Gotland 2019

  1.  GOTLAND 2019
  2. Endelig skulle det bli tur igjen! Nå var det 4 år siden vi var her sist , og jeg merket gotland-abstinensene stadig oftere. Grytidlig på torsdagsmorgenen , lenge før selv morgenfuglene hadde tenkt å stå opp , kjørte Lena og jeg til Gardermoen. Der tok vi fly til Arlanda hvor vi skulle møte Toril og så ta fly videre til Gotland. Der landet vi før klokka ett -og hadde hele dagen foran oss med mye som lokket.  Etter å ha funnet vår supre leiebil, en grønn Passat , muligens tidlig nittitalls modell, kjørte vi inn til Visby.

og selv om regndråpene trommet ujevnt på vinduet var middelsaldermuren, domkirken og alle tårnene en velkjent og flott skue.  Inne i Visby kikket vi litt rundt før vi fant oss et sted å spise lunsj. Det smakte utrolig godt med hjemmelaget varm suppe og salatbuffe på “Fiket” ved Østre port.

Gode og mette kjørte vi nedover på øya , 1 times tid fra Visby, nærmere bestemt Sindarve gård hvor vi skulle ri på ridetime.  På denne gården har de rundt 50 fjordhester. Her har vi vært alle årene med unntak av 1 , noen ganger har vi vært her 2 ganger i løpet av turen. Vi er alltid fornøyd her, det er slitsomme , men morsomme timer og veldig fine hester. Jeg rei Balsa, Toril/ Ingvild og Lena/ Caskada.

Etter besøket på Sindarve spiste vi pizza på “Romabrunnen” og handlet med oss litt mat før vi dro hjem. Og hjem for oss er selvfølgelig på Gervide 🙂

Gervide gård ligger i Sjonhem -midt på øya -veldig praktisk for oss som farter rundt!

Vi ble som alltid tatt godt imot av Eva og Tore , det var veldig koselig å endelig være her igjen! Tore tok oss med i bilen og kjørte rundt til alle beitene, slik at vi fikk orientert oss om hvilke hester som gikk hvor og om det var noen endringer siden sist. Jeg ble veldig glad for å høre at Gull-Viva sin mamma Lill-Diva fortsatt var frisk og rask i en alder av 31 år!

Denne helgen skulle det være bryllup på Gervide med over 100 gjester. Et skikkelig bondebryllup 3 dager til ende, så gården var ganske fullsatt. Husene vi har bodd i før var dermed opptatt, men plass til oss var det likevel! Vi fikk bo i “huset på prærien” som ligger helt for seg selv langt inne på beiteområdet. Der var det bare hester og villkaniner som våre naboer, og Tore fortalte at havørnen ofte kom på besøk (vi så den dessverre bare høyt over oss, hadde vært spennende om den satt på hagebordet en dag) .

huset på prærien – skikkelig fredelig og idyllisk. Midt i blinken for oss  som trives så godt i eget selskap 😉

skravling og et glass vin mens vi satt og så på de fine hestene rett utenfor vinduet , før vi gikk til sengs og sovnet som en stein.

Morgenen etter skinte sola og vi spiste frokost ute før klokka var åtte. Og så var det rett bort til Gervide for å ri. Eva ble med oss og fortalte litt om hestene underveis. Vi var spesielt spente på søsken-gjengen til Nikita og Noblesse, og ble selvfølgelig glade for å få prøve ri dem.

Lena med Orvar ( han er 5 år, året yngre enn N- hestene)

jeg med Narva

 

og Toril med Nero

alle 3 veldig flotte hester som jeg gjerne skulle hatt med hjem!

Etter en fin ridetur med greie hester på de herlige stiene , spiste vi brødskiver sammen med Tore og Eva.

Neste ting på programmet var noe helt nytt! Vi skulle nemlig prøve oss på travkjøring ved Visby travbane! Ganske spente var vi. Vi hadde bestilt kjøretime med gotlandsruss.

men da vi kom frem så vi at disse russene var litt vel forvokste… vi skulle visst kjøre varmblods!

Litt nervøse, men også veldig forventningsfulle. Og det levde helt klart opp til forventninger og mye mer. Det var skikkelig moro! Vi kjørte litt over 1 mil på flotte treningsløyper og rettstrekker i skogen- og det gikk unna 🙂  Vi var sølete og lykkelige da vi kom tilbake til stallen – dette blir ikke siste gang!  Og Visby travskole vet hvordan de rekrutterer og tar imot folk, dette var en flott innføring til travsporten.

Det var også moro se litt mer av travbanen , som vi tidligere bare har kjørt forbi mange ganger. det var et stort anlegg med over 200 hester -og mye plass.

Hestebutikken Dahrve holder også til på området, så der klarte vi å slå ihjel den neste timen 🙂

Vel hjemme i huset vårt spiste vi noen brødskiver ved utebordet før vi dro bort på gården igjen. Der hjalp vi til med klargjøring av Tundra som skulle kjøre brudepar dagen etter. Hun ble børstet og vasket, seletøy pusset og vognen pyntet. Etterpå fikk vi være med Eva og Tundra på en kjøretur med vognen.

 

På kvelden dro vi inn til Visby. Der skulle vi sove denne natta. Vi hadde leid en leilighet som lå veldig sentralt rett bak storetorget.  Vi spiste middag på restaurant og gikk på en fotballpub og ventet på Maren. Maren som ikke hadde fri fra jobben kunne bare være i helga, men alt er bedre enn ingenting -og det var veldig koselig når hun omsider dukket opp.

  1. Lørdag formiddag var vi litt turister i Visbys flotte gater. spiste frokost på en kafe, kikket rundt og shoppet noen suvernier. Selvfølgelig måtte vi også innom Europas største iskiosk og spise noen kuler..
  2. men etter noen timer som “vanlige turister” (noe vi egentlig aldri er..) lengtet vi tilbake til Gervide og huset vårt i ødemarken.
  3. vielsen sto for tur på Gervide , og vi selet på Tundra så hun skulle være klar når Eva kom fra kirken.  Det var veldig stilig å se på den flotte spreke gotlandsrussdama (som ikke skjønner selv at hun er en gammel dame på 28 år!) og Eva som en staselig kusk kjøre det flotte brudeparet. I fint solskinn med nok vind som fikk det svenske flagget til å vise seg frem, syriner og epleblomster i full blomst og grønt gress alle veier.  Brudeparet kunne vel ikke ønsket seg en finere ramme rundt dagen.
  4. Mens bryllupsgjestene skålte i tregården , snek vi oss avgårde for å ri på tur 🙂
  5. Denne gangen skulle vi ri de store hestene . Store, men snille var denne gjengen også- og vi koste oss med nok en tur i prestegårdsskogen.
  6. Maren og Åke
  7. jeg og Atlantica

Lena & Flingan,    Toril & Corint

Til kveldsmat ble det italiensk pizza på Romabrunnen igjen 🙂

SØNDAG sto vi også opp ganske tidlig og pakket endel av sakene våre før vi kjørte til Lojsta Hed. Der var det klart for årets store begivenhet -hingsteslippet ! På Lojsta holder villhestflokken til ( 50 hopper + føll). Hvert år i mai blir en nøye utvalgt hingst sluppet sammen med hoppene for å sikre neste års flokkutvidelse.  I år var det hingsten Clipp som fikk æren.

Tross et heller stusselig vær , hadde mange kommet for å se denne dagen. En opplevelse vi var glad vi fikk med oss selv om det var en kald og våt fornøyelse.

Egentlig skulle vi hatt en ridetime på Knuts fjordhästar, men de måtte melde avbud pga sykdom, så da ble det en tur til på Gervide isteden.

Jeg rei Orvar, Toril Nero , Maren Nerva og Lena Askur.  Nok en flott tur , litt vemodig å vite det var den siste her på lenge.  Gotland er rauker, roser og ruiner, middelaldermur , bagger og solnedganger i havet. Likevel er det liksom Gervides skoger, folk og dyr som er ordentlig Gotland for meg 🙂

Nok en super Gotlandstur var over . Dette var den 9. hesteturen min hit (og min 11.gang på øya). Denne gangen ble det bare 4 dager, alt for lite til å rekke alt vi gjerne skulle gjort, men likevel nok til at opplevelsene ble mange , minnene lagret og mobilen full av bilder 🙂

Og vi kommer igjen! Da skal vi i tillegg til alt vi har gjort denne gangen også få til minst 1 tur på Marias Hästeri  (Maria var dessverre borte på kjørestevner denne helga) og Knuts + kanskje en tøltetur eller to på islandshester.. Pluss selvfølgelig både mer tid på Gervide -og kanskje til å kjøre rundt å se….   🙂

Takk til mitt herlige reisefølge som alltid utfyller meg, får meg til å le -og ikke minst som jeg bestandig kan være 100 % meg selv sammen med!  Hest- gode venner -og litt vin , bedre kan man ikke ha det 🙂

Og takk til 2 og 4 beinte på Gervide som det alltid er hyggelig å tilbringe tiden med!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *