Rideleirhestene 2023

Hestene her på stall Tajet er supre – og vi er veldig stolte over dem!  De er personlige, morsomme og glade. Noen av de kan ris av alle, andre krever mer erfaring. Noen er flinke på banen, andre liker seg best på tur. Ingen av de er typiske programmerte rideskolehester-  de har sine egne følelser og vilje og du kommer lengst med å samarbeide og bli venner med dem 🙂   Vi er sikre på at du finner deg en god 4-beint venn for uka.

Dersom du ønsker ta med din egen hest til oss, så ta kontakt for mer info.

Her er gjengen 2023

 

LINUS knabstruper 

Linus er en 150 cm høy vallak . Han er en snill gentleman med mye fremdrift. Må ha en erfaren rytter med rolige hjelpere.  Kan til tider være litt krevende å ri, men kan mye og er veldig fin for de med erfaring. Ganske rolig på banen, men litt hyper på tur.

På stallen kan han være enten verdens søteste kosebamse eller en skikkelig padde. Linus er allsidig og flink . Han har vært på Tajet i veldig mange år nå og begynner å dra litt på årene .

ALVA gotlandsruss

Alva er ca 124 cm . Hun er en supersøt og snill liten spilloppmaker som vil være med der det skjer og elsker oppmerksomhet. Snill å ri.  Elsker å bade.  Går godt overens med alle hestene (bortsett fra Lucy.. ) -og liker mennesker nesten enda bedre enn andre hester.  Hun er fin å ri på banen  -og er veldig glad i å gå på tur. God fremdrift i denne jenta. Fin for både nybegynnere og mer øvede. Alva er datter til Curry og halvsøster til Hajdi. 

 

 MUNDUR islandshest
En nydelig gutt i både sinn og skinn 🙂 Velger sine ryttere med omhu og er dermed den eneste av Tajet-hestene som man må bytte hest om man ikke har kjemi med han. Dvs herlig å ri hvis det klaffer, men sier tydelig ifra om det ikke gjør det. Mundur er en forsiktig hest men med mye fremdrift uten å være vanskelig .Snill og søt og kan masse. Tølter gjerne.

Med årene har Mundur blitt veldig trygg på seg selv og det er sjelden han blir redd folk nå. 

Ute i inngjerdinga er han en av de barnslige og leiker ofte med de andre gutta. Liten islandshest – ca 130 cm.

 

TAJA fjording/døl

Født her på Tajet -som det 1.føllet  i nyere tid. Taja er selve klippen i gjengen vår- alltid snill og blid og en fredsmekler uten like. Hun er lett å ri og kan ris av alle. Flink på både tur og bane. Trenger en rytter som kan ri med setet for å vise hva hun virkelig kan.   146 cm. En av de eldste i gjengen og går nå mest med nybegynnere / på rolige timer.

 

 

 

LUNA tinker

En utrolig flott og herlig hest. Kan mye og er fin å ri både på tur og bane. Kan til tider teste ut litt med å dra i tøylene/riste litt på hodet, men går supert når du får henne til å konsentrere seg.

Luna er en typisk “tante” som kan være oppdragende på både folk og dyr og hun er snillere jo mindre du er. Liker kos & stell. 

Har flotte tinker-bevegelser med høye kneløft. Hun er ca 140 cm, men virker større fordi hun er så kraftig.

 

 

 CURRY gotlandsruss

Kan nok skilte med å være “snillest på Tajet”. En ordentlig god-ponni. Forsiktig og snill som liker snille forsiktige mennesker. Kan mye på banen og er grei på tur. Veldig rolig så alle kan ri henne, men har også fart for de som vil litt mer. ca 123 cm.

Holder seg mest med de andre gotlandsrussene. Curry er mamma til Alva og Hajdi .

  MAGNUS knabstruper

Denne prikkegutten kunne vært sirkushest. Han elsker å opptre og finne på pøbelstreker -og hater å stå stille eller at ingenting skjer.

Flink i sprang, morsom å være sammen med og rask på tur.  Veldig fin å ri for litt bestemte ryttere.  En veldig populær ponni.

ca 120 cm.

HAJDI gotlandsruss

Rolig og grei jente som liker kos. Snill som sin mamma -og ikke så forsiktig som henne. Elsker å bade -tar seg gjerne et bad i badekaret eller spruter med vannslangen. Enkel å ri og kan ris av de fleste. God fremdrift både på tur og bane. Selv om hun er en av de tykkeste her , er hun også en av de raskeste 🙂 

ca 125 cm.

.

 

  CO fjording

Co har vært her “bestandig”.  En følsom og stabil hest som kan mye og er lett å ri. Koselig personlighet, sterk og allsidig.  Han og Taja er bestevenner, de er like gamle og har holdt sammen hele livet. De er som et gammelt ektepar 😉 

En hest som alle liker og som passer både nybegynnere og øvede. Co er også voltigehesten vår.

ca 146 cm.

 

 GULL-VIVA gotlandsruss

En morsom hest å ri. Hopper gjerne og er sprek og lettbeint.

Liker ikke så godt fremmede voksne. Kan ris av de fleste.

En skikkelig hestevenn når du blir kjent med henne.  128 cm.

 

 

 

 

 HNAKKI  islandshest

 

HNAKKI er islandsvallak og har også vært her lenge nå. Han brukes mest på rideturene. Han er snill og blid. Ganske fyrrig rødtopp til tider og ikke så enkel å ri , men har roet seg litt med årene . Avhengig av en rytter som er rolig og rir med setet.  Han tølter gjerne og er flink til å ta seg frem i terrenget.

136 cm.

  MORG  ISLANDSHEST

Morg er en flott islandshest som elsker å bli brukt og være med på ting .  Morg er veldig fin å ri og det finnes ikke noe vondt i han, men for å få størst utbytte av ridningen passer han nok best med en litt erfaren og  bestemt rytter.  Han er en sterk og tøff type, men veldig grei for det. En type som blir veldig knyttet til sine mennesker.  God fremdrift i denne karen. Ca 140 cm.

 

 TWIST  welsh/ islandshest

 

Twist  er ca 110 cm og en veldig populær hest her. Han er lett å ri og kan mye. Ikke sjeldent denne karen stikker av med seirene i sprangkonkurransene.  Han er fin å ri for både nybegynnere og de erfarne, men kan iblant være litt sur å stelle.  Det er alltid mange som vil ri han.  Twist har bodd på Tajet i veldig mange år nå.

 

 

NIKITA  Sportsponni

Nikita er en svensk sportsponni på ca 145 cm. Han er snill og god.  Er fin på både tur og bane, men krever en  erfaren, følsom og bestemt rytter.

Han  (det er en vallak)  liker kos og oppmerksomhet og er en av de barnslige ute i inngjerdingen.

Nikita kommer fra samme gård på Gotland som Gull-Viva og Curry.

 

  HYLLING  islandshest

Hylling er en veldig populær rideskolehest her på Tajet. Ikke så rart heller – hun er en hest alle kan ri.  Alltid snill og søt med behagelige gangarter og passe med fremdrift slik at liten og stor føler mestring på hennes rygg. Trenger en mild men bestemt rytter. Hylling er 138 cm.

 

 KEILIR islandshest

Keilir er jo også navnet på en vulkan på Island – og denne lille karen passer godt til navnet sitt. Mye futt i liten kropp.  En veldig allsidig hest som går fint både på bane og tur med den rette rytter.  Han trives best med en erfaren og rolig rytter med stabil sits, han blir lett løpete hvis rytteren bare styrer med tøyler. Keilir har superbehaglige gangarter og tølter i vei på tur. Han er snill og blid å stelle.

ikke av den største typen -130 cm. men føles ikke liten å ri.

Keilir er til salgs.

 

  SKÖRUNGUR  islandshest 

Skörungur med sin sorte pels og lange tykke man er en svært vakker og stolt hest.  Han er litt skeptisk av natur, men så fort man lærer han å kjenne blir man veldig glad i han.  Han er rolig og grei å ri , men fortsatt med nok fremdrift til at han ikke blir kjedelig.  På tur er han i sitt ess.  Høyde 138 cm.

 

 FUNI  islandshest 

Funi  (uttales føni -og betyr flamme) . Han stortrives i flokken , er en av de barnslige gutta som du ofte ser leker ganske voldsomt 🙂  Funi blir fort litt lei hvis han går mye på bane, men elsker å gå på tur. Han er fin å ri og veldig snill å stelle.   Han kan gå med alle ryttere bare de rir med små og forsiktige hjelpere.

Denne gutten er veldig populær  med sitt flotte utseende og herlige personlighet.

 

 

 

  •  LUCY    welshponni

Welshponni på 125 cm.  Lucy er vakker og morsom hest.  Hun er grei på bane, rask på tur og flink til å hoppe.  Krever en  erfaren rytter.  Liker litt futt & fart – som omhopping og mg 🙂 Er likevel ikke vanskelig å kontrollere.

Lucy er til salgs.

 

 FRIGG islandshest

Frigg er en søt og bestemt islandshoppe. Hun er behagelig å sitte på med gode gangarter. Lett å tølte med og med mye fremdrift.  Liker seg best på tur sammen med  andre. Blir lei bane om det blir mye.  Frigg liker oppmerksomhet og er snill å stelle. Hun er en sosial hest og er ofte sammen med Dara.

 

 

GLADI  islandshest 

Gladi er veldig populær og snill.  Hun er en herlig hest- sikker på seg selv, snill å stelle og fin å ri. På banen er hun rolig, positiv og fin. og på tur er hun selve drømmehesten som går frem over alt med god fremdrift.  Gladi er ca 140 cm.

 

 VILJA  islandshest 

Vilja  kommer fra Vaset fjellgård . Der er  de avlet i generasjoner for stabilt temperament og behagelige gangarter.  Vilja er søt og snill, liker oppmerksomhet og å bli stelt . Hun er morsom å ri med fine gangarter og mye fremdrift. Hun er veldig grei, men passer best til de øvede fordi hun enda er ung.    Vilja er ca 142  cm.

 

 STORMVIND nordlandshest

Stormvind er en nordlandsvallak .  Stormvind er til tross for sin unge alder en rolig og fornuftig hest. Han er snill å stelle og liker å være med der det skjer. Går fint på tur og begynner å lære tingene på banen også nå. Har prøvd seg på noen små hinder.  Han er nok veldig klar for rideleir i sommer.

 

 OSKAR  fjordhest 

Oskar er 4 år og dette er hans første år på rideleir. Han skal ikke gå som fasthest, men skal få være med på noen av aktivitetene og kanskje på setratur.  Oskar er en snill type som er lettlært og smart.  Han elsker kos og oppmerksomhet og kan kreve sin plass i inngjerdingen.  Innridningen har han tatt med knusende ro, så han gleder seg nok til en aktiv sommer.

 

 DARA  tinker/welsh 

Dara er ca 132 cm og en kraftig dame. Hun er alltid blid og søt. Før hun kom hit hadde hun gått ute på store områder i Irland og ikke hatt så mye med mennesker å gjøre. Den første tiden var hun veldig redd oss. Dette vises ikke nå, hun er en veldig menneskekjær type.  Dara er snill å leie og stelle -og hun liker kos. Hun er nå klar for innridning og håper å få være med litt fremover.

Dara er til salgs.

 

 ODINN  islandshest

Odinn er en stor og kraftig islandshest med behagelige gangarter. Tølter gjerne. Han er alltid snill, men kan være sterk og bestemt.  På tur har han god fremdrift og sier aldri nei til en galopp. Han kan gå med de fleste ryttere som er litt bestemte.

 

 HRAFNA islandshest

Hrafna er ganske ny her på Tajet.  Hun har vært ridd litt som unghest, men har deretter gått en stund uten så mye menneskelig kontakt og var derfor litt redd da hun kom. Vi brukte god tid på å bygge tillit. Nå kommer hun alltid til oss i inngjerdingen og virker trygg og glad.  Hun er klar for å bli brukt litt fremover nå- og vi gleder oss til å se hvordan hun blir.

 

 BJÖSSI  islandshest 

Bjössi er Lene sin privathest og det er han som er tethesten på rideturene her. Kanskje får dere prøve han på barbakridning eller i westernsal i sommer.

Bjössi er en snill og blid hest. Han er sikker på seg selv og elsker å gå på tur.  Han har god fremdrift.

 

Dette var gjengen som er her nå. De gleder seg til å bli kjent med dere i sommer 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *