Ledere på rideleir

Hei

Mange av dere er sikkert spent på hvem som skal være ledere på årets rideleir.

Også i år har jeg vært super-heldig og fått hjelp av en gjeng veldig flinke jenter/damer som er godt kjent her på Tajet.

Jeg heter Hanna, er 16 år. Har ridd i 8 år, alle årene på Tajet så er ganske godt kjent der. Jeg har vært med å ridd inn Nikita, jeg har også hatt Mundur på fór. Gleder meg veldig til å møte nye folk i sommer! Jeg skal være leder uke 2 sammen med Eli.

 

Hei, jeg heter Tirill og er 13 år. Jeg skal være leder uke 4 og 7. Dette blir mitt andre år som leder. Jeg har selv ridd på stallen i 7 år nå, så er godt kjent med både hestene og menneskene her. Gleder meg veldig til å møte dere.

 

Jeg heter Malin, er 18 år og kommer fra Hurum (Asker). Jeg har drevet med hest siden rundt 4-5 års alderen. Selv eier jeg hesten Darnell, og driver med sprang og dressur med han. Selv har jeg vært på leir på tajet i mange år tidligere, og også godt kjent som leder her. Jeg gleder meg masse til å møte dere på uke 1, 5 og 6.

 

Hei 🙂  Jeg heter Maria Helene, blir 18 år i sommer og kommer fra Hadeland. Jeg har drevet med hest siden jeg var ganske liten og har tidligere ridd både sprang og dressur, men nå rir jeg mest islandshest. Utenom hest driver jeg også noe med foto på fritiden, og til høsten begynner jeg på vg2 arbeidsmaskiner på Lena VGS. Dette blir mitt andre år som leder, men har også vært på Tajet som deltaker i tre år tidligere. Jeg skal være leder i uke 1, 5 og 6 sammen med Malin og jeg gleder meg masse til å møte alle i sommer.

 

Hei! Jeg heter Vilde og er 20år. Jeg har drevet med hest så og si hele livet, og har en egen en som heter Penny. I år skal jeg være leder sammen med Kristine på familieleir, og jeg gleder meg skikkelig masse til å bli kjent med dere!

 

Hei! Mitt navn er Stine og jeg er 22 år. Jeg er datteren til Lene, og har bodd på Tajet hele livet, jeg er dermed godt kjent med alle hestene og leiropplegget her. Jeg er nå ferdig med 2. året på lærerutdanningen. Jeg er veldig klar for leir nå, og gleder meg til å se både kjente og nye fjes! Selvom det blir litt annerledes i år, er jeg sikker på at det blir mange morsomme opplevelser!

 

Jeg heter Eli, er 16 år og har ridd på Tajet i syv år. Har vært med på noen  rideleirer selv, så jeg gleder meg til å være leder med Hanna i sommer og bli kjent med dere. Jeg skal være leder uke 2.

 

Jeg heter Cornelia og er 29 år gammel. Jeg har drevet med hest i 25 år og hadde egen hest i mange år. Jeg har vært deltaker på tajet leir siden jeg var 11 og leder siden jeg var 18. Det blir jo ikke orntlig sommer uten minst en uke på Tajet😁 Favoritthesten på Tajet er Hylling . Jeg skal være leder uke 4 .

 

Hei, Mitt navn er Kristine Helskog, jeg er 19 år gammel og har holdt på med hest i 12 år. På vgs gikk jeg hest og hovslager med toppidrett hest før jeg nå fullførte vg3 påbygg. Min første rideleir var på stall Tajet i 2011 og siden har jeg blitt der! Vilde og jeg var ledere sammen for første gang i 2014, så det blir vårt sjette år. Jeg gleder meg masse til å bli kjent med dere i sommer!

 

Hei! Jeg heter Vilde, er fjorten år og og begynner i niende klasse. Jeg skal være leder fra 9-14 august. Jeg kjenner både stedet og hestene godt og dette blir mitt andre år som leder. Jeg gleder meg veldig! Dette blir en liten annerledes rideleier, men vi får det nok morsomt uansett! Gleder meg til og møte alle dere som kommer på leier!

 

Hei jeg heter Kjersti og er 50 år og bor i Haug. Jeg har ridd hos Lene på Tajet i ca 3 år sammen med kjerringrytterne. Jeg er også vant med hest fra tidligere. Dette blir mitt første år som hjelper på Stall Tajet og jeg gleder meg stort til å bli kjent med dere alle. Vi ses i august.

 

Hei, jeg heter Karoline og er 15 år. Jeg har ridd siden jeg var 8 og er fra Tønsberg. På fritida liker jeg å tegne, ri på tur, og stelle med fôrhesten min. Jeg skal være leder uke 7 og gleder meg til å møte alle sammen.

 

 

Jeg , Lene er hovedleder på rideleiren -og er selvfølgelig her alle ukene.

Her på Tajet har jeg hatt rideleir siden 1996.  Ved siden av driften av stallen har jeg en 40 % stilling i ON -opplæringssenter for naturbruksfag hvor jeg følger opp lærlinger innen landbruksfag, hest og barne og ungdomsarbeiderfaget.  Jeg er også vikar ved Tyristrand skole.

 

Iselin og Gro Beate er også 2 dere vil møte på i sommer. Disse flinke jentene har jobbet her i stallen i flere år og har god oversikt over hester og utstyr.

 

 

Rideleir-hestene

 

Rideleirhester 2020

 

 

LINUS knabstruper

Linus er en 150 cm høy vallak som egentlig er Lene sin privathest. På sommeren går han som leirhest . Han er en snill gentleman med mye fremdrift. Må ha en erfaren rytter med rolige hjelpere.  Kan til tider være litt krevende å ri, men kan mye og er veldig fin for de med erfaring. Ganske rolig på banen, men litt hyper på tur.

På stallen kan han være enten verdens søteste kosebamse eller en skikkelig padde. Linus er allsidig og flink . Han er medlem av “klanen” på Tajet.

   ALVA gotlandsruss

Alva er ca 124 cm . Hun er en supersøt og snill liten spilloppmaker som vil være med der det skjer og elsker oppmerksomhet. Snill å ri.  Elsker å bade.  Går godt overens med alle hestene -og liker mennesker nesten enda bedre enn andre hester.  Hun er fin å ri på banen  -og er veldig glad i å gå på tur. God fremdrift i denne jenta. Fin for både nybegynnere og mer øvede. Alva er datter til Curry og halvsøster til Abbe, Hajdi og Frøjel. 

 

 

 MUNDUR islandshest
En nydelig gutt i både sinn og skinn 🙂 Velger sine ryttere med omhu og er dermed den eneste av Tajet-hestene som man må bytte hest om man ikke har kjemi med han. Dvs herlig å ri hvis det klaffer, men sier tydelig ifra om det ikke gjør det. Mundur er en forsiktig hest men med mye fremdrift uten å være vanskelig .Snill og søt og kan masse.

Ute i inngjerdinga er han en av de barnslige -og dessuten på god vei som medlem av klanen. Liten islandshest – ca 130 cm.

 

TAJA fjording/døl

Født på tajet -som det 1.føllet her i nyere tid. Taja er selve klippen i gjengen vår- alltid snill og blid og en fredsmekler uten like. Hun er lett å ri og kan ris av alle. Flink på både tur og bane. Trenger en rytter som kan ri med setet for å vise hva hun virkelig kan.  Selvskreven medlem av klanen. 146 cm.

 

 

 

LUNA tinker

En utrolig flott og herlig hest. Kan mye og er fin å ri både på tur og bane. Kan til tider teste ut litt med å dra i tøylene/riste litt på hodet, men går supert når du får henne til å konsentrere seg.

Luna er en typisk “tante” som kan være oppdragende på både folk og dyr og hun er snillere jo mindre du er. Liker kos & stell. 

Har flotte tinker-bevegelser med høye kneløft. Hun er ca 140 cm, men virker større fordi hun er så kraftig.

 

 

 CURRY gotlandsruss

Kan nok skilte med å være “snillest på Tajet”. En ordentlig god-ponni. Forsiktig og snill som liker snille forsiktige mennesker. Kan mye på banen og er grei på tur. Veldig rolig så alle kan ri henne, men har også fart for de som vil litt mer. ca 123 cm.

Holder seg mest med de andre gotlandsrussene. Curry er mamma til Alva og Hajdi .

  MAGNUS knabstruper

Denne prikkegutten kunne vært sirkushest. han elsker å opptre og finne på pøbelstreker -og hater å stå stille eller at ingenting skjer.

Flink i sprang, morsom å være sammen med og rask på tur.  Veldig fin å ri for litt bestemte ryttere.  En veldig populær ponni.

ca 122 cm.

HAJDI gotlandsruss

Rolig og grei jente som liker kos. Snill som sin mamma -og ikke så forsiktig som henne. Elsker å bade -tar seg gjerne et bad i badekaret eller spruter med vannslangen. Enkel å ri og kan ris av de fleste. God fremdrift både på tur og bane. Selv om hun er en av de tykkeste her , er hun også en av de raskeste 🙂 

ca 125 cm.

.

 

  CO fjording

Også en av klanmedlemmene. En følsom og stabil hest som kan mye og er lett å ri. Koselig personlighet, sterk og allsidig.  Han og Taja er bestevenner og stort sett alltid sammen.

En hest som alle liker og som passer både nybegynnere og øvede. Co er også voltigehesten vår.

ca 146 cm.

 

 GULL-VIVA gotlandsruss

En morsom hest å ri. Hopper gjerne og er sprek og lettbeint.

Liker ikke så godt fremmede voksne. Kan ris av de fleste.

En skikkelig hestevenn når du blir kjent med henne.  128 cm.

 

 

 

 

 HNAKKI  islandshest

 

HNAKKI er islandsvallak og Lene sin privat-hest. Han brukes som regel som tethest på turene. Han er snill og blid. Ganske fyrrig rødtopp til tider, men begynner å bli voksen. 136 cm.
  MORG  ISLANDSHEST

Morg er en flott islandshest som elsker å bli brukt og være med på ting .  Morg er veldig fin å ri og det finnes ikke noe vondt i han, men for å få størst utbytte av ridningen passer han nok best med en litt erfaren og litt bestemt rytter.  Han er en sterk og tøff type, men veldig grei fordet. God fremdrift i denne karen. Ca 140 cm.

 

 TWIST  welsh/ islandshest

 

Twist  er ca 110 cm og en veldig populær hest her. Han er lett å ri og kan mye. Ikke sjeldent denne karen stikker av med seirene i sprangkonkurransene.  Han er fin å ri for både nybegynnere og de erfarne, men kan iblant være litt sur å stelle.  Det er alltid mange som vil ri han.  Twist har bodd på Tajet i veldig mange år nå.

 

 

NIKITA  Sportsponni

Nikita er en svensk sportsponni på ca 144 cm. Han er snill og god. Kan ikke så mye på banen enda, men prøver alltid.

Nikita (som er en vallak) er en snill og stødig type som liker kos og oppmerksomhet.

Han kommer fra samme gård på Gotland som Gull-Viva og Curry.

 

 

FRØJEL GOTLANDSRUSS

Frøjel er avkom etter Oddny og Assar som begge bodde på Tajet før.  Han er en solid og søt russ-gutt som fremdeles er litt ung i hodet.  Krever derfor fremdeles en øvet rytter. Frøjel elsker å bli brukt og å få være med på ting!   høyde 127 cm.

 

 

 

LOLA  fjordhest

Lola er en veldig søt hoppe som elsker oppmerksomhet. Hun er veldig snill å stelle og håndtere. Ridemessig krever hun en litt mer erfaren rytter fordi hun iblant synes hun fortjener å bestemme mest selv..  Men når hun går bra så har hun flotte bevegelser og kan mye.  Lola fikk føll sommer 19 (Oskar)  og i år fikk hun PETRINE.    -så får litt fri i sommer!  142 cm.

 

  HYLLING  islandshest

Hylling er en veldig populær rideskolehest her på Tajet. Ikke så rart heller – hun er en hest alle kan ri.  Alltid snill og søt med behagelige gangarter og passe med fremdrift slik at liten og stor føler mestring på hennes rygg. Hylling er 138 cm.

 

  KEILIR islandshest

Keilir er jo også navnet på en vulkan på Island – og denne lille karen passer godt til navnet sitt. Mye futt i liten kropp.  Til vanlig er han en av Lenes privathester, men han blir også brukt på kurs og leir. Han trives best med rolige ryttere med stabil sits, han blir lett løpete hvis rytteren bare styrer med tøyler.

Keilir er snill å stelle. Han er 130 cm.

 

  SKÖRUNGUR  islandshest 

Skörungur med sin sorte pels og lange tykke man er en svært vakker og stolt hest.  Han er litt skeptisk av natur, men så fort man lærer han å kjenne blir man veldig glad i han.  Han er rolig og grei å ri , men fortsatt med nok fremdrift til at han ikke blir kjedelig.  På tur er han i sitt ess.  Høyde 138 cm.

 

 FUNI  islandshest 

Funi  (uttales føni -og betyr flamme) . Han stortrives i flokken , er en av de barnslige gutta som du ofte ser leker ganske voldsomt 🙂  Funi kan ikke så mye på bane enda, men han lærer stadig mer. Han er fin å ri og grei å håndtere.  På tur koser han seg veldig og vil gjerne gå ganske fort.

Denne gutten er veldig populær  med sitt flotte utseende og herlige personlighet.  Funi er også til salgs.

 

 

 

LUCY    welshponni

welshponni på 125 cm.  Lucy er blid og søt og snill både å stelle og ri.  Hun er bestevenninne med Linnea, men liker seg også godt med ponni-damene. Lucy er privathesten til Lotta, men siden Lotta ikke rir så mye, så brukes hun også i rideskolen hvor hun har blitt veldig populær. Hun er grei på bane, rask på tur og flink til å hoppe.

LINNEA  er fjordhest-hoppe på ca 148 cm. Hun er snill og rolig med et stødig temperament. Kan være litt sur på andre hester, men elsker å bli børstet.  Hun fikk føllet GULBRAND i juni, så hun har barselpermisjon i sommer.

 

PRINSEN     døl

 

 Prinsen  er dølahest på ca 143 cm. Han er privathesten til Nils-Anders, men brukes også som rideskolehest.  Prinsen er en fin turhest som koser seg på tur sammen med andre. Han er også fin å ri på banen for de med erfaring.  Prinsen har tidligere vært en litt misforstått hest som ikke har visst helt hvordan man skal oppføre seg. Han er en snill og god gutt -og ikke minst veldig pen!

 

 

 

 GLADI  islandshest 

Gladi er nykomlingen på Tajet, hun kom hit i desember. Men man skulle tru hun hadde vært her bestandig. Hun er en herlig hest- sikker på seg selv, snill å stell og fin å ri. På banen kan hun ikke så supermye, men hun er positiv og fin. og på tur er hun selve drømmehesten som går frem over alt med god fremdrift.  Gladi er ca 140 cm.

 

 VILJA  islandshest 

Vilja er halvsøster til Lettir og kommer fra Vaset fjellgård akkurat som han. De er avlet i generasjoner for stabilt temperament og behagelige gangarter.  Vilja er søt og snill, liker oppmerksomhet og å bli stelt . Hun er i vinter blitt en god ridehest og er snill å ri, men med mye fremdrift.    Vilja er ca 142  cm.

 

 

Dette var gjengen som er her nå.

 

 

 

Info til leirdeltagerne

Noen av dere vil vel begynne å pakke?  så her kommer utstyrslista :

UTSTYRSLISTE :

 

* ridehjelm, støvler med hæl, sikkerhetsvest (hvis du har)  – ridehjelm kan lånes (vest også, men har ikke alle str i disse)

* ullsokker, tøfler/inne-sko + lurt ha med mange undertøyskift/sokker

* regntøy, varme klær (for eksempel ullgenser, fleece el)

* GUMMISTØVLER (ekstremt viktig da det blir sølete å hente hester!)

* badetøy, sommerklær

* ridebukser (eller andre behagelige bukser til å ri i)- minst 2

* vanlig bukse + gensere, t-Shorter, pysjamas

* toalettsaker, håndklær, HÅRSTRIKKER

* sovepose eller dyne , laken, pute  hvis du pleier være kald om natta er det lurt ta med varm sovepose -eller et ullteppe ved siden av. DET KAN BLI KALDT OM NETTENE.

* fotoapparat /tlf  – NB vi har strenge regler for tlf.bruk -og du har den med på eget ansvar!

* skrivesaker

*  sekk til dagsturen til setra

* vannflaske (samme om det er «pante-flaske» eller saftflaske) MED NAVN PÅ

* lommelykt

* insektmiddel  (spesielt på setra er det mye innsekter ), SOLKREM

*  våtservietter og antibac

* LAPP ANG BADING  (dette skal stå på badelappen : navn på deltager , får lov eller får ikke lov å bade uten tilsyn av voksne, underskrift fra foresatte + tlf nr)

+ KVITTERING PÅ BETALT LEIR  (kr 3900 for overanttingsleir, 2500 for dagleir)

Dere som skal på dagrideleir trenger selvfølgelig ikke sovepose og tannbørste!  Men en sekk med skifte trenger dere hver dag. + flaske og 1 niste.

 

NB! telefoner (og andre ting) tas med på eget ansvar.  De fleste uker samler vi inn telefoner på kvelden, slik at alle får sove godt 🙂 Det er heller ikke lov å bruke telefoner under timer/måltider/samlinger, så foreldre må kjenne til at barna iblant er vanskelig å få tak i !

 

VEIBESKRIVELSE TIL OSS :

STALL TAJET  kOLKINNVEIEN 66, Nakkerud  3533  Tyristrand :

Fra Vikersund  :  følg skilt mot Hønefoss.  Du passerer kommunegrensa til Ringerike, kjører til du ser et blått stedsnavn-skilt som viser Nakkerud. Ta deretter av til venstre mot Vesetrud og Solum. ( Fra Hønefoss ta til høyre etter Nakkerud skilt. følg skilt mot Solum og vesetrud)  Følg Solumveien 1,5 km . ved en rød låve ta av til høyre mot Kolkinn. Følg grusveien 1 km.  NB! VIKTIG  det er IKKE den første gården du kommer til  -og  du skal holde til høyre opp en bratt bakke.  Du vil da se et stort hesteskilt ved inngangen til gården vår.  Velkommen!

NB!  ankomst søndag er mellom kl 16.30 og 17.00.  vi har dessverre ikke mulighet til å ta imot noen før siden søndager er travle dage for oss. Vi oppfordrer dere til å respektere denne tiden.  Foreldre /de som kjører skal i år oppholde seg her kortest mulig tid (smittevernshensyn) .   For dagleir er oppmøte mandag kl 8.  (hele uka 8- 16)

 

trykk på denne linken for å lese om BADING på rideleiren. HUSK lapp fra foreldre (ellers får du ikke bade) !

Bading på rideleir – info til leirdeltagere

 

 

 

føll 2020

I år ventet vi føll av begge fjordingshoppene våre.  Begge var bedekt med Sølrei (som også er far til fjordårets føll Oskar).

  1. juni fikk Lola   (Lolita)  et fint hoppeføll. Hun fikk navnet  Tajets Petrine.   Lola og Petrine fikk etterhvert selskap på beite av naboene  (fra Haug Travstall) Odd Nyx og Åsa Nyxa.

16. juni kom neste føll. Det var egentlig ikke ventet før et par uker senere, men det var en storvokst hingst. Dessverre så vi med engang etter fødselen at her var ikke alt som det skulle være..   Han hadde veldig defekte frembein og klarte ikke gå ordentlig.  Fordi han var så sterk og iherdig klarte han både å reise seg og suge melk, men ellers var det veldig vanskelig for han å bevege seg  🙁   Jeg så ikke helt lyst på det.  Forferdelig trist å måtte avlive et lite nyfødt føll så jeg håpet i det lengste.

Heldigvis har jeg mange flinke hestefolk i vennekretsen, så både hingsteeier og andre kom med oppmutrende ord og råd.  Veterinær og hovslager ble tilkalt og behandling satt igang.

Lena (god venn og hovslager) lagde noen supre skinner til føllet – og som et lite mirakel så klarte han etter bare et døgn å stå på “egne bein”. Han trenger fremdeles både skinner og oppfølging MEN det er helt klart veldig oppløftende og nå våger jeg håpe på at dette skal gå BRA !

Han fikk navnet Tajets Gulbrand -og er en skikkelig tøffing som 1.dag med skinner skulle demonstrere at han fint kunne bli spranghest ved å hoppe hinder på banen ( var selvfølgelig ikke meninge fra vår side…)   🙂

 

Blir en koselig sommer med 3 små sjarmtroll på gården.

-og som ikke det var nok har jeg kjøpt 2 tinkerføll som kommer i september!

Rideleir sommer 2020

Det så lenge ut som det skulle bli vanskelig å gjennomføre rideleir på vanlig måte i sommer. Med 1- meters regel og mange andre retningslinjer så jeg for meg at det sosiale med rideleir liksom ble helt borte 🙁

HELDIGVIS   15.juni kom det nye helt spesifikke retningslinjer for barn/ungdom på sommerleir. Og dette gjorde det mye enklere gjennomføre!   Vi skal selvfølgelig fremdeles ta smittevern på alvor- men nå blir det rideleir nesten helt som vi pleier ha det!  Jeg gleder meg VELDIG

Vi har fremdeles noen ledige plasser , så hvis du ikke har meldt deg på enda -så gjør det nå!

uke 1   29.juni- 3. juli    dagrideleir   kr 2500,-  (også mulig kjøpe enkeltdag for kr 600,-)

uke 2   5.- 10.juli  , overnattingsleir  kr 3900,-    2 ledige plasser

uke 3  11.-13.juli   familieleir  – fullsatt

uke 4  19.- 24.juli  fjortisuke  3900,-   6 ledige plasser

uke 5   26.- 31.juli  overnattingsleir  3900,-   5 ledige plasser

uke 6  2.-7.aug  fjortisuke  fullsatt

uke 7 : 9.- 14.aug   fullsatt

påmelding leir

[email protected]