ÅRET 2016

Da er vi på årets aller siste dag , og det vi ikke har rukket i år må nok vente til neste år 🙂

Året 2016 har vært et fint og aktivt år på stall Tajet. Når jeg tenker tilbake på året har det vært mange fine stunder med hestene -og ikke minst dere som trofast møter opp i stallen for å stelle, ri og ha det moro med hestene. Dere er med på å gjøre stall Tajet til et bra sted å være for både folk og dyr.

RIDELEIREN vår var 20 år i år 🙂

Både elever og stalljenter er md på å få hjulene til å gå rundt ved driften av stallen. 2 andre viktige personer er Iselin og Gro Beate som har jobbet her i hele år. Setter veldig pris på disse flinke jentene.  Iselin har allerede heste-fagbrevet, mens Gro Beate jobber mot dette nå fremover.

Trine har jobbet som ridelærer her og har hatt flere grupper. Både jeg og elevene har vært veldig fornøyd med henne, så vi håper få beholde henne her fremover også.

Vi hadde 3 unghester som skulle vendes til rytter dette året ( Lilly, Frøjel og Nikita). Heldigvis hadde jeg flinke jenter til hjelp.


i januar ble det avholdt RIDEKNAPP -kurs og prøver

det ble arrangert både VINTERLEIR og PÅSKELEIR med bra oppslutning

Viderekommende- elevene har regel om at den som detter av må ha med kake, så det har blitt litt kakespising (og mange koselige stunder) i løp av året…

ikke verst få SÅ flott marsipankake på en helt vanlig tirsdag!  Heidi satte nok standarden her 😉   Kanskje feiret vi 20-års jubileum samtidig .

Våren rommet også fine rideturer, aktivitetsdag , sprangtreninger, stevne, dugnad og stalljenteleir 🙂

i Mai fikk vi hele teamet fra tv-serien RAZEHORSE på stallen. De var her i 2 måneder , og vi hadde mange fine opplevelser sammen med dem.  Nå er dessverre alle hestene spredt rundt  ( så vidt jeg vet er det bare Sesamo som går aktivt som traver).

 maling av hinderbommer på dugnaden

 

så var det plutselig SOMMER og RIDELEIR.  Dette er absolutt årets høydepunkt -både for oss ledere og dere deltagere. Det er noe helt spesielt når tunet fylles av forventningsfulle deltagere, når sommerens ark ligger der ubrukt foran oss og vi vet at hver dag skal brukes på hest og vennskap 🙂

herlige barbakturer til og fra Karlsrud, overnattingstur til setra, bading med hest, terrenghopping, spøkelseshistorier, masse latter og sommerblanke hester som ikke takker nei til en galopp.  Gleder meg alt til sommeren!


mens jeg er opptatt med rideleir, er Nils- Anders effektiv og ordner i inngjerdingen, setter opp nytt lehus og maler hus og låve.

sommeren går fort og høsten gjør sitt inntog. Heldigvis rekker vi masse på høsten også. Brukshesttrening m/stevne, aktivitetsdag, sprangtrening, løshopping, stalljentetreff, høstleir, feltrittsleir og halloweenfeiring er noe av det vi rekker 🙂

rideturer på Holleia får vi også tid til. Høsten er en flott tid.

Posy ble borte på Holleia i sommer. Vi trudde nok egentlig vi hadde mistet henne for godt, men heldigvis ble hun funnet i god behold etter to måneder! Neste sommer får hun gå på beite hjemme!

Ridekursene starter opp rett etter skolestart -og var fullsatte. Spesielt på torsdager var det travle dager med over tretti elever og mange stalljenter 🙂

Gro Beate og Iselin har jobbet jevnt og trutt med hestene gjennom hele året.

høstleirgjengen på vei hjem fra beitet

Halloween-fest i stallen i oktober

Mountedgames-trening i november.  Det har blitt dannet et nytt MG-lag her på Tajet. De trener videre i 2017 🙂

I desember hadde vi JULEGRØT i stallen som vi alltid har. Julesanger, risgrøt med mandel og fine nisseunger fikk fart på julestemningen og satte en fin avslutning på hesteåret.

Dessverre har desember vært preget av IS og glatt føre, så det har ikke vært så moro å ri som det pleier være på denne tiden. Vi får krysse fingre for snø nå på nyåret.

Til tross for glatt føre så har forryttere og stalljenter vært flittige nå i juleferien også, så flere av hestene har fått rørt seg litt 🙂

med dette vil vi takke dere for et flott år -og ønske dere alle et riktig

GODT NYTTÅR !!

 

Julegrøt i stallen

ingen desember uten å spise julegrøt i stallen.  Og dagen før grøten skulle spises kom kong vinter på en lynvisitt, så i dag kunne vi i alle fall skryte av noen kuldegrader og bittelitt hvitt på bakken.

Vi var 15 grøtspisende skikkelser i stallen i kveld. Både nissefar, Rudolf og en haug med fine nissebarn var på plass.

Odin, Nikita, Gwynt, Gull-Viva og Linus fikk høre på julesanger og smake pepperkaker og clementiner.

Nissen på låven fikk grøt – og vi fikk godtepose som takk.

 

lagkonkurranse er også tradisjon på julegrøten

takk for en hyggelig kveld i stallen 🙂