Rideleir-ledere 2021

Det å være leder på rideleir her på Tajet er både morsomt, slitsomt og lærerikt. Og det blir nok lett en vane..  Mange ledere kommer tilbake år etter år etter år… -og dette er noe jeg setter utrolig stor pris på! Både fordi det er veldig kjekt for meg å ha hjelpere som er godt kjent – men også fordi jeg gleder meg veldig til å tilbringe sommeren med disse flinke folkene!

Det er mange som har lyst til å bli ledere på Tajet. Hvert år får jeg mange henvendelser. Siden de fleste lederne fra året før velger å komme tilbake (de som har vært her lengst blir spurt først) er det som regel bare 1 eller 2 nye hvert år.  De som er stalljenter her og selv har vært på mange leire her blir oftest prioritert.

Jeg er stolt av å presentere årets gjeng :

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Hei, mitt navn er Kristine. Jeg er en 20 år gammel jente som har drevet med hest i 13 år. Sommeren 2020 solgte jeg min hest som jeg satset sprang med til fordel for studier. Jeg er nå straks ferdig med mitt 2. semester på statsvitenskapsstudiene jeg går på ved Universitetet i Oslo. Heldigvis har jeg mange bekjente med hest så jeg rir mye til tross for at jeg ikke eier min egen hest lenger. Første gang jeg kom til Stall Tajet var i 2011 og har siden vært med på det meste av arrangementer her. Denne sommeren blir min 8. sommer som leirleder sammen med Vilde og vi gleder oss masse til å bli kjent med deltagerne på uke 6!

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Hei! Jeg heter Vilde og er 21 år. Jeg begynte å ri på Stall Tajet i 2006, og har siden vært med på både kurs og rideleir. Jeg har en 4 år gammel hest som heter Penny, som har vært i mitt eie siden hun var føll. Ved siden av jobb og hest tar jeg opp fag for å senere studere veterinærmedisin. Dette blir mitt 8. år som leder, og jeg gleder meg utrolig mye til å bli kjent med dere som kommer uke 6!

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Hei jeg heter Ida, er 15 år og har vært på Tajet i over 2 år nå. Jeg har tidligere hatt både Taja og Gladi fra Tajet på for før. Jeg skal være leder på uke 2 sammen med Vilde, dette er mitt første år som leder så jeg gleder meg masse til å møte dere alle sammen til sommeren.

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Jeg heter Vilde og er 13 år gammel. Jeg skal være leder uke to sammen med Ida. Jeg har vært på Tajet nesten 7 år nå så kjenner stedet, folka og hestene veldig godt. Jeg har ridd i ca 8 år og har hatt gullviva og Nikita på for her på Tajet . Dette blir mitt første år som leder og jeg gleder meg masse til det. Jeg trives veldig godt her og det håper jeg du kommer til og gjøre også.

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Hei, jeg heter Cornelia og er 30år gammel. Jeg har drevet med hest siden jeg var 5 år gammel og vært fast gjenganger på Tajet siden 2001, først som deltaker, så som leder. For meg blir en sommer uten Tajet relativt tom og gleder meg til nok en uke som leder 😁 Vi sees på uke 3.

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Jeg heter Hanna, er 17 år. Har ridd i 9 år, alle årene på Tajet så er ganske godt kjent der. Jeg har vært med å ridd inn Nikita, jeg har også hatt Mundur på fór. Gleder meg veldig til å møte nye folk i sommer! Jeg skal være leder uke 1 sammen med Eirin og Eli.

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Jeg heter Maria Helene, er snart 19 år og kommer fra Hadeland. Jeg har drevet med hest siden jeg var ganske liten, både på rideskole og som fôrrytter. Jeg har ridd både sprang, dressur, litt feltritt og en del islandshest. Nå for tiden er jeg med å rir inn en islandshesthingst på fem år, i tillegg til at jeg passer en kaldblodshoppe som for øyeblikket går med føll. Utenom hest driver jeg litt med foto og en del med motor på fritiden, og til høsten begynner jeg læretiden som landbruksmekaniker. Dette blir tredje året mitt som leder, men jeg har også vært deltaker noen år tidligere. Jeg skal være leder i uke 5 og gleder meg masse til å møte både kjente og nye fjes.

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Hei, jeg heter Tirill . Jeg er 14 år og begynner i 10. klasse nå etter sommeren. Jeg skal være leder uke 3 og 7. Gleder meg veldig! Jeg har ridd i 8 år nå, alle årene på Tajet.

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Hei! Jeg heter Eirin  og er 18 og bor i Vikersund. Jeg går på Hønefoss VGs, der jeg går et 4-års med helse og oppvekst og er utplassert i hjemmetjenesten 2 dager i uka. Jeg har ridd siden jeg var liten, og har ridd på Tajet i snart 7 år og holdt meg der siden og trives veldig. Jeg har vært leder på Tajet 3 år tidligere og trives kjempe godt med det. Jeg er godt kjent med hestene og stedet. Og gleder meg kjempe masse til å være leder i sommer og bli kjent med nye fjes!

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Mitt navn er Stine og jeg er 23 år gammel. Jeg er datteren til Lene, og oppvokst på tajet. Nå bor jeg rett utenfor Hønefoss. Jeg studerer lærerutdanning i Drammen, og snart ferdig med 3 av 5 år der. Jeg eier hesten Carlin på 4 år, som nå er under innridning. Jeg har også en hund på snart 1 år som heter Ludvik. Gleder meg veldig til sommer og rideleir, og ser frem til å treffe både nye og kjente! Vi sees.

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Jeg heter Eli, er 17 år og går studie på Buskerud. Har ridd i åtte år på Tajet og vært med på noen leirer selv. Ellers gleder jeg meg veldig til å være leder i år med Eirin og Hanna og å bli kjent med dere. Ser fram til en bra uke!

 

Ingen beskrivelse er tilgjengelig.

Hei på dere. Jeg heter Kjersti og dette er mitt andre år som leder på sommerleir hos Lene her på Stall Tajet. Jeg er 51 år og jeg har ridd på kursene som heter Kjærringrytterne og vært med på mange fine turer de siste 5 årene. Foruten om å like hest, så liker jeg også godt hunder og har 3 stykker. I år skal jeg være sammen med Tiril på uke 7 og jeg gleder meg til å være sammen med dere og bli kjent med dere alle.

 

 

Dette var flesteparten av gjengen. Det kan også komme noen flere, litt avhengig av påmeldingen.

+ noen som hjelper til innimellom.  Iselin jobber jo også i stallen mesteparten av sommeren -og selv om hun mest jobber med hestene, så trår hun også til på leiren. Og siden hun er så godt kjent her, har hun også oversikt over det meste 🙂

 

Jeg, Lene er hovedleder på alle ukene .

– vi sees til sommeren! 🙂

 

 

 

Sommerleir Stall Tajet 2021

 RIDELEIR er sommerens høydepunkt for veldig mange barn og unge. Hest fra morgen til kveld – og det å være sammen med likesinnede hestegale- ja bedre kan det ikke bli.

I Norge er det en rekke arrangører av rideleire – fra gårdsferier, turridning i fjellet og ulike treningsleire – og mange kombinasjoner av dette.  Her ved Stall Tajet har vi arrangert rideleir fra 1996, så vi har etter hvert  fått god erfaring i hvordan vi skal tilrettelegge for å gi DEG en best mulig opplevelse.  Hos oss er det ingen treningsleir, men en opplevelse-uke som skal gi deg gode minner og fine erfaringer.

HVOR HOLDER VI TIL :  Stall Tajet ligger på Nakkerud i Ringerike kommune. Dette er sentralt på Østlandet – 1 time fra Oslo, Drammen og Kongsberg.  Tajet er et småbruk, vi har landlig og idyllisk beliggenhet med det store skogområdet Holleia som nærmeste nabo. Elva Hennåa med bademuligheter renner nedenfor gården.

Dersom du kommer med buss eller tog , kan vi hente deg i VIKERSUND.

OPPLEGG & PRIS :  Rideleiren går fra søndag ettermiddag til fredag kveld. Det er ridning 2- 3 ganger pr dag (også på ankomst og avreisedagen!)

OVERSIKT RIDELEIRUKER 2021 :

Pris 3900,-
  • UKE 1 : 20.- 25.juni – fjortisuke – ledige plasser
  • UKE 2 : 27.juni- 2.juli – 7- 17 år- fullsatt
  • UKE 3 : 4.- 9.juli – 7- 17 år – fullsatt
  • UKE 4 : 10.- 12.juli leir for ungdom og voksne (2500,-) noen få ledige plasser
  • UKE 5 : 25.- 30.juli – 7- 17 år- ledige plasser
  • UKE 6 : 1.- 6. august – fjortisuke – fullsatt
  • UKE 7 : 9.- 13. aug. -dagrideleir (kr. 2500,-) få plasser
NB! Fjortisukene er for dere som er mellom 13 og 20 år. Dere må mestre hesten i galopp på tur og ha god kontroll og balanse.
Påmelding til rideleirukene sendes på mail til [email protected] . Bindende påmelding (men uker kan byttes ved feks karantene/koronasymtomer).

 

 

 

OVERNATTING OG MAT :   Dere sover på 2- 6 mannsrom (venninner får så klart bo sammen). Ellers legges det opp til at alle er mye sammen -ute og på oppholdsrommet utenom de faste aktivitetene- rideleir skal være sosialt  🙂

Det er 3 måltider pr dag ( 1 varm måltid som for eksempel pastaretter, grillmat, taco, bakt potet osv og 2 brødmåltider med stort utvalg pålegg). Blir man sulten utenom måltid, smører man seg en brødskive.

NB! Siden vi ikke har eget kjøkkenpersonell , så har vi dessverre ingen muligheter til å tilrettelegge mat i fht allergier el.

Vi tar heller ingen ansvar for medisinering av noen art.

LEDERE : Det er jeg ,Lene som er daglig leder av rideleiren og står for mesteparten av undervisningen, ansvaret og matlagingen.  Jeg er født 1974 og utdannet pedagogisk barnepleier. Jeg har også flere hesterelaterte kurs . Siden 1995 har jeg drevet Stall Tajet. I tillegg jobbber jeg i et opplæringskontor hvor jeg har ansvar for lærlinger innen fagene Hest, Landbruk, Skog og Gartner.

Med meg på leiren har jeg supre medhjelpere. Disse er håndplukkede jenter/damer – godt kjent på Tajet og flinke med dyr og mennesker.

Vi ledere er til stede -og tilgjengelig hele døgnet.  Vi vil alltid prøve å gjøre vårt ytterste for at du skal trives og få en super uke her.

HESTENE  :     Vi har ca 25 hester av mange ulike raser. ( gotlandsruss, sportsponni,  tinker, fjording,islandshest knabstruper + forskjellige krysninger .) Vi har ingen veldig store hester, men de er fra 110 cm – 155 cm. Vi er veldig glade i hestene våre -og stolte av dem, og det er veldig viktig for oss at hestene har det bra.  De er alle snille og greie, men forskjellige personligheter som passer ulike typer mennesker.  Alle er blide, spreke og morsomme. Du får en fast hest som er din for uka- men får også prøve å ri flere hester.

SAMSPILLET MED HESTEN : Dette er noe vi legger stor vekt på. Det er ikke bare vi mennesker som skal ha det morsomt på leir- hestene skal også ha gode opplevelser. Alle deltagerne får lære om horsemanship og øver på dette samspillet med hesten sin.  Tonen mellom individer skal alltid være preget av respekt og tillit  -krangel , skrik og kjefting hører ikke hjemme på leir. Dette er en rød tråd vi forsøker å holde når det gjelder alle -både dyr og mennesker.

 Kanskje får du deg en 4-bent bestevenn. Og er samspillet på plass , er det ikke noe i veien for en middagslur sammen i sola 🙂

RIDNING  :  Vi rir 2- 3 ganger hver dag. Målet er at du skal prøve deg på litt andre ting enn helt tradisjonelle ridetimer. Vi prøver oss på gymkana, mountedgames, sprang, dressur, terrenghopping, barbakridning, ridning i westernsal,  voltige -og selvfølgelig tur.

Vi har også teori flere ganger i løpet av uka  (bla quiz, natursti og teorifilmer)

ANDRE AKTIVITETER :  Disse kan variere litt fra uke til uke , men noen ting kan være : pilkastkonkurranse, mimelek, finne-ting-lek, vannballongkrig, høydehopp (for mennesker), unghesttrening, pussekonkurranse, sprangkonkurranse, sangleker, badetur  osv

I tillegg er det hver uke overnattingstur til setra. Da tar vi med oss noen av hestene og sover over der. Der blir det grilling, bading, hesterasekonkurranse, spøkelseshistorier (eller vitser), barbakridning og MYE MORO.

 Setra vår heter SKIMYRA og ligger ca 5 km fra Tajet.  Turen din blir ofte høydepunktet på uka. Her er en avslappet og herlig atmosfære -skikkelig på skauen med bare lyden av fuglesang og sauebjeller.  Hestene går rundt hytteveggen -og koser seg like mye som oss.  Deltagerne ligger på gulvet inne på hytta -og det blir ofte skravlet til sene kveld..  Det er ikke strøm eller vann i hytta. Utedo på setersvollen -og elva som renner rett nedenfor er fin å ta en dukkert i.

 måltidene inntas på terrassen dersom været tillater det.

  i elva som renner rett nedenfor hytta, er det flott å bade med hestene. En stor opplevelse for mange 🙂

 

For uten setra-turen er også avslutningskveld (med deltagerne som underholder) torsdagkveld og oppvisning for foreldre fredag noe som er likt for alle ukene.

 

FJORTISUKENE : Dette er populære uker som ofte blir fort fullsatte. Mange tenåringer synes det er fint å være på leir uten de yngste. Fjortisukene er bare for tenåringer -og her kreves det at du har GOD rideerfaring. Du må ikke nødvendigvis kunne veldig mye dressur eller hoppe høye hindre, men du MÅ kunne mestre spreke hester på tur i full galopp .

Opplegget på fjortisukene er som de andre ukene – i tillegg har vi egen stevnedag, rir en lenger løype frem til setra og har spøkelsesritt  (rir ut på tur midt på natta etter å ha sett en skummel film…)

PRIS OG PÅMELDING : Påmelding godtas kun skriftlig – med foreldres samtykke på mail. Bindende påmelding!

Stall Tajet v/ Lene Borgersen Kolkinnvn 66 3533 Tyristrand [email protected]

påmeldingen skal inneholde : navn , postadresse, mailadr. tlf nr, alder, rideerfaring og navn/tlf til foresatte. + selvfølgelig hvilken uke du ønsker.

Depositum er kr 1000,- på alle ukene. Prisen  er 3900,- dette inkl kost, losji, ridning og andre aktiviteter fra søn- fre)

 

Velkommen ! Da håper jeg vi sees til sommeren 🙂

 

 

NB!  Jeg blir veldig glad for alle som blir med og deler denne bloggen.

 

STALL TAJET  V/ Lene Borgersen

kolkinnvn.66 , Nakkerud  3533 Tyristrand    tlf 97598087  [email protected]

www.stalltajet.no