Sommerleir Stall Tajet

 RIDELEIR er sommerens høydepunkt for veldig mange barn og unge. Hest fra morgen til kveld – og det å være sammen med likesinnede hestegale- ja bedre kan det ikke bli.

I Norge er det en rekke arrangører av rideleire – fra gårdsferier, turridning i fjellet og ulike treningsleire – og mange kombinasjoner av dette.  Her ved Stall Tajet har vi arrangert rideleir fra 1996, så vi har etter hvert  fått god erfaring i hvordan vi skal tilrettelegge for å gi DEG en best mulig opplevelse.  Hos oss er det ingen treningsleir, men en opplevelse-uke som skal gi deg gode minner og fine erfaringer.

HVOR HOLDER VI TIL :  Stall Tajet ligger på Nakkerud i Ringerike kommune. Dette er sentralt på Østlandet – 1 time fra Oslo, Drammen og Kongsberg.  Tajet er et småbruk, vi har landlig og idyllisk beliggenhet med det store skogområdet Holleia som nærmeste nabo. Elva Hennåa med bademuligheter renner nedenfor gården.

Dersom du kommer med buss eller tog , kan vi hente deg i VIKERSUND.

OPPLEGG & PRIS :  Rideleiren går fra søndag ettermiddag til fredag kveld. Det er ridning 2- 3 ganger pr dag (også på ankomst og avreisedagen!)

OVERSIKT RIDELEIRUKER 2014 :

 

Uke 1 : 22.- 27.juni kr 3800,- fjortisuke (fjortisukene er kun for dere mellom 13- 19 år med svært god erfaring. Dvs dere må mestre hesten i full galopp på tur sammen med andre.)

Uke 2 : 29.juni- 4.juli kr 3800,- åpen for alle mellom 6- 19 år. Alle nivåer.

Uke 3 : 6.- 11.juli VIP UKE . Denne uka er spesielt for dere som har vært på leir her før. (men også åpen for andre) Du må være mellom 11 og 18 år og ha god erfaring. Opplegget er som fjortisuke ++

Pris kr 3500,- .  Dersom du har vært på Tajet mer enn 5 ganger før (på leir) koster leiren kun 3200,- (og dersom du melder deg på denne uka + en annen uke i sommer koster vip -leiren bare kr 2800,-!)

Uke 4 : 27.juli- 1.august. Åpen for alle mellom 6- 19 år. Pris kr 3500,- (litt rimeligere fordi det er i fellesferien) ,  denne uka er også åpen om man bare vil være på leir noen få dager (man kan velge selv  be om pristilbud)

Uke 5 : 3.- 8.august. åpen for alle mellom 6- 19 år.

Uke 6 : 10.- 15.aug. fjortisuke (godt øvede tenåringer)

NB! Uke 1, 2, 5 og 6 har kun noen plasser igjen.  Uke 3 og 4 har mange plasser.

OVERNATTING OG MAT :  rideleiravgiften dekker selvfølgelig også kost og losji. I år har vi helt nye soverom, oppholdsrom/spisesal og sanitæranlegg.  Dere sover på 2- 6 mannsrom (venninner får så klart bo sammen). Ellers legges det opp til at alle er mye sammen -ute og på oppholdsrommet utenom de faste aktivitetene- rideleir skal være sosialt  🙂  

Det er 3 måltider pr dag ( 1 varm måltid som for eksempel pastaretter, grillmat, taco, bakt potet osv og 2 brødmåltider med stort utvalg pålegg). Blir man sulten utenom måltid, smører man seg en brødskive.

NB! Siden vi ikke har eget kjøkkenpersonell , så har vi dessverre ingen muligheter til å tilrettelegge mat i fht allergier el.

Vi tar heller ingen ansvar for medisinering av noen art.

LEDERE : Det er jeg ,Lene som er daglig leder av rideleiren og står for mesteparten av undervisningen, ansvaret og matlagingen.  Jeg er født 1974 og utdannet pedagogisk barnepleier. Jeg har også flere hesterelaterte kurs . Siden 1995 har jeg drevet Stall Tajet. I tillegg jobbber jeg som vikar i skole og barnehage.

Med meg på leiren har jeg supre medhjelpere. Disse er håndplukkede jenter – godt kjent på Tajet og flinke med dyr og mennesker. De er i alderen 15- 25 år.

Vi ledere er til stede -og tilgjengelig hele døgnet.  Vi vil alltid prøve å gjøre vårt ytterste for at du skal trives og få en super uke her.

HESTENE  :     Vi har ca 25 hester av mange ulike raser. ( gotlandsruss, sportsponni, shetlandsponni, tinker, araber, fjording,islandshest knabstruper + forskjellige krysninger .) Vi har ingen veldig store hester, men de er fra 75 cm – 155 cm. Vi er veldig glade i hestene våre -og stolte av dem, og det er veldig viktig for oss at hestene har det bra.  De er alle snille og greie, men forskjellige personligheter som passer ulike typer mennesker.  Alle er blide, spreke og morsomme. Du får en fast hest som er din for uka- men får også prøve å ri flere hester.

SAMSPILLET MED HESTEN : Dette er noe vi legger stor vekt på. Det er ikke bare vi mennesker som skal ha det morsomt på leir- hestene skal også ha gode opplevelser. Alle deltagerne får lære om horsemanship og øver på dette samspillet med hesten sin.  Tonen mellom individer skal alltid være preget av respekt og tillit  -krangel , skrik og kjefting hører ikke hjemme på leir. Dette er en rød tråd vi forsøker å holde når det gjelder alle -både dyr og mennesker.

 Kanskje får du deg en 4-bent bestevenn. Og er samspillet på plass , er det ikke noe i veien for en middagslur sammen i sola 🙂

RIDNING  :  Vi rir 2- 3 ganger hver dag. Målet er at du skal prøve deg på litt andre ting enn helt tradisjonelle ridetimer. Vi prøver oss på gymkana, mountedgames, sprang, dressur, terrenghopping, barbakridning, ridning i westernsal,  voltige -og selvfølgelig tur.

Vi har også teori flere ganger i løpet av uka  (bla quiz, natursti og teorifilmer)

ANDRE AKTIVITETER :  Disse kan variere litt fra uke til uke , men noen ting kan være : pilkastkonkurranse, mimelek, finne-ting-lek, vannballongkrig, høydehopp (for mennesker), unghesttrening/tommekjøring, pussekonkurranse, sprangkonkurranse, sangleker, badetur  osv

I tillegg er det hver uke overnattingstur til setra. Da tar vi med oss noen av hestene og sover over der. Der blir det grilling, bading, hesterasekonkurranse, spøkelseshistorier (eller vitser), barbakridning og MYE MORO. 

 Setra vår heter SKIMYRA og ligger ca 5 km fra Tajet.  Turen din blir ofte høydepunktet på uka. Her er en avslappet og herlig atmosfære -skikkelig på skauen med bare lyden av fuglesang og sauebjeller.  Hestene går rundt hytteveggen -og koser seg like mye som oss.  Deltagerne ligger på gulvet inne på hytta -og det blir ofte skravlet til sene kveld..  Det er ikke strøm eller vann i hytta. Utedo på setersvollen -og elva som renner rett nedenfor er fin å ta en dukkert i.

 måltidene inntas på terrassen dersom været tillater det.

  i elva som renner rett nedenfor hytta, er det flott å bade med hestene. En stor opplevelse for mange 🙂

 

For uten setra-turen er også avslutningskveld (med deltagerne som underholder) torsdagkveld og oppvisning for foreldre fredag noe som er likt for alle ukene.

 

FJORTISUKENE : Dette er populære uker som ofte blir fort fullsatte. Mange tenåringer synes det er fint å være på leir uten de yngste. Fjortisukene er bare for tenåringer -og her kreves det at du har GOD rideerfaring. Du må ikke nødvendigvis kunne veldig mye dressur eller hoppe høye hindre, men du MÅ kunne mestre spreke hester på tur i full galopp .

Opplegget på fjortisukene er som de andre ukene – i tillegg har vi egen stevnedag, rir en lenger løype frem til setra og har spøkelsesritt  (rir ut på tur midt på natta etter å ha sett en skummel film…)

PRIS OG PÅMELDING : Påmelding godtas kun skriftlig – med foreldres samtykke- enten pr mail eller post. Bindende påmelding!

Stall Tajet v/ Lene Borgersen Kolkinnvn 66 3533 Tyristrand [email protected]

påmeldingen skal inneholde : navn , postadresse, mailadr. tlf nr, alder, rideerfaring og navn/tlf til foresatte. + selvfølgelig hvilken uke du ønsker.

Depositum er kr 1000,- på alle ukene. Prisen ellers varierer noe – se oversikt over  (ordinær pris er 3800,- dette inkl kost, losji, ridning og andre aktiviteter fra søn- fre)

 

Velkommen ! Da håper jeg vi sees til sommeren 🙂  Jeg gleder meg til å ta i bruk den nye stallen og de andre fasilitetene som er helt nye -men lover fremdeles at det skal være gode gamle Tajet , jeg vet jo hvor viktig det er til dere som kommer tilbake år etter år! 

 

 

NB!  Jeg blir veldig glad for alle som blir med og deler denne bloggen. Alle som deler er med på trekningen om 2-dagers gratis leir!  Del på blogg, facebook el -og skriv på en kommentar her eller fb at du har delt. Dersom du deler flere steder så skriv det på kommentaren -så øker du sjansen til å vinne.

Og dersom du selv ikke vil på rideleir, så kan du jo gi bort 2-dagers leiren i gave til noen dersom du skulle være så heldig å vinne 🙂

 

STALL TAJET  V/ Lene Borgersen

kolkinnvn.66 , Nakkerud  3533 Tyristrand    tlf 97598087  [email protected]

www.stalltajet.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *