross for at vi har over 20 års erfaring og gode fasiliteter/beliggenhet.

 

For påmelding send følgende info på mail  [email protected]    (NB! bindende påmelding) :  navn , alder, postadresse, mailadresse og tlf til foresatte, skriv litt om hvor lenge du har ridd og hvilken uke du vil melde deg på.