Rideleir uke 1

Denne uka er det fjortis -uke. FULL FART med 13 jenter og 2 gutter 🙂  En aktiv og livlig gjeng -som sammen med det supre syden-været gjør åpningen av sommerens leir helt super ! 

Noen bilder er lagt ut på facebook-siden også.

Her kommer noen bilder fra mountedgames tirsdag : 

 

 

 

 

 

Viktig info til dere som skal ha med egen hest på leir

som dere sikkert har fått med dere er det utbrudd av SALMONELLA- SMITTE på flere hestestaller rundt om i Norge.

Vi har IKKE blitt berørt av smitten  (våre hester reiser veldig lite rundt – og de hestene som har vært borte på for har alle vært på små staller med max 4 hester -og uten noen smitterisiko)  – Vi ønsker selvfølgelig minst mulig risiko for smitte.  Det er nok også bare et spørsmål om tid før muligens Mattilsynet bestemmer at all unødvendig flytting av hester blir forbudt i sommer. 

DERFOR til dere som skal ha med egen hest – tenk deg godt om før du tar den med.  Det er fullt mulig å ombestemme seg og heller bruke en av våre. 

Og til dere som fremdeles ønsker ha med hesten :  dere må ha veterinærattest ( 3 dager før ankomst) som sier at hesten er frisk og ikke kommer fra en smittet besetning.  NB! Det kreves ikke salmonella-prøve da jeg vet denne tar lenger tid- kun ordinær veterinærattest + bekreftelse at stallen ikke er båndlagt eller dere har vært i kontakt med smittede hester. 

 i tillegg forsøker vi holde hestene litt fra hverandre -og ikke bruke felles bøtter ol.  – (Likevel smitte risiko er der siden dette smitter via hestemøkk) 

Dersom du har med en hest som ikke er din – må i tillegg til veterinærattesten også eier skrive under på at hun/han har lest dette og også er inneforstått med at dersom mattilsynet pålegger det, må hesten i verste fall stå oppstallet her etter leir ( på eiers bekostning) .

Vi beklager det ekstra bryet dette medfører – hele heste-Norge skulle nok gjerne vært dette utbruddet foruten, så nå må alle bidra til at det iallefall ikke spres mer enn nødvendig. 

 

NY OPPDATERING  22.06 : 

smitten har nå spredd seg til svært mange staller. Den er foreløpig ikke her på Nakkerud, men er på staller 1- 2mil unna. Vi er ikke i noen risikosone , men her må alle gjøre sitt for å unngå spredning.  Det er derfor ønskelig at alle vasker støvler og utstyr godt før dere kommer på leir.

Hold dere oppdatert på mattilsynet.no 

Det er fortsatt lov å flytte hester rundt på arrangementer, så dere har lov ta med egen hest ( med attest og egenerklæring) , men som nevnt tidligere tenk dere godt om.  Jeg har stor forståelse det kan være en skuffelse å ikke kunne ta med egen hest, men vi skal gjøre vårt for at du får en fin uke uansett!  

Ta kontakt hvis noe er uklart . 

 

her kan dere lese litt mer : 

https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrehelse/dyresykdommer/salmonellainfeksjoner/sporsmaal_og_svar_salmonellautbrudd_paa_hester_juni_2018.31096

 

 

Ang betaling for å ha med egen hest :  dette koster 500,- ekstra  (+ 300,- hvis man vil kjøpe høy).  Dette betales ved fremmøte søndag. Kun kontanter godtas, det sendes ikke ut regning på dette. 

rideleir- info

 

Noen av dere vil vel begynne å pakke?  så her kommer utstyrslista :

UTSTYRSLISTE :

 

 * ridehjelm, støvler med hæl, sikkerhetsvest (hvis du har)  – ridehjelm kan lånes (vest også, men har ikke alle str i disse)

  * gummistøvler (dersom du ikke har lange ridestøvler som tåler vann) VIKTIG!

  * ullsokker, tøfler/inne-sko + lurt ha med mange undertøyskift/sokker

  * regntøy, varme klær (for eksempel ullgenser, fleece el)

  * badetøy, sommerklær

 * ridebukser (eller andre behagelige bukser til å ri i)- minst 2

  * vanlig bukse + gensere, t-Shorter, pysjamas

  * toalettsaker, håndklær, HÅRSTRIKKER

  * sovepose, laken, pute, liggeunderlag (som kan rulles og ikke tar mye plass! Dette er viktig .vi kan ikke ta med store liggeunderlag på setra. Skal bare brukes 1 natt ) hvis du pleier være kald om natta er det lurt ta med varm sovepose -eller et ullteppe ved siden av. DET KAN BLI KALDT OM NETTENE.

  * fotoapparat, lommepenger (valgfritt)

  * skrivesaker

  * liten sekk eller bag 

* vannflaske (samme om det er «pante-flaske» eller saftflaske) MED NAVN PÅ

  * lommelykt

  * insektmiddel  (spesielt på setra er det mye innsekter )

  * plaster ,våtservietter og antibac kan være lurt

  * LAPP ANG BADING  (dette skal stå på badelappen : navn på deltager , får lov eller får ikke lov å bade uten tilsyn av voksne, underskrift fra foresatte + tlf nr)  LAPP ANG LOMMEPENGER (tillatelse til at de samles inn)

+ KVITTERING PÅ BETALT LEIR

 

NB! telefoner (og andre ting) tas med på eget ansvar.  Iblant samler vi inn telefoner på kvelden, slik at alle får sove godt 🙂 

 

VEIBESKRIVELSE TIL OSS :

 STALL TAJET  kOLKINNVEIEN 66, Nakkerud  3533  Tyristrand :

 Fra Vikersund  :  følg skilt mot Hønefoss.  Du passerer kommunegrensa til Ringerike, kjører til du ser et blått stedsnavn-skilt som viser Nakkerud. Ta deretter av til venstre mot Vesetrud og Solum. ( Fra Hønefoss ta til høyre etter Nakkerud skilt. følg skilt mot Solum og vesetrud)  Følg Solumveien 1,5 km . ved en rød låve ta av til høyre mot Kolkinn. Følg grusveien 1 km.  NB! VIKTIG  det er IKKE den første gården du kommer til  -og  du skal holde til høyre opp en bratt bakke.  Du vil da se et stort hesteskilt ved inngangen til gården vår.  Velkommen! 

NB!  ankomst søndag er mellom kl 16.30 og 17.00.  vi har dessverre ikke mulighet til å ta imot noen før siden søndager er travle dage for oss

 

trykk på denne linken for å lese om BADING på rideleiren. HUSK lapp fra foreldre (ellers får du ikke bade) !  

Bading på rideleir – info til leirdeltagere

 

 

 

 

 

Rideleir-ledere 2018

Her er oversikten over årets rideleir-ledere. Jeg er veldig fornøyd med denne gjengen – og jeg er sikker på at dere deltagere også kommer til å bli gode venner med dem! 

 

 

Miriam Dramstad, 25 år. Kommer fra Røyse men studerer for tiden på veterinær skolen i Slovakia. Begynte å ri på stall Tajet i 2004 og har i de siste årene vært leir-leder på sommeren

Skal være leder på uke 5

 

 

 

Hei. jeg heter Cornelia og er 27 år. Jeg har holdt på med hest siden jeg var 5. Da jeg var 14 fikk jeg Bingo (kaldblods) som jeg fortsatt har den dag i dag. Jeg har vært på leir på Tajet i 15 år (som leirdeltaker og etterhvert som leder) Ved siden av hest driver jeg mye med teater og er med i flere lokale musikaloppsetninger 🙂 Jeg skal hjelpe til på uke 5 (men kommer nok på besøk utenom også)

 

 

 

 

Jeg heter Hanna, er 14 år. Har ridd i snart 7 år, alle årene på tajet så er ganske godt kjent der. Det siste året har jeg hatt Mundur på for et par ganger i uka og trives kjempemasse med det. Gleder meg veldig til å møte nye folk i sommer! Jeg skal være leder uke 2 og 3 sammen med Eirin.

 

 

 

Jeg heter Eirin er 15 år. Og går i niende klasse på Nordre Modum Ungdomskole. Jeg skal være leder uke 2 og 3, og dette blir mitt andre år som leder på Tajet. Selv har jeg ridd der i 3 år, men har også holdt på med hest en del år før jeg begynte på Tajet. Jeg skal selv på leir senere på sommeren. Jeg er godt kjent med hestene og stedet. Og gleder meg veldig til å være leder i år også.

 

 

 

Mitt navn er Vilde Slevikmoen, jeg er 17 år og går vg2 helse på Hønefoss VGS. Jeg har drevet med hest helt siden jeg startet på kurs på Tajet som 6-åring, og har vært knyttet til stallen siden dag en! De siste årene har det blitt færre besøk, men kommer tilbake som leder for 5 gang i år. For tiden har jeg helgejobb på Stall Pandora, hvor jeg også tilbringer mesteparten av tiden min sammen med den nydelige åringshoppa mi Penny. Jeg jobber også litt på Valstad Gård og på Kryllingheimen (sykehjem). Jeg skal være leder sammen med Kristine uke 6, og vi gleder oss masse til å møte dere!

 

 

 

Jeg heter Mari og er 17 år, jeg har drevet med hest i ca 9/10. Har vært på Tajet siden 2008. Jeg går på Hønefoss VGS, helse og oppvekst med studiespesialisering, ved siden av dette jobber jeg på sykehjem. Jeg eier en islandshest som heter Sørli og en dansk varmblods som heter Celine. Dette blir mitt 5 år som leder.

 

 

 

Jeg heter Siri, blir 16 år, og skal være leder i uke 3. Rei på Tajet og var stalljente fra 2011 til 2014, og har siden vært på leir hvert år. Har også hatt flere forhester fra Tajet. Nå er jeg satsende konkurranserytter i sprang, og eier hesten Honey. Dette er mitt første år som leder, så gleder meg masse!

 

 

 

Mitt navn er Kristine Helskog jeg er 17 år og går på Rosthaug vgs Naturbruk med toppidrett sprang. Jeg har ridd i ca. 10år og har vært på Tajet siden 2011 både på rideleir, ridekurs og leder. For tiden har jeg helgejobb på stall Rosthaug, og det er der det meste av fritiden går også for å trene hesten min Belle Carla H. Jeg gleder meg til å møte dere på leir i uke 6!

 

 

 

Jeg heter Malin, er snart 17, kommer fra Hurum og går restaurant og matfag vg1. Har drevet med hest omtrent hele livet, og har alltid vanket rundt i stallen siden jeg var liten. Jeg var på Tajet for første gang i 2011, og har hvert der hvert år siden da. Nå har jeg selv en norsk varmblods hoppe på fór, men rir også endel islandshest. Jeg skal være ungdomsleder på tajet i uke 4.

 

 

Jeg heter Karin og er 19 år i september, og er ferdig med videregående. Jeg bor på Krøderen, men flytter til Oslo til høsten for å begynne å studere. Jeg har drevet med hest i 8/9 år, og har vært på Tajet de fleste årene. Jeg skal være leder på uke 1 sammen med Mari, og dette er mitt femte år som leder. Gleder meg til å se igjen kjente fjes og møte nye deltagere i sommer.

 

 

Jeg heter Adele og er 15år, jeg bor på tyristrand og rir på tajet så si hver uke. Dette blir mitt 2år som leder på sommerleir.

 

 

 

 

Iselin,  Gro Beate og Lene

 

I tillegg til ungdomslederne er det noen ledere til.

Jeg, Lene er leder for rideleiren og er med på alle leirukene. Min mann Nils- Anders og min datter Stine trår også til når det trengs på leiren. Nils-Anders har også ansvar for all høy-produksjon og vedlikehold på gården 🙂 

Iselin og Gro Beate blir å finne i stallen de fleste av dagene i sommer også. De hjelper til på leir -og med hestene ellers, og de har god greie på alt som er her 🙂 

Trine som er islandshest-instruktør vil ha ansvar for noen av ridetimene på islandshest-uka. Hun jobber her ellers i året på torsdagene og hun har 7 egne hester. 

VI GLEDER OSS ALLE TIL EN AKTIV SOMMER!