Da er våren her

Nå har vi hatt SOL hele 2 dager ! Etter ukesvis med gråvær, regn og sludd var det veldig kjærkomment!

Hestene koser seg skikkelig om dagen. Ligger langflate side om side i halmen -og enser nesten ikke at jeg kommer engang.

Søle hører desverre denne årstiden til. Ikke blitt så ille enda, da tælen i bakken ikke er gått helt. men verre blir det jo.. så ser frem mot periode med

sølete hester, spyling av bein og hester inne om natta igjen.  Røyting er også et klart vårtegn- hestene feller pels i hauger og lass om dagen. Jeg prøver børste

endel hver dag -og synes jeg har hestehår overalt!

Idag var det Donna som fikk litt ekstra forpleining.   Etter å ha fått litt pedikyr av hovslager Lena, fikk hun massasje og strigling av Lena og meg -og Donna er en hest som virkelig viser at hun ELSKER dette 🙂   Etterpå var det kraftfor og litt mer børsting før jeg salte opp. Alt for lenge siden hun var blitt ridd, så litt mistenksom til salen-men lot seg lett bestikke av litt kløing.  Rei en halvtimes tid på bane.

Donna er fremdeles til salgs-men har litt liten tru på at hun blir solgt for jeg er jo verdens mest kresne når det gjelder nytt hjem til denne dama… Hun selges kun fordi jeg har dårlig samvittighet fordi hun får så liten oppmerksomhet her. men finner jeg ikke et sted jeg vet hun får det bedre enn her, da får hun heller gå her til pynt 😉  (og kanskje få et føll…)

Luna har det bra borte på for hos Iselin. Hun står hos Heidi -hvor hun har selskap av Atego, Stjerna, Skuggi, Micmaq, Miakoda og Yuma.

 Denne hingsten (bildet) har jeg lyst til å bedekke Luna med til sommeren.. Ikke bestemt enda, så vi får se..

 

Dante trives godt hos forvert i Telemark. Der går han sammen med travere -og skal nå bli innkjørt. Muligens kjøper de han -men det kan hende han kommer på besøk i sommer uansett.

  Timon er solgt og har reist fra Tajet. Han bor nå på Sørlandet og er privathest hos ei 11-år gammel jente. Der står han sammen med 3 islandshester – og Timon er sjefen i flokken!  Vi krysser fingre for at godgutten får et stabilt hjem hos disse flinke hestefolkene.

 Chess er blitt satt bort på for. Han står på Bjerke gård på Ask og der skal han være frem til juli. Der blir han stelt og ridd av 2 jenter -og ellers har også han fått nye islandshest-venner.

 LAU er en av gotlandsrussføllene som ble født her på Tajet for 5 år siden. Han ble solgt som føll, men jeg får stadig oppdateringer -noe som er veldig koselig. På bildet ser dere han lærer seg ballspill 🙂  Lau er blitt en STOR russ -hele 138 cm høy!

Gulliver og hans søster Gulli. Gulliver flyttet i dag til Brøttum og står på samme stall som sin søster. :-) GULLIVER ble nylig solgt til Brøttum. Familien som kjøpte han har fra før søsteren hans Gulli – og som dere ser på bildet er de to veldig like 🙂  Vi håper de holder seg oppdatert videre. De får nok mye glede av denne flotte gutten.

 

De som er på Tajet akkurat nå er :  Taja, Co, Emil, Beauty, Curry, Gull-Viva, Hajdi, Frøjel, Magnus, Abbe, Linus, Donna, Fie, Dee Jay, Jeppe, Oliver, Mim, Fernando, Miranda, Mundur og Hnakki.

Noen vinter/vårbilder (tatt for par uker siden) :

 Stine med moroklumpen MAGNUS  (knabstruper)

 TAJA  (fjord/døl)

 MUNDUR  (island)

 ABBE  (sportsponni)

 HAJDI  (russ)

 DONNA  (araber)

 EMIL  (fjording)

 FERNANDO  (sportsponni)

 GULL-VIVA   (russ)

 LINUS  (knabstruper)

 JEPPE  (shetland)

 FIE  (sportsponni)

 CO  (fjordhest)

 

Jeg håper å se mange av dere her på PÅSKELEIR ! Det er også muligheter for ridetimer og turer i helgene fremover.

PÅSKELEIR

 

VELKOMMEN PÅ PÅSKELEIR

 

Påskeleir  søn 13.- tirs 15. april

 

Ankomst søn kl 15.00 , avreise tirs kl 18.00

 

Kr 1800,-

 

(stalljenter kr 1000,-)

 

Velkommen til PÅSKELEIR på Stall Tajet. Vi skal rekke mye morsomt disse tre dagene.

 

Dette er noe av det vi skal gjøre :

 

Ridning på tur og bane, påskeskattejakt/rebusløp med hest, sprangkonkurranse, ridning i westernsal, fashionkonkurranse (med hestene), mimeleik, hestefilmer, kosekveld, quiz og mye annet moro.

 

Påmelding snarest ?begrensede plasser.

 

Vinterleir del 2

Fredag til søndag var det klart for ny vinterleir 🙂

Fredag var det ridetime barbak på Dee Jay, Taja og Co. Balanseøvelser og overganger var temaet denne timen.

Gryterett til kveldsmat .

Lørdag begynte med å ta inn hester til tørk før frokost (med Stallgjengen-dvd tradisjonen tro..) . Så hadde vi en fin snø-base-tur i skogen med Curry, Gull-Viva, Magnus, Mundur, Dee Jay og Linus.

Stallstell og ta inn flere hester til tørk før vi kom oss inn og fikk på tørre klær og spiste lunsj.

Hestequiz og hesterelaterte mattegrubliser var moro 🙂

Etter lunsj og quiz bar det ut i stallen til pussekonkurranse

Abbe, Taja og Co ble børstet godt

Deretter var det ridning igjen – poengsanking på banen med Taja, Co og Linus

Etter kveldsstellet med stall og hester var det tid for kosekveld- baking av minipizzaer, godterispising, film og mimekonkurranse 🙂

kreative mimere

Søndag ble det bygd snøhindre etter frokost og så fikk Magnus, Curry, Hajdi og Gull-Viva prøve seg på hindrene

balanseøvelser på banen

etter lunsj var det gymkana og så gikk tiden fort mot hjemreise.  En fin liten gjeng å ha hatt på besøk.

Hamburgere til middag før deltagerne reiste hjem kl 18 og stillheten senket seg over Tajet.

 

Vi gleder oss til neste leir som er påskeleiren 🙂