Litt høstoppdateringer

Nå er det høstferie på Tajet   Hestene nyter noen stille dager og årets siste grønne strå.  Tirsdag er det noen rideturer her (fremdeles ledige plasser) og fra torsdag til søndag er det full fart med høstleir – gleder oss 🙂

høstgresset smaker godt

I dag er Leonie sin siste dag her på Tajet. I kveld reiser hun til sitt nye hjem på Sørlandet. Der trur jeg hun får det veldig bra hjemme hos noen som bor på gård og allerede har 1 ponni.  Søte Leonie – det har vært koselig bli kjent med deg – lykke til i ditt nye hjem  (vi håper på oppdateringer)

Her er 2 bilder fra en “gammel bekjent”  – Oddny ble jo solgt til Sverige i vår.  Der har hun det veldig bra på et stutteri for gotlandsruss. Jeg får tilbakemeldinger

og at hun er en veldig søt og grei ponni. Og hun er konstantert drektig med en sort nydelig russhingst.

 Oddny med kavaler og venninner ved Croneld stutteri.

 

 BYGGINGA her på Tajet går fremover.

Såle til stallen er støpt -og nå venter vi spent på at stallen skal begynnes på.

og tilbygget på huset  (wc/bad etc) begynner å ta form

Både bråkete og rotete må vi nok bare finne oss i at det blir en tid fremover
 snekkern (Nils-Anders ) tar seg en kaffepause, blir ikke så mange sånne lø av dagen

 

Lotta og Stine er flinke til å bruke de fine høstdagene på hestene sine

 Lotta og Oliver klare for tur

 Frøjel med sal for 1. gang 🙂

Donna er fornøyd om dagen- gamle forrytteren hennes Ina har begynt å ta henne med ut på tur igjen 🙂

Idag hadde de selskap av Stine (gamle forrytteren til Gull-Viva)  – koselig å ha disse jentene på stallen igjen!

HØSTAKTIVITETER STALL TAJET

 

VELKOMMEN PÅ HØSTLEIR VED STALL TAJET     

 

3.- 4.OKTOBER

 

ankomst tors kl 10 , hjemreise fre kl 18

 

KR. 1500,-   (stalljenter 1000,-)

 

  Dette skal vi gjøre :

 

 Ri på tur og bane, gymkana, barbak, tur til setra med grilling osv, kosekveld  med baking av minipizzaer, hestefilm osv.

 

1- DAGS LEIR : For de som kun har lyst være med den ene dagen, er dette mulig. Du er her da hele torsdag kl 10.00-  21.00. Dette koster 850,-  Eller fra 10- 16 for kr 500,-

 

Påmelding senest tors 26.sept.

 

Stall Tajet  tlf 97598087   [email protected]

*  JAKTRITT-LEIR :  kun for godt øvede over 11 år.    4.- 6.oktober

 

ankomst kl 20.00 fredag. avreise søndag kl 17.00

 

Fredag blir det en liten tur + aktiviteter inne. Lørdag blir det ridetime i grime og tau samt sprang-stevne(du kan starte 2 klasser) , kosekveld på kvelden.

 

Søndag er det duket for jaktrittet – et litt formelt stevne hvor vi trer på oss “finstasen” og rir på revejakt.  Vi er ute i skogen mange timer, galopperer over store jorder, hopper hindre i skogen -og til sist finner vi forhåpentligvis reven /revehalen  🙂   Dette er fart og moro !!   Du MÅ ha god kontroll på tur for å få delta. Denne helgen koster 1800,-  påmelding snarest -og senest tors 26.

– for kun å delta på jaktrittet koster det 700,- 

 

SPRANGSTEVNE  lørdag 5. oktober kl 15.00

 

klasser :  30 cm (leieklasse),  40 cm.  50 cm og 60 cm.  startavgift kr 100,- pr klasse.  Kun for elever. ? dette er noe alle kan delta på.

 

Premie til alle J  kiosk-salg    Påmelding på liste i stallen eller mail [email protected]

 

Bindende påmelding (gjelder alle arrangementene)   VELKOMMEN  !  påmelding innen 26.sept

 

Muligheter for ridetimer og turer både i høstferien og enkelte helger (+ dagtid ukedager) kr 200,- pr pers pr time – bestill på tlf 97598087 eller mail  [email protected] 

 

VIP-leir for voksne del 2

Det øste ned hele natta , setervollen utviklet seg til et sølehull og hestene sto klynget sammen under et tre da vi sto opp.

Vi spiste frokost -og bestemte oss for å pakke bagasjen nå istedenfor å vende tilbake hit senere på dagen.

Regnet gav seg litt -og vi fikk egentlig en veldig flott tur.  Noen runder på terrengbanen først og så bar det oppi åsen.

litt frokost-dessert og skravling rakk vi også før vi gikk ut til høstværet

off-road-ridning og “prøve-finne-nye-stier”

Avslappende og koselig å ri på tur når man vet at alle har kontroll og man kan bytte på å ri foran -alle hestene er venner og vi kan bytte plasser

og ri i klynger hit og dit 🙂

Det var skikkelig fint i skogen nå -og vi hadde en bra 3-timers tur før vi vendte nesen hjemover.

 hele gjengen tilbake fra tur.

 

DELTAGERE PÅ DENNE LEIREN VAR :

Heidi / Yuma

Heidi har vært veldig aktiv her på Tajet de siste 5 årene (hun kom hit første gang for 8-10 år siden).  Hun rir på timer her og er ofte med på arrangementer. Hun har hjulpet til litt på leir -og har ofte hestene sine på sommerbesøk her.  Hjemme på gården sin har Heidi sin egen “Tajet-avdeling” – hun har nemlig kjøpt 5 av hestene våre (Yuma, Miakoda, Miqmac, Stjerna og Skuggi) -og har Atego på for.

Stine / Dee Jay

Stine bor jo på Tajet . Siden hun ikke er voksen fikk hun ikke være med på hele leiren 😉  men kom inn til oss på søndag og var med på terrenghopp og tur.

Cornelia/ Emil

Cornelia er en av den faste gjengen på Tajet. Hun begynte her på ridetimer som liten -og har senere vært på en rekke leire her. Etter hun ble voksen er hun

fast medhjelper på rideleirene.  Cornelia har egen hest hjemme.

Anna / Co

Anna begynte på ridekurs her som 6-åring og rei her i mange år. Hun er nok den med rekorden “dette av flest ganger”  😉   Anna har både vært stalljente her tidligere, hatt Co på for og er nå en av rideleirlederne.

Linn-Therese /Gulliver

Linn begynte å ri hos meg mens jeg drev i Kløyva (1993) , hun var stalljente, elev og forrytter her i mange år før hun fikk sin egen forhest.

Hun har også hjulpet til litt på leir i voksen alder.  Nå er ikke Linn så aktiv i heste-verden lenger, så før denne leiren var det mange år siden hun sist satt på hesteryggen. Trur likevel hun koste seg veldig -kanskje litt støl?  Så får vi satse på hun blir litt bitt av basillen igjen.

Maren Agnete/ Blida

Maren rei også her på Tajet som barn/ungdom. Deretter hadde hun en pause under utdanning før hun kom tilbake flere år senere.  Da flyttet hun imidlertid nesten inn og de neste årene tilbrakte hun mer eller mindre al våkentid med hestene. Hun kjøpte seg egne hester (6) , hjalp til på timer og leire -og hadde kontroll på det meste her. Famile og unger stjal etterhvert litt tid -og Maren var en periode tilogmed helt hesteløs! Dette kan vi jo ikke ha noe av -så Sindy havnet hos henne og ungene -og for et par uker siden kjøpte Maren seg 2 flotte islandshester  (Blida og Solån) -blir spennende følge dem videre.  maren hadde desverre endel annet denne helga, så hun rakk bare være med oss søndag.

Wilde /Ayuhwa

Wilde er søster til Anna og begynte også her som unge. Hun var ivrig stalljente og kurselev i mange år. Co var på for hos henne i mange vintere på rad.

For 6 år siden kjøpte Wilde det lille prikkete føllet Ayuhwa her på Tajet – som senere har utviklet seg til en flott hest!  Wilde er også rideleirleder her -og hun og Aiva er ofte på besøk på Tajet.

Bente / Linus

Bente begynte å ri hos meg i Kløyva (1993) og fulgte med på lasset hit til Tajet. Hun rei på kurs, var på mange leire, var stalljente og forrytter og hadde noen av hestene på for.Hjelp også til på rideleirene flere år.  Hun fikk etterhvert egen hest, men har alltid vært mye på Tajet fordet.

Nå er hun hesteløs -og var en tid litt fraværende fra hestemiljøet, men nå trur jeg hun er kommet for å bli igjen 🙂

Bente er også western-treneren vår på Tajet.

Linn / Fie

Linn begynte også i Kløyva. Hun var veldig mye her i mange år – har nok betraktet Tajet som sitt andre hjem 🙂

Først på ridetimer, stalljente, en rekke leire (både deltager og leder),  så forhest og deretter egne hester som var oppstallet her på Tajet i flere år.

Linn har egen hest enda (i Kongsberg) .


Iselin / Luna

Iselin var på ridekurs og leir her som barn/ungdom og hadde deretter noen års pause før hun kom tilbake.  Da begynte hun på ridekurs igjen samt ri Donna, Mundur og Luna. Hun var også en god medhjelper på kurs.  Nå rir hun på timer iblant -og er innom og hilser på ganske ofte. I vinter skal hun ha Luna på for (hjemme hos Heidi) .

 

Etter turen fikk hestene stå inne og tørke litt mens vi spiste mat. Så var det bare å pakke i biler og hengere

-en flott helg var slutt.

Jeg koste meg masse denne helga, så håper vi får til et sånt treff en annen gang også.

Takk til deltagere + dere som evt har lest bloggen 🙂

BB : VIP-leir for voksne del 1

forrige helg var det rideleir her igjen. Denne gang var det voksne som entret gårdsplassen. Jeg vet at de hadde gledet seg minst like mye som de yngre pleier å gjøre

 Heidi og Yuma -helt klare for leir

 

Deltagerne denne helga var spesielt innbydt. Felles for alle var at de tidligere har vært på leir her- og alle har også hjulpet til på div leire og arrangementer opp gjennom årene. Noen rir her fortsatt, mens andre ikke hadde vært nevneverdig på hesteryggen siden de var ivrige tenåringer i stallen..

Heidi og Wilde hadde med egne hester – Ayuhwa og Yuma -begge født her på tajet (alltid moro med besøk av babysene mine!)

Deltagerne fikk selv bestemme hva første rideøkt skulle inneholde – og det ble en spennende stafett. Her bygges og diskuteres det.

Lag 1 : Wilde/Ayuhwa, Cornelia/Emil, Iselin/Mundur og Anna/Co

Lag 2 : Linn/Gull-Viva, Bente/Linus, Linn Therese/Gulliver og Heidi/Yuma

Etter stafetten ble hestene satt inn og koste seg med kraftforet sitt mens vi gikk inn i det hvitehus.

Her er det mange gamle minner -og litt vedmodig for gjengen at dette antagelig er siste gangen de er her inne (siden huset skal rives)..

Ost og kjeks smakte godt mens vi lo godt over gamle videoer fra rideleire og arrangementer (helt tilbake til 1991 faktisk..)  Bente sine stunt bak søplekassa og over den nysådde plenen er jo klasikkere 🙂

Etter mat & prat pakket vi bilen og kjørte inn bagasjen til Skimyra hvor vi skulle overnatte.

Deretter salte vi våre stolte gangere og rei avgårde. Hadde en flott tur over Svartåsen og Egletjernslia før vi var fremme ved setra.

barbakridning er fast tradisjon når vi kommer frem til Skimyra

grillsjefene tenner grillen.. noe som IKKE var bare bare denne gangen! Elendige tennbriketter -måtte vært lagd av no anti-brennbart stoff

etter gjentatte forsøk og laaang tid protesterte sulten så mye at det ble bål isteden

noe som både ble koselig og effektivt

Mørket senket seg raskt over setervollen – det var klart at det ikke var sommer lenger. Men desto koseligere å komme seg inn i hytta, skravle og proppe innpå godteri

(og ei flaske vin eller to..)

Vi var kjempetrøtte kl ni -men kviknet da til litt etterhvert, så holdt ut til ett før det ble stille i hytta.

Noen spøkelseshistoreier ble det også. Stemningen var nok ikke helt den rette, men likevel ville noen gjerne høre historier de husket fra gamle dager + noen nye.

En skummel dokke -og en manglende heks i taket var ekkelt nok i sene kveldstimer 😉

Fellestur på do før vi krøp ned i soveposene ble det også.

Og morgenen etter skulle vi sove lenge.

 

stalljenter

Jeg er veldig heldig som har så flinke stalljenter her på Tajet.

Trofaste møter de opp og hjelper til hente hester, børste og sale, leie nybegynnere, møkke og koste og mye mer 🙂

På tirsdager er det en gjeng som kommer fra 3 forskjellige kommuner faktisk (Modum, Krødsherad og Ringerike), de kjente ikke hverandre før de begynte her, men nå er de blitt gode venner.

på torsdagene er det lokale jenter (fra Tyristrand).

Alle stalljentene er veldig flinke og blide- og jeg setter veldig pris på å ha de her

Her er noen av jentene på tur på småponniene :

Siri på Curry, Mari på Hajdi, Kristine på Dante, Milli på Magnus og Sanne på Timon.

Alle over 10 år som har lyst får mulighet til å være stalljente her. Det er ikke noe krav at man rir på kurs her (selv om jeg selvfølgelig foretrekker det.)

– så har du lyst så ta kontakt.

7 7-åringer på 7-års bursdag

På lørdag var det en gjeng 7-åringer her og rei i forbindelse med Tirill sin 7-års dag.

Børsting og kos med hester -og så ridetur i skogen var veldig populært. Og alle var så flinke og blide 🙂

Alltid veldig koselig når noen velger å feire bursdagen sin her !

 

hele fine gjengen sammen med Hajdi

bursdagsbarnet Tirill var tetrytter gjennom skogen

Her bygges det

Det skjer ting på Tajet om dagen. 

 Det graves, sprenges, fylles, planeres og mures…   Det er både bråkete og rotete her om dagen. men likevel spennende da. Og resultatet blir nok veldig bra 🙂

Her kommer den nye stallen.  Alt nå har den kostet mangfoldige tusener… men de er liksom bare gravd ned 😉

Støping av grunnmur/plate skjer på fredag -og om noen uker starter forhåpentligvis reisinga av stallen.

 og her kommer tilbygget på huset vårt. Der skal det være bla wc og dusj for rideleirdeltagere/ kurselever.

I gamlestallen  (Curry sin boks) har vi pusset opp litt. Nytt gulv og tak, fått frem den gamle tømmer-kledningen og på med noen strøk maling.

salrommet mitt fikk jeg også malt

 mangler bare noen gummimatter i boksen + henge opp noen ting i salrommet

før det er ferdig.

Alle hestene er hjemme igjen fra beitet.  Chess og Oliver fikk haike med hestehengeren til Maren (sammen med Sindy) hjem fra skauen. Abbe, Dante og Frøjel ble leid hjem av Stine og meg. Tidligere på dagen hadde Ina og jeg hentet Donna, Linus og Stjarna i Karlsrud og på kvelden rei Stine og jeg Dj, Fie, Beauty og Leonie hjem fra Aamodt. Så da var sommerferien over for hele gjengen og høsten har gjort sitt inntog på Tajet.

04.09.2013

 

VELKOMMEN PÅ HØSTLEIR VED STALL TAJET  

 

3.- 4.OKTOBER

 

ankomst tors kl 10 , hjemreise fre kl 18

 

KR. 1500,-   (stalljenter 1000,-)

 

  Dette skal vi gjøre :

 

 Ri på tur og bane, gymkana, barbak, tur til setra med grilling osv, kosekveld  med baking av minipizzaer, hestefilm osv.

 

For de som kun har lyst være med den ene dagen, er dette mulig. Du er her da hele torsdag kl 10.00-  21.00. Dette koster 850,-

 

Påmelding snarest. Begrensede plasser.

 

Stall Tajet  tlf 97598087   [email protected]

 

 

 

– VELKOMMEN !

mvh Lene Borgersen Stall Tajet + alle hestene

 

foto : Jenny Hellum