føll 2020

I år ventet vi føll av begge fjordingshoppene våre.  Begge var bedekt med Sølrei (som også er far til fjordårets føll Oskar).

  1. juni fikk Lola   (Lolita)  et fint hoppeføll. Hun fikk navnet  Tajets Petrine.   Lola og Petrine fikk etterhvert selskap på beite av naboene  (fra Haug Travstall) Odd Nyx og Åsa Nyxa.

16. juni kom neste føll. Det var egentlig ikke ventet før et par uker senere, men det var en storvokst hingst. Dessverre så vi med engang etter fødselen at her var ikke alt som det skulle være..   Han hadde veldig defekte frembein og klarte ikke gå ordentlig.  Fordi han var så sterk og iherdig klarte han både å reise seg og suge melk, men ellers var det veldig vanskelig for han å bevege seg  🙁   Jeg så ikke helt lyst på det.  Forferdelig trist å måtte avlive et lite nyfødt føll så jeg håpet i det lengste.

Heldigvis har jeg mange flinke hestefolk i vennekretsen, så både hingsteeier og andre kom med oppmutrende ord og råd.  Veterinær og hovslager ble tilkalt og behandling satt igang.

Lena (god venn og hovslager) lagde noen supre skinner til føllet – og som et lite mirakel så klarte han etter bare et døgn å stå på “egne bein”. Han trenger fremdeles både skinner og oppfølging MEN det er helt klart veldig oppløftende og nå våger jeg håpe på at dette skal gå BRA !

Han fikk navnet Tajets Gulbrand -og er en skikkelig tøffing som 1.dag med skinner skulle demonstrere at han fint kunne bli spranghest ved å hoppe hinder på banen ( var selvfølgelig ikke meninge fra vår side…)   🙂

 

Blir en koselig sommer med 3 små sjarmtroll på gården.

-og som ikke det var nok har jeg kjøpt 2 tinkerføll som kommer i september!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *