RIDELEIR SOMMER 2018

 RIDELEIR er sommerens høydepunkt for veldig mange barn og unge. Hest fra morgen til kveld – og det å være sammen med likesinnede hestegale- ja bedre kan det ikke bli.

I Norge er det en rekke arrangører av rideleire – fra gårdsferier, turridning i fjellet og ulike treningsleire – og mange kombinasjoner av dette.  Her ved Stall Tajet har vi arrangert rideleir fra 1996, så vi har etter hvert  fått god erfaring i hvordan vi skal tilrettelegge for å gi DEG en best mulig opplevelse.  Hos oss er det ingen treningsleir, men en opplevelse-uke som skal gi deg gode minner og fine erfaringer.

HVOR HOLDER VI TIL :  Stall Tajet ligger på Nakkerud i Ringerike kommune. Dette er sentralt på Østlandet – 1 time fra Oslo, Drammen og Kongsberg.  Tajet er et småbruk, vi har landlig og idyllisk beliggenhet med det store skogområdet Holleia som nærmeste nabo. Elva Hennåa med bademuligheter renner nedenfor gården.

Dersom du kommer med buss eller tog , kan vi hente deg i VIKERSUND.

OPPLEGG & PRIS :  Rideleiren går fra søndag ettermiddag til fredag kveld. Det er ridning 2- 3 ganger pr dag (også på ankomst og avreisedagen!)

OVERSIKT RIDELEIRUKER 2018 :

 

UKE 1 – fjortisuke , 24.- 29.juni
UKE 2 1.- 6.juli -vanlig uke
UKE 3 8.- 13.juli – vanlig uke
UKE 4 29.juli- 3.aug – islandshestuke + vanlig uke + dagrideleir
UKE 5 – fjortisuke 5.- 10.aug – fjortisuke
UKE 6 12.- 17.august  – vanlig uke + dagrideleir

OVERNATTING OG MAT :  rideleiravgiften dekker selvfølgelig også kost og losji. I 2014 pusset vi opp -med ny stall,  nye soverom, oppholdsrom/spisesal og sanitæranlegg.  Dere sover på 2- 6 mannsrom (venner får så klart bo sammen). Ellers legges det opp til at alle er mye sammen -ute og på oppholdsrommet utenom de faste aktivitetene- rideleir skal være sosialt  🙂  

Det er 3 måltider pr dag ( 1 varm måltid som for eksempel pastaretter, grillmat, taco, bakt potet osv og 2 brødmåltider med stort utvalg pålegg). Blir man sulten utenom måltid, smører man seg en brødskive.

NB! Siden vi ikke har eget kjøkkenpersonell , så har vi dessverre ingen muligheter til å tilrettelegge mat i fht allergier el.

Vi tar heller ingen ansvar for medisinering av noen art.

LEDERE : Det er jeg ,Lene som er daglig leder av rideleiren og står for mesteparten av undervisningen, ansvaret og matlagingen.  Jeg er født 1974 og utdannet pedagogisk barnepleier. Jeg har også flere hesterelaterte kurs . Siden 1995 har jeg drevet Stall Tajet. I tillegg jobbber jeg som vikar i skole og barnehage.

Med meg på leiren har jeg supre medhjelpere. Disse er håndplukkede jenter – godt kjent på Tajet og flinke med dyr og mennesker. De er i alderen 15- 28 år.

Vi ledere er til stede -og tilgjengelig hele døgnet.  Vi vil alltid prøve å gjøre vårt ytterste for at du skal trives og få en super uke her.

HESTENE  :     Vi har ca 25 hester av mange ulike raser. ( gotlandsruss, sportsponni, shetlandsponni, tinker, fjording,islandshest knabstruper + forskjellige krysninger .) Vi har ingen veldig store hester, men de er fra 75 cm – 155 cm. Vi er veldig glade i hestene våre -og stolte av dem, og det er veldig viktig for oss at hestene har det bra.  De er alle snille og greie, men forskjellige personligheter som passer ulike typer mennesker.  Alle er blide, spreke og morsomme. Du får en fast hest som er din for uka- men får også prøve å ri flere hester.

 

SAMSPILLET MED HESTEN : Dette er noe vi legger stor vekt på. Det er ikke bare vi mennesker som skal ha det morsomt på leir- hestene skal også ha gode opplevelser. Alle deltagerne får lære om horsemanship og øver på dette samspillet med hesten sin.  Tonen mellom individer skal alltid være preget av respekt og tillit  -krangel , skrik og kjefting hører ikke hjemme på leir. Dette er en rød tråd vi forsøker å holde når det gjelder alle -både dyr og mennesker.

 Kanskje får du deg en 4-bent bestevenn. Og er samspillet på plass , er det ikke noe i veien for en middagslur sammen i sola 🙂

RIDNING  :  Vi rir 2- 3 ganger hver dag. Målet er at du skal prøve deg på litt andre ting enn helt tradisjonelle ridetimer. Vi prøver oss på gymkana, mountedgames, sprang, dressur, terrenghopping, barbakridning, ridning i westernsal,  voltige -og selvfølgelig tur.

Vi har også teori flere ganger i løpet av uka  (bla quiz, natursti og teorifilmer)

ANDRE AKTIVITETER :  Disse kan variere litt fra uke til uke , men noen ting kan være : pilkastkonkurranse, mimelek, finne-ting-lek, vannballongkrig, høydehopp (for mennesker), unghesttrening/tommekjøring, pussekonkurranse, sprangkonkurranse, sangleker, badetur  osv

I tillegg er det hver uke overnattingstur til setra. Da tar vi med oss noen av hestene og sover over der. Der blir det grilling, bading, hesterasekonkurranse, spøkelseshistorier (eller vitser), barbakridning og MYE MORO. 

 Setra vår heter SKIMYRA og ligger ca 5 km fra Tajet.  Turen din blir ofte høydepunktet på uka. Her er en avslappet og herlig atmosfære -skikkelig på skauen med bare lyden av fuglesang og sauebjeller.  Hestene går rundt hytteveggen -og koser seg like mye som oss.  Deltagerne ligger på gulvet inne på hytta -og det blir ofte skravlet til sene kveld..  Det er ikke strøm eller vann i hytta. Utedo på setersvollen -og elva som renner rett nedenfor er fin å ta en dukkert i.

 måltidene inntas på terrassen dersom været tillater det.

  i elva som renner rett nedenfor hytta, er det flott å bade med hestene. En stor opplevelse for mange 🙂

 

For uten setra-turen er også avslutningskveld (med deltagerne som underholder) torsdagkveld og oppvisning for foreldre fredag noe som er likt for alle ukene.

 

FJORTISUKENE : Dette er populære uker som ofte blir fort fullsatte. Mange tenåringer synes det er fint å være på leir uten de yngste. Fjortisukene er bare for tenåringer -og her kreves det at du har GOD rideerfaring. Du må ikke nødvendigvis kunne veldig mye dressur eller hoppe høye hindre, men du MÅ kunne mestre spreke hester på tur i full galopp .

Opplegget på fjortisukene er som de andre ukene – i tillegg har vi egen stevnedag, rir en lenger løype frem til setra og har spøkelsesritt  (rir ut på tur midt på natta etter å ha sett en skummel film…)

ISLANDSHEST- UKE : nyhet 2018  Dette er en uke for øvede mellom 10- 25 år (er du eldre enn dette kan du  komme på dagrideleir).  Du bør ri islandshest til vanlig -eller ha stor interesse av å lære mer om islandshesten. På formiddagen får du undervisning i ridning av islandshest, på ettermiddagen er det tur eller andre rideaktiviteter. Du kan ha med din egen hest -eller ri en av våre islendinger. Instruktør er Trine Enger.

PRIS OG PÅMELDING : Påmelding godtas kun skriftlig – med foreldres samtykke- enten pr mail eller post. Bindende påmelding!

Stall Tajet v/ Lene Borgersen Kolkinnvn 66 3533 Tyristrand [email protected]

påmeldingen skal inneholde : navn , postadresse, mailadr. tlf nr, alder, rideerfaring og navn/tlf til foresatte. + selvfølgelig hvilken uke du ønsker.

Pris på rideleiren er kr 3900,-  Depositum er kr 1000,- betales først- og restbeløp 2900,- noen uker før leiren.

Tillegg for egen hest : hvis du har med høy   500,-   hvis du kjøper høy her 800,-

 

Velkommen ! Da håper jeg vi sees til sommeren 🙂 

 

 

NB!  Jeg blir veldig glad for alle som blir med og deler denne bloggen. Alle som deler er med på trekningen om 2-dagers gratis leir!  Del på blogg, facebook el -og skriv på en kommentar her eller fb at du har delt. Dersom du deler flere steder så skriv det på kommentaren -så øker du sjansen til å vinne.

Og dersom du selv ikke vil på rideleir, så kan du jo gi bort 2-dagers leiren i gave til noen dersom du skulle være så heldig å vinne 🙂

 

STALL TAJET  V/ Lene Borgersen

kolkinnvn.66 , Nakkerud  3533 Tyristrand    tlf 97598087  [email protected]

www.stalltajet.no

Nå vil vi ha vår :)

Jo visst er vinteren en fin tid. Og i år har det vært en veldig bra heste-vinter. Mye snø , fint å ri og fornøyde hester på utegangen. Men nå vil jeg ha vår. Nå vil jeg ut å ri i skogen igjen, ha bar ridebane og hester med sommerpels 🙂

Våren har vi ikke sett så mye til enda, men i går når vi var på ridetur var det i alle fall sol og fint vær 🙂

Vi har 3 nye hester på Tajet. Forrige søndag dro Trine og jeg til Saga Bergkåsa i Lunde i Telemark – og hjem igjen på hengeren hadde vi 3 fine islandshester .

Funi er 10 år – og Tindra er 17 år

og Skörungur er også 10 år.

Vi har rukket prøve dem både på tur og bane- og de virker veldig fine, men selvfølgelig er mye nytt for dem, så enn så lenge passer de best til våre viderekommende elever.

Det er 25 hester på Tajet nå. Chess, Queen, Lord,  Frøjel og Morg er borte på for.

Disse er her hjemme : Funi, Skörungur, Tindra, Mundur, Keilir, Hylling, Hnakki, Linus, Magnus, Miranda, Fernando, Abbe, Nikita, Luna, Posy, Twist, Hajdi, Curry, Alva, Gull-Viva, Taja, Co, Odin, Lola og Gwynt.

 

SOMMERLEIRENE begynner å fylle seg opp. Fremdeles er det ledige plasser alle ukene, men noen av de har bare et par plasser igjen. Så hvis du har tenkt melde deg på bør du ikke vente for lenge.

Dere som allerede har meldt dere på, vil få bekreftelse og giro rett etter påske.

Vi har også ledig plass på PÅSKELEIR tirs 27.- tors 29.mars.  Mulighet både for overnattingsleir og dag-rideleir. Ta kontakt for påmelding og info.

[email protected]     tlf 97598087 

HUSK – at de fleste helger er det mulig å bestille ridetur eller ridetime

– og du kan også feire BURSDAG her hos oss!

Et kapittel avsluttes

I går, 1.mars , var en trist dag her på Tajet..  3 av våre gode venner forlot dette livet og reiste til de eviggrønne slettene… 

Vi hadde gått og kjent på det en stund nå. Dee Jay, Fie og Donna hadde det ikke så bra lenger.  Og det var vår plikt å ta den vanskelige avgjørelsen. Så i går kom dyrlegen.  Vi leide de tre vennene bort på jordet, der fikk de stå sammen og sovnet fredelig inn av en sprøyte.  Tomheten og savnet kom med en gang , men sammen med det også takknemligheten over tiden vi fikk sammen med disse flotte personlighetene. Og minnene har vi for alltid. 

DONNA

Du var araberhoppa som tok alle med storm.  Du kom hit til Tajet 1.mars 2009 .Du var dronninga selv, alltid snill og god. Man kunne leie deg i en hyssing -og uansett hvor mye du iblant hoppet og trippet når vi leide så strammet aldri tauet seg.  Du ELSKET kos. Du kunne komme i full fart i inngjerdingen -for så å snu baken til oss. men aldri for å true eller sparke -neida du skulle bare bli klødd på rompa 🙂  

I dine yngre dager var du et ess på sprangbanen og i mountedgames. Alltid populær og grei. Full av fart.  De siste årene ble du mest brukt til rolig ridning -og på pussekonkurranser og fashionkonkurranser solte du deg i glansen-  du levde ditt navn til det fulle KA Primadonna. 

Du fikk en skade da du var borte på for for mange år siden. Du ble aldri helt bra -og de siste årene har benet plaget deg endel. Nå skulle du få slippe. 

Men ditt blod og din ånd lever videre i din sønn Gwynt .

 

DEE JAY 

Du kom hit for 6 år siden. En flott sportsponni som vi kjøpte til Stine. Jeg angret kjøpet noen ganger – du var så full av fart og kromspring , usikker på deg selv og ting rundt. Men Stine holdt seg på – og båndet dere imellom ble så tydelig at jeg bare måtte smile når jeg så dere. Og det ble klart at på Tajet skulle du få bli resten av din tid. Du hadde flyttet endel. Gått hardt som konkurransehest -og stått mye på staller der boks-og paddock-tilværelse var vanlig. Du koste deg ute og elsket å være sammen med flokken din -og med Stine. Jeg vet at du fikk noen gode år. Nå begynte desverre synet å svikte -og du ble stadig mer usikker. Vi ønsket ikke at den siste tiden skulle preges av redsel. Valget var vanskelig, men riktig.

FIE 

Du hadde tidligere vært en stjerne på konkurransebanen. Først i dressur i Danmark -og senere på det norske landslaget i mountedgames.  Da vi hentet deg for snart 6 år siden sto du litt “bortglemt” som selskapshest -og du var meldt inn til slakt – gammel som du var..   Men du var langt fra ferdig. Helt til nå har du helt klart vært den sprekeste av tajet-hestene. Alltid full av fart -men likevel snill og lett å ri. Du har lært bort MASSE. Jeg kommer til å tenke på deg hver gang vi har mg -og når vi jobber holdt-galopp- overgangene som ingen kunne slå deg i.  Du og Dee Jay var uadskillige. Dere var som et gammelt ektepar med sitt eget språk. Når Dee Jay begynte se dårlig hjalp du han mye. Dere elsket hverandre.  Med din høye alder og etterhvert dårlige tenner måtte jeg la dere gå sammen også det siste stykket. 

TAKK FOR ALT DERE LÆRTE OSS !