Litt nytt fra Tajet

27.mars 2021

Da er våren endelig kommet hit til Tajet. Nå blir det noen uker med søle, spyling av bein og hestehår på maten 😉  Heldigvis er våren også en super tid med lange lyse dager, sola som begynner å varme, hestehoven som blomstrer og våryre hester.

I år venter vi dessverre ingen føll her på Tajet. Lola ble jo bedekt i fjor , men hun er solgt nå.  Heldigvis fant vi et perfekt hjem til henne, hos Line som vi kjenner fra før og som ikke bor så langt unna.

Sommeren 2022 får vi forhåpentligvis flere føll.  Siden mange av hestene våre begynner å dra litt på årene – og vi solgte flere av de yngre rideskolehestene pga korona i fjor- så er det bra med litt ungdom som tar vare på fremtiden.

Forrige helg dro min gode nabo Heidi og jeg til Vestnes på Møre og Romsdal for å hente en ny hest.

Kan være et bilde av 1 person, natur, innsjø og fjell

Med strenge koronarestriksjoner var vi litt i tvil ang den lange turen. Men hesten var kjøpt i januar -og måtte hentes før påske, så derfor ble dette ansett som en nødvendig reise.  120 mil i bil på 2 dager – jammen bra vi har masse hest å prate om 🙂  Vi hadde en kjempefin tur. Tok noen stopp og beundret den fine naturen på veien opp, mens det ble mer straka veien på hjemturen.

Kan være et bilde av hest

Den nye hesten, Samson fra Brastad var ikke særlig reisevant, men taklet likevel turen helt fint.

Han er svært lite håndtert, så nå har jeg en ny temmejobb foran meg.  Han er 4 år og islandshest.

Kan være et bilde av hest

Det kommer også minst 1 til ny hest på Tajet denne våren. Heldigvis må vi ikke så langt for å hente den.

Ellers er det kjedelige koronadager her som overalt ellers.. Ridekurs for voksne + hundekursene er utsatt på ubestemt tid.  1 uke måtte vi stenge stallen helt. Nå kan barn og unge under 20 år ri på kurs, men kun de fra samme kommune – så det er litt puslespill på gruppene om dagen..

Påskeleir måtte også avlyses. .  Som for de fleste andre bedrifter har ikke dette akkurat vært noe suksess-år.. Vi har klart oss kun fordi vi har flere ben å stå på -bla rideturer, kjøp/salg av hest og at jeg har en 60 % stilling i Opplæringssenteret for Naturbruksfag  (en jobb jeg forøvrig trives veldig godt i! ).  -Også er jeg veldig takknemlig for alle som har stått trofast ved vår side -ridd på kurs, hjulpet til og deltatt på våre forskjellige aktiviteter.  Og selv om det er litt kjedelig om dagen – så har vi masse planer om spennende ting når smittesituasjonen tillater det.

Nils-Anders har den siste tiden vært veldig travel med å pusse opp huset i Karlsrud. Det har blitt veldig bra med bla bad og nytt el.anlegg.  Jobben er nå ferdig -og leieboere overtar 1.april 🙂

Det gjenstår jo endel arbeid på gården ellers, så arbeidsledig blir han ikke..

og så blir det etterhvert Petters sin tur til restaurering.  Ivar har gjort en god jobb der med opprydding i låven.  Jeg gleder meg til det blir mulig å overnatte der…

Husmannsplassen Petters hørte tidligere tider til gården Kolkind, men er nå en del av Tajet.

 

  • og til sist vil vi ønske dere alle en riktig GOD PÅSKE !

Kan være et bilde av tekst

VIKTIG INFO TIL ALLE RIDEELEVER

nye retninglinjer 16.03.2021

STENGT STALL

 

VIKTIG INFO : Vi holder stengt denne uken !
På bakgrunn av nye korona-regler som tredde i kraft idag 16.03. Det er i utgangspunktet nå forbudt med alle fritidsaktiviteter innendørs og utendørs.. Men det er et unntak for utendørsaktiviteter for barn dersom alle er fra samme kommune og man kan holde avstand (til nå har det ikke vært avstandskrav innen gruppen).
I og med at vi har elever fra 5 kommuner (!) , trenger vi litt tid til å planlegge hvordan vi evt skal løse dette.
  • vi kommer tilbake med mer info etterhvert