Hester som kommer og hester som går

Den nest siste dagen i det gamle året kom en ny oppstallingshest hit. Iselin I  (vi har 2 iseliner på stallen..) har nemlig endelig kjøpt seg egen hest.

En fin fjordingshoppe på 4 år med navn Ylva.

2.nyttårsdag rir vi det nye året inn med en fin tur i Holleias skoger. Iselin K / Miranda, Iselin i/ Ylva, Maren/Mundur, Stine/ Morg, Helene/ Mai Brona (+ meg & Co)

 Ylva med Morg og Co i skau-havna

Etter rideturen var vi inne hos meg, hadde hestequiz (med bla spørsmål fra gammel-tajet-tid..) skravlet og spiste opp resten av julesjokoladen .

 

 

 

Iselin K som eier Miranda nå (kjøpte henne av Helene i høst)  jobber nå i stallen her 4 dager i uka. Vi er veldig fornøyd med henne -og det er supert å få litt hjelp!

Ikke minst er det veldig koselig at det er så mye folk i stallen om dagen!

 

Lotta hadde en skikkelig kosedag med Oliver her en søndag. Han ble dullet og kost med og fikk

både god-ord og godbiter. Etterpå rei de på både på bane og tur.

Den dagen tok vi disse bildene.

 bestevenner

hadde vi bare visst at dette er siste gang Lotta leier han inn i stallen…

Neste dag er han død.

Helt ufattelig trist og vondt. Vi har mistet hester før, men dette var det verste. Jeg sov ikke på mange netter etterpå- og enda venter jeg å se det rare lille fjeset hans, se han stå i boksen med frembeina over boksdøra som han alltid gjorde..  Lille gode vennen vår..

Oliver ble syk. Fikk kolikk og var veldig veldig dårlig. Dyrlegen kom raskt -og var her i 4 timer. men han var ikke til å redde. Til slutt ble smertene så store og alt håp ute, så det var ingen vei utenom å avlive han. Han sovnet inn på jordet på nøyaktig samme plass som Beauty forlot oss i høst. Han ble våt av tårer men jeg var der hos han hele tiden.

Dessverre er det en del av det å ha dyr. man blir utrolig glad i de- og så er de så vonde å miste.

Enda en ny hest er kommet hit. Kaja, Stine sin venninne som tidligere har vært her i perioder med nordlandshesten Balder har kjøpt seg en flott haflingerhoppe som heter Silke. Veldig koselig at også de vil være her.  Nå er det folk i stallen hele tiden nesten 🙂  Maren har Mundur på halvfor nå, så de er også mye å se.

 Ylva og Silke

 

 Kaja som stolt hesteeier til vakre Silke

Nå på mandag dro Sindy. Som mange har fått med seg har jeg avertert på finn.no at hun gis bort. Mange har henvendelsene vært , men ingen har passert nåløyet. Tanken var at Sindy skulle få det litt roligere på sine gamle dager- med færre hester og folk, godt stell og helst komme inn hver  natt (men gå mye ute ellers).  Plutselig fant jeg det rette hjem -og Sindy dro til Sandvika. Der har hun allerede funnet tonen med sin nye bestevenn -fullblodsen Morten 🙂  Håper hun får bli der ut livet.

I går kom denne ponnien hit. Hun hadde reist helt fra Stavanger. Navnet er Hisley Posy   (Posy kaller vi henne), hun er 13 år gammel dartmoorponni.

Tanken er at hun skal bli Lottas nye hest   (Lotta fylte 5 år på mandag -og ønsket seg penger til hest).

 En skikkelig søt liten dame 🙂

 

Så som dere skjønner, ting skjer her på Tajet, både fine og triste.  Men nå ser vi lyst på fremtiden og det nye året og gleder oss til mange fine dager med de flotte hestene våre. Gleder meg også til vinterleir, påskeleir og sommerleir + alle de andre aktivitetene som skal foregå her. Håper vi sees 🙂

Året 2014

Nå er vi allerede snart 1 måned inn i det nye året.

2014 var et travelt og begivenhetsrikt år på Tajet.  Stallen vår ble ferdigstilt til påsken , og alle de nye fasilitetene (stallstue, bad, kiosk og rideleirrom) ble også ferdige før sommerleiren braket løs ,

AKTIVITETER 2014 :

 

 

vinterleir

stalljenteleir

påskeleir

5 uker sommerleir

Vip-leir

 

Høstleir

 

Dugnad

Nye hester : morg, odin, mai brona, harry, nikita

Stallklubben

 

Horsemanshipkurs

 

Ridekurs

 

Rideturer

 

Aktivitetsdag

Halloweenfest

Praksiselev fra Rosthaug har vært utplassert her 1 dag i uka fra sept- des.

praksiskandidat har jobbet i stallen 4 dager i uka fra 1.desember

Julegrøt

  i slutten av oktober tok vi farvel med en av våre aller kjæreste skolehester : BEAUTY.  Hun har bodd hos oss i 18 år og som den store personligheten hun var satte hun dype spor. Men en 27 år er en høy alder for en hest og hun begynte få vondt i kroppen nå. Derfor valgte vi å la henne slippe en vinter til. Hun sovnet rolig inn her hjemme på Tajet med kjente rundt seg. Hun er dypt savnet.

 

 

vi takker for et fint og aktivt år – håper å se dere mye i det nye året også 🙂

BB : Rideknappen

Da har vi arrangert RIDEKNAPPEN grad 1, 2 og 3 her på Tajet.

Først var det en rideknappkurs forrige søndag. Alle som gikk kurs her før jul har vært gjennom en del av kravene til rideknappen, likevel

er det jo alltid greit med litt repetisjon. Så denne søndagen fikk alle prøvd seg på å ta på grime og binde hesten med sikkerhetsknute, strigle, skrape høver, ta på sal og hodelag. Sikkerhet og trygg omgang med hesten i stallen var også tema. På ridebanen ble det øvd på oppsitting, sits og ridebanens veier. De som skulle ta grad 3 hadde i tillegg teori om ferdsel med hest  (hvor er det lov å ri, hvor kan vi ikke ri, hvilke hensyn skal man ta osv)  og litt om foring av hest.

Tirsdag og torsdag var det klart for selve rideknapp-prøvene (rene eksamens-stemningen her) – og alle klarte kravene med glans!

Bildene er tatt av Britt O Desserud

 

RIDELEIR 2015

  Da er det klart for å melde seg på sommerens RIDELEIR 🙂

 

RIDELEIR 2015
SOMMERLEIR
* uke 1 : 21.- 26.juni  – fjortisuke (for øvede mellom 13 – 20 år )
* uke 2 : 28.juni- 3.juli  – for alle mellom 6- 18 år.
* uke 3 : 5.- 10. juli – for alle mellom 6- 20 år.
* uke 4 : 12.- 17.juli – for alle  /familieuke (dvs denne uke gjør vi unntak og tar imot voksne også)
* uke 5 : 26.- 31. juli – for alle mellom 8- 20 år. Er du øvet over 12 kan du melde deg på egen treningsuke (sprang, dressur, terrengritt og mountedgames), de øvrige følger vanlig leiropplegg.
* uke 6 : 2.- 7. august -for alle mellom 6- 18 år.
* uke 7 : 9.- 14.august – fjortiuke (øvede 13- 20).
PRIS 2015 : UKE 1, 2, 3, 6 OG 7 KOSTER 3900,-   UKE 4 OG 5 KOSTER KR 3000,-
Det er  mulighet til å ta med egen hest. Dette koster kr 500,- ekstra hvis dere har med eget for og 800,-
med for inkl.  

NB! Vår rideleir er ikke en treningsleir, men mer en opplevelsesleir der du får prøve litt andre ting enn du kanskje vanligvis gjør
på ridetimene ellers i året.  Hestens natur og hensynet til den som individ går som en rød tråd gjennom hele uka.

PÅMELDING OG BETALING :  påmelding på mail eller post. skriv fullt navn adresse, mailadr. tlf, alder og rideerfaring. samtykke fra foreldre.
Bindende påmelding.  Det sendes regning pr mail først på depositum kr 1000,- deretter restbeløp ca 1 mnd før leiren.

Noen av ukene er veldig populære og blir raskt fullsatte. Vær tidlig ute med din påmelding for å sikre deg plass.

KOST & LOSJI : normal leirstandard. 2-  7 mannsrom med køyesenger . Felles bad, kjøkken og stue.  Nybygd bad/toalett og rytterstue sommer 2014! 
3 måltider pr dag. Barnevennlig middag som feks spagetti, bakt potet, gryterett, taco, tomatsuppe, pølser, hamburgere mm

Vi har dessverre ikke muligheter til å tilrettelegge måltider ifht allergier etc.  Tar heller ingen ansvar for noen form for medisiner.

RIDELEIR PÅ TAJET  er alltid moro.
Du bor på gården fra søndag til fredag, blir kjent med mange andre hesteinteresserte, rir på tur og bane, har kveldsaktiviteter som ridning i westernsal, voltige og hestefilmer.  Overnatting på setra, sprangkonkurranse, bading med hest og oppvisning for foreldre er bare noe av det du får oppleve på leir her.  Vi har egne “fjortisuker” for tenåringer.  Fjortisukene er for tenåringer med god rideerfaring, opplegget på disse ukene er som de øvrige ukene , i tillegg har vi egen stevnedag, spøkelsesritt og terrenghopping.

Med max 16 elever pr uke blir man godt kjent -både med de andre deltagerne, lederne og hestene.

Du få “DIN HEST” for 1 uke, men får også anledning til å ri flere forskjellige hester.

Galoppløp på jordet er alltid populært

terrenghopping

rommene

Vi holder til sentralt på Østlandet (Buskerud)  – 1 time fra Oslo, Drammen og Kongsberg. 20 minutter fra Hønefoss.

Vi har arrangert rideleir her i 20 år.

  å svømme med hest er moro

Vi har 25 hester : knabstrupere, gotlandsruss, sportsponnier, fjordinger, døl, araber, tinker, Shetland, islandshester mm
Maren Kalleberg sitt bilde.
sommeren 2015 venter vi 2 føll
vi tar imot deltagere i alle aldere
Håper vi ser DEG til sommeren!
STALL TAJET
kolkinnveien 66, Nakkerud   3533 Tyristrand
tlf 97598087     [email protected]

Dette skjer på Tajet i det nye året

 

GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN !

 

 Nytt ridekurs starter opp i uke 4. Dere får automatisk plass på dette kurset , så bare kom samme dag/tid som før jul.

 

Uke 3 er satt av til RIDEKNAPPEN  – jeg anbefaler flest mulig å benytte mulighetene til å ta rideknappen  (som er et bevis på hva dere kan innen hest , på lik linje med svømmeknappen osv..) Rideknappen finnes i flere grader og er noe for alle. Foreldre ønskes også velkommen til å ta rideknappen J   se mer info lenger ned.

 

 

 

Første uken på ridekurset (altså uke 4) er det sikkerhetskurs (teori). Dette er obligatorisk for alle ryttere . Du kan selv velge om du kommer tirsdag eller torsdag denne uka. Klokkeslett er 17.30- 18.30 begge dager.

 

INFO OM RIDEKNAPPEN :

 

 

 

 

 

 

NRYFs primære målsetting med rideknappen er å gi et tilbud til alle rideinteresserte. Samtidig vil rideknappen kunne representere et fornuftig og skolerende aktivitetstilbud til klubber/lag og grupper som ønsker å arbeide med hester og ridning.

 

 

 

Rideknappen er et bevis for gjennomførte og godkjente ferdighetsprøver i ridning samt stell av hest og kunnskap om hest.

 

 

 

Rideknappen er inndelt i fem forskjellige grader, som er tilpasset varierende nivåer hos rytterne og som på den måten skal sikre kontinuitet i skoleringen av rideinteresserte. Rideknappen er utformet som et emaljert merke i metall. Merket er likt for samtlige grader, men hver grad har sin bestemte farge.

 

 

 

Rideknappen omfatter blant annet følgende emner:

 

 

 

  • Stell av hest og utstyr
  • Rengjøring i stallen
  • Mønstring
  • Litt om fôring
  • Kjennskap til farge, avtegn, navn på ytre kroppsdeler hos hesten
  • Visitering
  • Klargjøring av konkurransehesten
  • Grunnleggende ridning
  • Ridning i trafikkert område
  • Ridning i terreng

 

 

 

Nå har DU mulighet til å ta rideknappene her på Tajet.

 

RIDEKNAPP-KURS : SØNDAG 11. JANUAR  kl 11.00- 13.00  vi gjennomgår kravene til grad 1, 2 og 3 + øver på det dere trenger øve på. Kursavgift kr 200,-  påmelding innen 7.januar

 

RIDEKNAPP- PRØVER :

GRAD 1 OG 2  TIRSDAG 13.JANUAR KL  17.30- CA 19.00  – du velger selv om du vil prøve å ta bare en av gradene eller begge. Det koster kr 150,- pr prøve  (som inkluderer diplom og rideknapp)

RIDEKNAPP- PRØVE  GRAD 3  : torsdag 15.januar kl. 17.30 – ca 18.30 . Prøven koster kr 150,-  (inkl diplom & rideknapp)

Håper flest mulig av dere benytter sjansen til å ta rideknappen.

 

PS . dersom noen har behov for rideknapp grad 5 (krav til grønt kort), så gi beskjed så blir det mulighet for dette en av kveldene.

Påmelding snarest på sms 97598087  eller mail [email protected]